GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Παράθυρο" για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση...

Παράθυρο «ανάκλησης» ορισμένων από τα μέτρα που έχουν ληφθεί την εποχή του Μνημονίου με στόχο αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού αλλά χ...

Παράθυρο «ανάκλησης» ορισμένων από τα μέτρα που έχουν ληφθεί την εποχή του Μνημονίου με στόχο αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού αλλά χωρίς έμειναν χωρίς δημοσιονομικό αντίκρυσμα ισάξιο των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν, αφήνει πλέον το υπουργείο Οικονομικών με τον ΦΠΑ στην εστίαση να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας η οποία αξιολογεί την αποτελεσματικότητα επιμέρους μέτρων, με χαρακτηριστικότερο την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23%.
Το συγκεκριμένο μέτρο εκτιμάται πως όχι μόνο έχει περιορίσει την κατανάλωση στον κλάδο της εστίασης με δυσμενείς συνέπειες στην απασχόληση αλλά δίνει παράλληλα αφορμή -αφού το κέρδος είναι πολλαπλάσιο- για μη έκδοση αποδείξεων και διπλό χτύπημα (μαζί με την πτώση της κατανάλωσης) στα έσοδα από ΦΠΑ.
Όπως ανέφερε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών , το πόρισμα της ομάδας εργασίας θα είναι έτοιμο στο τέλος Φεβρουαρίου, ώστε τα «ευρήματα» να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία της ελληνικής πλευράς στην επικείμενη νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνει ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης παραμένει στα «αζήτητα» . Στο σύνολο του 2013 έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό επιστροφές φόρων για επίδομα θέρμανσης της τάξεως των 240 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο εκτιμάται πως δύσκολα θα απορροφηθεί δεδομένου ότι τον Ιανουάριο οι επιστροφές ήταν μόλις 15 εκατ. ευρώ, είτε γιατί οι δικαιούχοι δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να ενισχυθούν είτε γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κατανάλωση (πτώση κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης 70% σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα με τους πρατηριούχους).
Πηγή:euro2day.gr
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση