GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να δείς τί σου 'χω για μετά...

Του Ηλία Καραβόλια. Και όμως αγαπητοί αναγνώστες: η κρίση δεν βρίσκεται κάν στο μέσο της. Το φως για έξοδο απο το τουνελ -που επικαλούντ...

Του Ηλία Καραβόλια.

Και όμως αγαπητοί αναγνώστες: η κρίση δεν βρίσκεται κάν στο μέσο της. Το φως για έξοδο απο το τουνελ -που επικαλούνται καθημερινά στις τηλεοράσεις κάποιοι δήθεν υπεύθυνοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λοιποί απίθανοι τύποι -είναι στα πλαίσια του σκηνικού εικονικής αισιοδοξίας που εσκεμμένα στήνεται, για να παρθούν τα νέα΄''τελευταία'' μέτρα . ''Ο κατώτατος μισθός είναι ακόμα υψηλός σε σχέση με την Ρουμανία και την Βουλγαρία'', μας λένε κρατικοί λειτουργοί . '' Να συμβιβαστούμε με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, γιατί έπρεπε να φτωχύνουμε για να μην πτωχεύσουμε'', λένε πολλοί διανοούμενοι πολιτικοί και τεχνοκράτες, που παρά την μείωση στις απολαβές τους, είναι πολύ πάνω του μέσου όρου, και το παίζουν υπεύθυνες φωνές, γεμάτες κοινωνική ευαισθησία.
Απίστευτοι τύποι στα παράθυρα των απογευματινών δελτίων μιλούν για τους μισθούς,για την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, ως προυποθέσεις ανάπτυξης .Και στην βάση της ιδεολογίας τους-για την θεωρία προσαρμογής μισθών μέσω εσωτερικής υποτίμησης-υπάρχει πάντα το αόρατο χέρι των αγορών, που θα ισορροπήσει προσφορά και ζήτηση στην αγορά εργασίας. Το μόνο χέρι που υπάρχει φυσικά, είναι αυτό των τηλεθεατών προς την τηλεόραση( με την γνωστή κίνηση)που αγανακτισμένοι παρακολουθούν μια κωμωδία εις βάρος τους.
Θα λήξουν δεκάδες κλαδικές συμβάσεις στο επόμενο τρίμηνο και η ανεργία θα εκτιναχθεί περισσότερο( άσχετα αν ο κος Παπαδημητρίου στον Σκαι, βλέπει ''έτοιμο δυναμικό'' για εργασία στα 1,3 εκατομμύρια των ανέργων,ακόμη και με χαμηλές αμοιβές. Τις δουλειές στις οποίες θα απασχοληθεί ο στρατός των ανέργων δεν μας λέει ποτέ , πού τις βλέπει, απο ποιούς θα γίνουν επενδύσεις και πότε! ) Επειδή δεν έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί τί θα συμβεί στην χώρα σε λίγο καιρό, δεν έχουν αίσθηση της επιτάχυνσης που πήρε ο κατήφορος των δημόσιων και ιδιωτικών οικονομικών, η πραγματικότητα θα είναι αμείλικτη. Για πολλούς απο τους δήθεν υπεύθυνους.'' Και ποιά είναι η εναλλακτική σας πρόταση ;'' , λένε οι σοφοί της επιμονής -εδω και τρία χρόνια- στην παράλογη λιτόητα. Ε, λοιπόν όλοι αυτοί που κάνουν αυτή την ερώτηση, ειλικρινά απορώ πόσο πολύ μπορούν να εξαπατούν τους εαυτούς τους! Κουράστηκα- και οχι μόνο εγώ εννοείται- να το επισημαίνω: συμμαχία στον Νότο της Ευρωζώνης για σημαντική διαγραφή της ονομαστικής αξίας του συσσωρευμένου ελληνικού δημόσιου χρέους μορατόριουμ στην εξυπηρέτησή του(ώστε τα πλεονάσματα που θα εξοικονομηθούν να διοχετευτούν αμέσως στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας) ρήτρα ανάπτυξης(ώστε τα τοκοχρεολύσια να μην στερούν ρευστότητα απο την οικονομική ανάκαμψη) και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς τα απαιτούμενα κεφάλαια να προσμετρώνται στο δημόσιο χρέος της χώρας. Τι ενοχλεί τους δήθεν υπεύθυνους της εξουσίας; Οτι αυτά τα ζητάει και ο Συριζα, τα ζητάει ο Τσίπρας. Άρα, θα τα απορρίψουν οι δανειστές μας ! Και η κυβέρνηση προτιμά στις διαπραγματεύσεις που κάνει, να πληρώνει την Roland Berger (η οποία πείθει,λένε οι φήμες, τους ηγέτες της ΕΕ) να γράφει οτι ''...αν η χρηματοδότηση από τα κοινοτικά κονδύλια ανέλθει στα 20,4 δισ. ευρώ θα προσθέσει 33 δισ. έως 46 δισ στο ΑΕΠ της χώρας και θα δημιουργήσει 107.000 ως 203.000 θέσεις εργασίας την περίοδο 2014-2020....'' Ειλικρινά, αυτές τις πολλαπλασιαστικές αλχημείες, πώς τις τεκμηριώνουν οι σύμβουλοι του χρεωμένου Ελληνικού Δημοσίου; Απο τα 33 ως τα 46 δις, υπάρχει απόκλιση 13 δις, δηλαδή 40% ! Από τις 107 ως τις 203 χιλιάδες θέσεις εργασίας, υπάρχει απόκλιση 96,000 ανθρώπων , δηλαδή 8-9% του ενεργού πληθυσμού! Και μετά λέμε για το λάθος του ΔΝΤ με τον πολλαπλασιαστή!
Όσο συνεχίζει η κυβέρνηση επίμονα να θεωρεί οτι είμαστε σε σωστό δρόμο, τόσο θα αυξάνεται το πρόβλημα στην χώρα, στις ζωές μας, στο μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Κάποιος να τους σταματήσει, γιατί μάλλον έχουν πολλά να κάνουν ακόμη αλλά κυρίως γιατί δεν συνειδητοποιούν κάν τα δεινά που προκαλούν και το αδιέξοδο που μας οδηγούν. Γιατί το κλίμα στο εξωτερικό ,όσο και αν έφτιαξε(!) τον κόσμο που υποφέρει τι τον αφορά; Α ξέχασα, συγνώμη: '' αποκαταστάθηκε'' η εμπίστοσύνη στην χώρα και έτσι ''θα'' έλθουν κεφάλαια για να ''δουλέψει'' ο κόσμος. Πότε; Ρωτήστε αυτούς που το ισχυρίζονται, όχι εμένα: δεν πιστεύω σε τέτοιες θεωρίες, αλλά σε αυτά που βλέπω με τα μάτια μου...

1 σχόλιο

  1. Ντροπή σας!! Μας εξαθλιώσατε"..ΠΑΜΕ (κατά διαόλου)
    - Γειά σου ρε κομμουνίστρια Αλέκα με τους "λαϊκούς" αγώνες σου...

    Κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους του Ριζοσπάστη.

    Σε μια κίνηση απόγνωσης οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη ζητούν την στήριξη της ΕΣΗΕΑ για τα όσα συμβαίνουν στην εφημερίδα του ΚΚΕ. Το θέμα έχει ανακύψει εδώ και ημέρες αλλά η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κωφεύει παρά το γεγονός ότι...η Γενική Γραμματέας Μαρία Αντωνιάδου έχει θέσει κατ επανάληψη το θέμα.

    Μάλιστα με επιστολή της κάλεσε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Μεικτό κ. Μανταλόβα να προσέλθει στην ΕΣΗΕΑ αλλά ο ίδιος αρνήθηκε στέλνοντας επιστολή στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τασσόταν στο πλευρό της εργοδοσίας του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση