GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μαριλένα, ο Σαμαράς και τα χαρτιά

  Πώς η «ευαισθησία» του πρωθυπουργού τυλίχτηκε σε μερικές κόλλες χαρτί Toυ Κώστα Γιαννακίδη Στις 3 Δεκεμβρίου 2012 η Espresso ανέδει...

 Πώς η «ευαισθησία» του πρωθυπουργού τυλίχτηκε σε μερικές κόλλες χαρτί

Toυ Κώστα Γιαννακίδη

Στις 3 Δεκεμβρίου 2012 η Espresso ανέδειξε στην πρώτη σελίδα της ένα θέμα που είχε δημοσιοποιηθεί και από άλλα μέσα, ανάμεσα τους και το protagon. Επρόκειτο για την περιπέτεια της μικρής Μαριλένας Γερογιάννη. Η Μαριλένα πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που προκαλεί δυσλειτουργίες σε βασικά όργανα και ψυχοκινητική καθυστέρηση. Το σύνδρομο είναι τόσο σπάνιο που δεν είχε αναγνωριστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας. Συνεπώς ήταν σαν να μην υπάρχει με όλα όσα συνεπάγεται αυτό για την υποστήριξη του παιδιού.
Το πρωτοσέλιδο της Espresso συγκίνησε, όπως μας είπαν, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας που έδωσαν εντολή να κινηθεί άμεσα ο μηχανισμός. Θυμάμαι τα ρεπορτάζ στα κανάλια. Συγκίνηση και ευαισθησία με αληθινό δάκρυ, όχι εισαγόμενο τούρκικο. Χθες μίλησα με τη μητέρα του κοριτσιού. Ετοιμόγεννη και θυμωμένη.
Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας συνεδρίασε αμέσως μετά την εντολή του πρωθυπουργού. Και αναγνώρισε το σύνδρομο του Οκαμότο ως ασθένεια. Όμως η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί. «Έχει φύγει για υπογραφές» τις λένε. Που βρίσκεται; Κανένας δεν ξέρει ποιο γραφείο την κρατάει. Όμως όσο η οικογένεια δεν έχει την απόφαση στα χέρια της, τόσο αντιμετωπίζει δυσκολίες με το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας που ζητά βεβαιώσεις για να συνεχίσει τη χορήγηση του σχετικού επιδόματος. Αλλά τίποτα δεν είναι πιο τρομακτικό από τον ΕΟΠΥΥ.
Ο πρωθυπουργός είπε στον υπουργό και ο υπουργός είπε στον ΕΟΠΥΥ να καλύψει τις θεραπείες που χρειάζεται το παιδί. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να καλύψει μόνο τις λογοθεραπείες. «Πρέπει να κάνει και θεραπευτική ιππασία», είπε η μητέρα. Η απάντηση; «Θέλουμε καινούργιες βεβαιώσεις και έγγραφες αναφορές που να εξηγούν τι είναι η θεραπευτική ιππασία. Μετά θα γίνει πάλι Διοικητικό Συμβούλιο.» Η μητέρα της Μαριλένας λέει ότι την αντιμετώπισαν απαξιωτικα από τον ΕΟΠΥΥ. Τη μία απελπίζεται, την άλλη καταγγέλλει. Και σε λίγο θα φέρει στον κόσμο άλλο ένα παιδί που θα μεγαλώσει με παραμύθια για δράκους, μάγισσες, ευαίσθητους πρωθυπουργούς και καλούς υπουργούς.
Να τι γράφει η κ. Γερογιάννη στο προφίλ της στο Facebook.
Μήπως να ξαναγράψω επιστολή στον κο Σαμαρά; Μήπως να ξαναβγώ στις εφημερίδες κ τα κανάλια; Για μια ακόμα φορά παλεύω ενάντια στο θηρίο που θέλει να λέγεται Κράτος! Ένα κράτος όμως πρέπει να σέβεται τους πολίτες του κ πρώτα από όλους τους αδύναμους! Να τους στηρίζει, για να το στηρίζουν. 
Είναι δυνατόν να κυνηγάω καθημερινά τα Υπουργεία κ τις Υπηρεσίες τους για να δικαιωθεί ένα 8χρονο παιδί που δεν τους έχει φταίξει σε τίποτα; Δεν φτάνουν οι ταλαιπωρίες της Μαριλένας κ ο καθημερινός αγώνας της να ζήσει; Δεν φτάνει η συνεχής αγωνία μας πώς να την βοηθήσουμε; Πρέπει να με φτάνουν στο σημείο μην μπορώ να αναπνεύσω από την ανευθυνότητα κ την αδιαφορία τους;
Για μια ακόμα φορά με έκαναν να νοιώσω ντροπή. Αντί να ντρέπονται αυτοί!
Πριν 2 μήνες περίπου δόθηκε εντολή από τον κ. Σαμαρά κ τον κ. Λυκουρέντζο να εγκριθούν ΟΛΕΣ οι θεραπείες που χρειάζεται η Μαριλένα. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί οι λογοθεραπείες για την δυσφαγία κ αυτό μετά από πολλά τηλέφωνα κ κυνήγι ακόμα κ από το ίδιο Υπουργείο Υγείας. Ποιός είναι ο ΕΟΠΥΥ τελικά που αγνοεί εντολή Πρωθυπουργού κ Υπουργού;
Σήμερα πήγα στον ΕΟΠΥΥ να πάρω την περιβόητη απόφαση κ εκτός ότι ανακάλυψα ότι δεν μου την έστειλαν ποτέ κ ας μου έλεγαν ότι το έχουν κάνει άκουσα από το στόμα του Δ/ντή κ το "κορυφαίο": " δεν σας φτάνει που σας εγκρίναμε τις λογοθεραπείες; Χάρη σας κάναμε..." (Εννοείται ότι με έκανε κ ένοιωσα απαίσια κ βγήκα εκτός εαυτού!)
Ε, λοιπόν όχι δεν μου φτάνει. Η εντολή ήταν ξεκάθαρη! ΟΛΕΣ! Όχι πάρε τις λογοθεραπείες κ βούλωσέ το...
Τα έξοδα που έχει η μικρή για όλες τις θεραπείες κ εξετάσεις που κάποιες από αυτές δεν δικαιολογούνται καν είναι υπέρογκα. Παρεπιπτόντως να αναφέρω το σπινθηρογράφημα που μου έλεγαν ότι δεν θα πληρώσω κ τελικά ήθελαν 146 ευρώ στο Αλεξάνδρας, στο οποίο η μικρή υπέστη κ απίστευτη ταλαιπωρία κ ασχετοσύνη.... Αναγκάστηκα να φτάσω στην Διοίκηση για παράπονα κ για να βγει άκρη... Έτσι θα κάνω κάθε φορά για μια εξέταση; Να γιατί δεν την πάω σε Δημόσιο. Φτάνει η ταλαιπωρία της κ οι πόνοι που τραβάει κάθε φορά. Φτάνει κ η δική μας ψυχολογική ταλαιπωρία να κυνηγάμε κάθε άσχετο!
Ας το καταλάβουν επιτέλους ότι η Μαριλένα δεν πάσχει από ένα μόνο πρόβλημα κ με μια θεραπεία την βοηθήσαμε. Ας καταλάβουν ότι είναι η σπανιότερη περίπτωση που έχουν συναντήσει κ πρέπει να ανοίξουν λίγο τα μυαλά τους. Τι θα πει δεν το λέει ο νόμος; Φυσικά κ δεν το λέει! Αφού ως τώρα δεν υπήρχε άλλη τέτοια περίπτωση. Όπως έφτιαξαν νόμο να μην φορολογούνται τα σκάφη, ας φτιάξουν νόμο κ για την ασθένεια της Μαριλένας!
Δεν αντέχω άλλο πόλεμο. Κουράστηκα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση