GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία-"Προεκλογικός θόρυβος" για την Ελλάδα

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τη χθεσινή συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020....

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τη χθεσινή συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020.
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, κατηγόρησε την καγκελάριο Μέρκελ ότι οι χειρισμοί της εντείνουν την εξαθλίωση σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα.
Η Münchner Merkur σχολιάζει σχετικά: «’Κατάθλιψη και εξαθλίωση’ μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι ανακαλύπτει ο Στάινμπρουκ σήμερα στην Ευρώπη. Μάλιστα εντόπισε με απόλυτη ακρίβεια και την αιτία: η ‘επιβλαβής πολιτική λιτότητας’ της Μέρκελ. Αυτό είναι περίπου σαν να εξετάζει ο γιατρός έναν ηρωινομανή και να θεωρεί υπαίτια για την θλιβερή του κατάσταση όχι την εξάρτηση από τα ναρκωτικά, αλλά την αποτοξίνωση».
«Είναι σαφές ότι ο Στάινμπρουκ πρέπει να αναδείξει τον εαυτό του ως ανταγωνιστή της καγκελαρίου» εκτιμά η Frankfurter Allgemeine Zeitung, χαρακτηρίζοντας «προεκλογικό θόρυβο» όσα είπε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών.
Τέλος, η Tageszeitung του Βερολίνου υπογραμμίζει: «Η Μέρκελ είπε ότι ο μειωμένος προϋπολογισμός της ΕΕ είναι ‘προς το συμφέρον της Γερμανίας’. Γεγονός είναι ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε στο περασμένο τρίμηνο, δηλαδή επηρεάστηκε από την κρίση στις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Εφόσον η Γερμανία εξαρτάται από την Ευρώπη, γιατί είναι ‘προς το συμφέρον της Γερμανίας’ να περιοριστεί η Ευρώπη στην κρίση»;
Πηγή: Deutsche Welle

1 σχόλιο

  1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΠΙΕΣΕΤΗΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΝ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΡΙΑ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΧΩΡΙΑ ΠΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΠΑΘΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση