GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αλέκα Παπαρήγα στο ΚΑΤ

«Το ΚΚΕ διαμορφώνει τη στρατηγική του ξεκινώντας από μέτωπα πάλης που πρέπει να μετεξελίσσονται σε ενιαίο μέτωπο πάλης ανατροπής της εξου...

«Το ΚΚΕ διαμορφώνει τη στρατηγική του ξεκινώντας από μέτωπα πάλης που πρέπει να μετεξελίσσονται σε ενιαίο μέτωπο πάλης ανατροπής της εξουσίας», υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε εργαζόμενους του νοσοκομείου ΚΑΤ.
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι πρέπει να υπάρξει συνολική αντιπαράθεση με την κυρίαρχη πολιτική, και σε ριζική αντίθεση με την πολιτική της ΕΕ και με προτάγματα την αποδέσμευση από την ΕΕ, την μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι όλα τα κόμματα -πλην ΚΚΕ- υποστηρίζουν ότι για όλα τα προβλήματα φταίει το μνημόνιο και τόνισε ότι αν αιτία για όλα θεωρείται μόνο το μνημόνιο, τότε μένουν στο απυρόβλητο οι αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης.
"Το μνημόνιο είναι η κλασική συνταγή για να πέσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και για να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε λιγότερα χέρια", είπε η κ. Παπαρήγα τονίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι "μνημόνιο-αντιμνημόνιο", αλλά "καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης ή άλλος δρόμος ανάπτυξης με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία".
Απαντώντας σε επισήμανση εργαζομένου στον διάλογο που ακολούθησε, και ο οποίος είπε ότι "για να γίνει κάτι πρέπει να κατεβούν στον δρόμο '2.000.000'", η κ. Παπαρήγα είπε ότι "για να γίνει κάτι τέτοιοι πρέπει οι εργαζόμενοι να μπουν στα σωματεία τους, παίρνοντας ενεργό μέρος στην λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων και στον έλεγχο των διοικήσεων".
Σε ότι αφορά την επισήμανση ότι "μας έλεγαν πως θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές, αλλά μας τα παίρνουν οι τράπεζες", η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ότι ήταν ψέματα όλα αυτά που λέγονταν για τους κομμουνιστές και έθεσε το ερώτημα "για να τα πάρεις τα σπίτια του κόσμου, τι να τα κάνεις;
"Είναι θετικό το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού έχει σπίτι" επισήμανε η κ. Παπαρήγα υπογραμμίζοντας, ότι για παράδειγμα στην παραγωγή "θέλουμε να καταργήσουμε τους καπιταλιστές, όχι την παραγωγική βάση της χώρας και μάλιστα θλιβόμαστε που κλείνουν εργοστάσια σύγχρονης τεχνολογίας".
Αναφορικά, πάντως με τον κίνδυνο κατασχέσεων σπιτιών, η κ. Παπαρήγα είπε στους εργαζόμενους να μην επαναπαύονται σε όσα λέει η κυβέρνηση για τις κατασχέσεις και πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται η δημιουργία εταιρείας που θα νοικιάζει φθηνά κατασχεμένα σπίτια.
"Πρέπει να οργανωθεί κίνημα και γι' αυτό και να πρωτοστατήσουν τα σωματεία" πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, η κ. Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά "μην περιμένετε από τις εκλογές" και κάλεσε σε αγώνα στην Ελλάδα στην κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής, ο οποίος ταυτόχρονα θα είναι και διεθνοποιημένος με το κίνημα μιας χώρας να μεταδίδεται και αλλού.
Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες δυνάμεις είπε ότι αποτελεί κοροϊδία του κόσμου το να λες ότι υπάρχει λύση μέσα στην ΕΕ, ενώ πρόσθεσε ότι ο "πολυπολικός κόσμος" στον οποίο διάφοροι αναφέρονται, είναι πολλά καπιταλιστικά κέντρα με τεράστια διαπάλη μεταξύ τους και άγνωστο το με ποιόν τρόπο θα επιχειρήσουν την έξοδο από την κρίση.
Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε την ανησυχία του ΚΚΕ για το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης λόγω των οξυμένων αντιθέσεων.
Ερωτηθείσα για το χαμηλό εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ, είπε ότι εξηγείται (και) με βάση την χρόνια αποδυνάμωση και τον λανθασμένο προσανατολισμό του μαζικού κινήματος, ενώ πρόσθεσε ότι ο αποπροσανατολισμός συνεχίζεται και έφερε ως παράδειγμα τον "πολλαπλασιαστή" του ΔΝΤ.
"Με αυτά τα μαθηματικά μοντέλα μπορεί να γίνει και λάθος, όμως ο προσανατολισμός του συνολικού προγράμματος ήταν στοχευμένος και τα μέτρα θα παίρνονταν" είπε η κ. Παπαρήγα τονίζοντας πως "αν δηλαδή διορθωθεί ο πολλαπλασιαστής θα καταργήσουν την ελαστική απασχόληση η θα επαναφέρουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας;
"Όσο ο λαός είναι στη γωνία θα είμαστε αντιπολίτευση" είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση η κ. Παπαρήγα, ενώ έθεσε το ερώτημα "αν λέγαμε ναι στα "πέντε σημεία" του ΣΥΡΙΖΑ θα κάναμε κυβέρνηση με αυτά το καλοκαίρι;" και πρόσθεσε ότι αν δεν υπάρχει συνολική κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής "ως κυβέρνηση θα κάναμε τα ίδια και υπάρχει άραγε κανείς που σκέφτεται την απογοήτευση του κόσμου τότε;
Ταυτόχρονα η κ. Παπαρήγα απαντώντας σε επισήμανση ότι "έτσι θα ξεσκεπάζατε τους άλλους", είπε "πως θα έκαναν κυβέρνηση με τον ένα εταίρο της να υποστηρίζει την αποδέσμευση από την ΕΕ και την μονομερή διαγραφή του χρέους;"
"Το ΚΚΕ θα έπρεπε να υποχωρήσει από αυτή την θέση, η ιστορική πείρα δείχνει ότι με τέτοιες κατευθύνσεις, παντού τα κομμουνιστικά κόμματα υποχώρησαν από τις θέσεις τους" πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
"Άμα βγει (ο ΣΥΡΙΖΑ) και πει αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους, και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, θα τον στηρίξουμε, πρέπει να είμαστε στην κυβέρνηση;" είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πει κάτι τέτοιο".
Ερωτηθείσα για την στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, η κ. Παπαρήγα είπε ότι "ο κ. Σαμαράς δεν είναι υπάλληλος, συνέταιρος είναι, αύριο έρχεται ο κ. Ολάντ, προτείνοντας επενδύσεις -μεταξύ αυτών και αγορά επτά φρεγατών-που συμφέρουν την Γαλλία".
"Η αστική τάξη στην Ελλάδα δεν αποτελείται από υπαλλήλους, μην ξεχνάτε ότι έχει βάψει τα χέρια της στο αίμα του ελληνικού λαού, αυτή η τάξη κάλεσε τους Βρετανούς το 1944 και τους Αμερικάνους το 1949, βεβαίως είναι πιο αδύναμη σε σχέση με άλλες, έχει και διάφορα πολύ ισχυρά τμήματα, όπως το εφοπλιστικό κεφάλαιο που διαπραγματεύονται από θέση ισχύος τα συμφέροντά τους" είπε η κ. Παπαρήγα.
Επίσης η κ. Παπαρήγα είπε ότι επιχειρείται η δημιουργία ενός νέου πολιτικού "διπόλου" και επισήμανε ότι θα επιχειρηθεί η "δια πυρός και σιδήρου καταστολή των αντιστάσεων".
Αναφερόμενη στα ζητήματα της Υγείας, η κ Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ τάσσεται κατά της υποβάθμισης του ΚΑΤ σε "γενικό νοσοκομείο" με οποιοδήποτε πρόσχημα, ενώ αναφορικά με την "διαφθορά στον χώρο της Υγείας", αφού επισήμανε την θέση του ΚΚΕ για χτύπημα τέτοιων φαινομένων, είπε κατ' αρχήν ότι "αυτά τα ήξεραν και τα άφηναν για να δημιουργούν και κοινωνικές συμμαχίες", προσθέτοντας στη συνέχεια ότι "όλη αυτή η προπαγάνδα για την διαφθορά λέγεται για να δικαιολογήσουν αντιλαϊκά μέτρα".
Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να πουληθεί ως οικόπεδο το Ασκληπιείο Βούλας, αλλά και στην δραματική υποβάθμιση του Ιδρύματος Αγίων Αναργύρων και επισήμανε ότι όλα αυτά τα μέτρα για την Υγεία και το Ασφαλιστικό έχουν εκπονηθεί ως κατευθύνσεις από την Παγκόσμια Τράπεζα από τις αρχές της δεκαετίας του '70 και εφαρμόστηκα για πρώτη φορά στην Χιλή του Πινοσέτ, σε προγράμματα στα οποία είχε πάρει μέρος και ο σύμβουλος του κ. Σημίτη, καθηγητής Γ. Σπράος.
Όταν τα νοσοκομεία είναι περικυκλωμένα από την ιδιωτική επιχειρηματικότητα είναι συνδεδεμένα με ιδιωτικά συμφέροντα, είπε η κ. Παπαρήγα αναφέροντας ως παράδειγμα το κρατικό εργοστάσιο συριγγών της Κορίνθου που έκλεισε καθώς και τα μη λειτουργούντα τρία εργοστάσια κατασκευής φίλτρων αιμοκάθαρσης.
"Αν δέχεσαι την επιχειρηματικότητα στον τομέα της Υγείας, αυτό θα περάσει παντού, σε λίγο θα υπάρχουν "εργολάβοι" που θα "νοικιάζουν" γιατρούς" είπε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι "θέλουν ένα κατ' όνομα δημόσιο τομέα Υγείας για να απομυζά κέρδη ο ιδιωτικός, πρέπει να υπάρχει αίτημα του λαϊκού κινήματος για δωρεάν δημόσια υγεία ισότιμη για όλους και κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση