GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βορίδης: Δεν έχουν τεθεί νέοι φόροι...

«Νέοι φόροι δεν έχουν τεθεί και στην πραγματικότητα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίσαμε πρόσφατα, σε ότι αφορά μισθωτούς και συντα...

«Νέοι φόροι δεν έχουν τεθεί και στην πραγματικότητα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίσαμε πρόσφατα, σε ότι αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους, επιφέρει ελάφρυνση της τάξης των 100 εκατομμυρίων» δήλωσε από τις Σέρρες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, ενώ επεσήμανε ότι «χρειάζεται όλοι να αντιληφθούμε την προσπάθεια που κάνει η χώρα».
«Υπάρχει επιβάρυνση της φορολογίας στα νομικά πρόσωπα δηλαδή στις ανώνυμες εταιρείες που ανεβαίνει από το 20 % στο 26% η φορολογία τους, αλλά από την άλλη υπάρχει μία ελάφρυνση φορολογική στη διανομή των μερισμάτων που από το 20% κατεβαίνει στο 10%. Υπάρχει μία σημαντική διαφοροποίηση στο θέμα της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι παραπονούνται, αλλά από την άλλη μεριά οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο σύνολό τους, το 50%, κάνουν φορολογικές δηλώσεις κάτω των 5.000 ευρώ, το 80% κάνουν φορολογικές δηλώσεις κάτω των 10.000 ευρώ. Στην Ελλάδα οι φορολογούμενοι που δηλώνουν εισόδημα άνω των 70.000 ευρώ είναι στο 1%, άρα η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των φορολογικών δηλώσεων είναι ανειλικρινείς» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφέρθηκε και στο θέμα της φορολογίας των ακίνητων με το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο.
«Σε μία δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε και αφορούσε τη φορολόγηση ακίνητων και χωρίς να έχει εκφραστεί η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών, για να είμαστε απέναντι ή όχι, καταθέσαμε προτάσεις που είχανε έναν χαρακτήρα αρχής. Εγώ είπα ότι έχουν βαθυνθεί πολύ τα ακίνητα φορολογικά και ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση των ακινήτων και ότι μελετά την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές αξίες, ότι θα υπάρξει ένας ενιαίος φόρος για τα ακίνητα κι ότι μελετά την μείωση των φόρων μεταβιβάσεων των ακινήτων, προτάσεις τις οποίες θεωρώ ότι είναι απόλυτα σωστές» διευκρίνισε ο κ. Μάκης Βορίδης.
Ο κ. Βορίδης βρέθηκε σήμερα τις Σέρρες με αφορμή την κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπή  της Ν.Δ. στο ν. Σερρών  ΝΟΔΕ Σερρών, ενώ το παρόν έδωσε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση