GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δασκαλόπουλος: "Δεν είναι ουτοπία η ανάπτυξη"

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να βγει από την κρίση, αρκεί, όπως είπε, «να μην λιποψυχήσουμε μπροστά στο μέγεθος των αν...

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να βγει από την κρίση, αρκεί, όπως είπε, «να μην λιποψυχήσουμε μπροστά στο μέγεθος των αναγκαίων αλλαγών» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας στην ετήσια Γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος.
«Η προσδοκία που καλλιεργείται για ανάκαμψη το 2014 δεν είναι ουτοπική.  Αλλά θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, συνέπεια και επιμονή για υλοποιηθεί», υπογράμμισε ο κ. Δασκαλόπουλος.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, έχουμε δύο επιλογές. Η μία είναι να αξιοποιήσουμε το θετικότερο κλίμα και τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί μετά από την ανηφόρα των τελευταίων τεσσάρων ετών, ώστε να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη μέσα στο 2014 και η άλλη να αδρανήσουμε για άλλη μια φορά αφήνοντας να πάνε χαμένες όλες οι προσπάθειες.
«Ο πρώτος δρόμος είναι ο ανηφορικός.  Ο δεύτερος οδηγεί στον γκρεμό», επισήμανε, προειδοποιώντας ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για καθυστερήσεις και υπονομεύσεις.
«Από εμάς και μόνο εξαρτάται, πλέον, αν θα ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί ο εκσυγχρονισμός του τόπου, με στόχο να ξαναφέρουμε δουλειές και προκοπή, ή αν θ’ αφεθούμε να διολισθήσουμε πολύ πίσω, σε μια Ελλάδα φτωχή και μόνη», σημείωσε.
Ο κ. Δασκαλόπουλος υπενθύμισε ότι από τα μέσα της φετινής χρονιάς η χρηματοδότηση των πρωτογενών ελλειμμάτων της χώρας παύει και πως ό,τι κεφάλαια είναι να έρθουν μετά τον Ιούνιο, θα πάνε υποχρεωτικά στην εξυπηρέτηση των δανείων μας.
Με άλλα λόγια, πρόσθεσε, «η εσωτερική δημοσιονομική διαχείριση περνά αποκλειστικά στα χέρια μας, χωρίς δυνατότητα εξωτερικού δανεισμού». Γι’ αυτό, όπως είπε, «ή θα τα καταφέρουμε, ή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια κοινωνική και πολιτική αναταραχή απρόβλεπτων διαστάσεων και συνεπειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση