GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για τον Παπαγεωργόπουλο

Εκτενή προβολή δίνουν αμερικανικά ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές, στην καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του τέως δημάρχου...

Εκτενή προβολή δίνουν αμερικανικά ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές, στην καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια «αυστηρή και σπάνια» απόφαση για τα ελληνικά δεδομένα.
Από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση, πρώτη φορά «κρίνεται ένοχος» για διαφθορά ένας «επιφανής πολιτικός», εν μέσω της λαϊκής οργής για τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα και στην πολιτική ζωή της χώρας, αναφέρει η Wall Street Journal.
«Σπάνιες» είναι οι διώξεις κατά δημόσιων αξιωματούχων στην Ελλάδα, τονίζεται χαρακτηριστικά και σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι δίκες για τον πρώην υπουργό Αμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και διάφορους Έλληνες επιχειρηματίες, που κατηγορούνται για «ξέπλυμα» χρήματος, ενώ Έλληνες βουλευτές αποφάσισαν τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για «ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».
Για «σπάνια καταδίκη» με θέμα την πολιτική διαφθορά κάνει λόγο και η New York Times. Στην ανταπόκριση συμπεριλαμβάνονται, επίσης, οι δηλώσεις των καταδικασθέντων, που αρνήθηκαν την ενοχή τους, ενώ επισημαίνεται η εκτενής κάλυψη που είχε από τα ελληνικά ΜΜΕ λόγω και της «πρωτοφανούς σκληρότητας της απόφασης».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι στην Ελλάδα είναι σπάνια η άσκηση δίωξης κατά πολιτικών για διαφθορά, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που ηγείται της κυβερνητικής συμμαχίας, έχει δηλώσει, ωστόσο, ότι θα πατάξει τη «βαθιά ριζωμένη διαφθορά» μεταξύ της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ, που προκαλεί την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, όπως σημειώνεται.

2 σχόλια

  1. Για την επιφανεστατη ιστορικο και συνωστιζομενη πολιτικο που αγορασε εναντι 700,000Ε οικια στο Κολωνακι θα ισχυσει κανενα ποθεν εσχες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΝΤΟΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΕΛΕΚΑΙΝΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΩΛΟ-ΝΑΚΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ ;;;
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΑΚΟΥΖΑΤΟ ΠΟΤΕ ;;;
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΖΟΦΟΡΑΚΟ ΠΟΤΕ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση