GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ- Η ομιλία του Αναστασιάδη

ΒΙΝΤΕΟ- Η ομιλία του Αναστασιάδη «Το Κυπριακό ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση για την πατρίδα μας κι είναι υπόθεση όλων», υπογ...

ΒΙΝΤΕΟ- Η ομιλία του Αναστασιάδη

«Το Κυπριακό ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση για την πατρίδα μας κι είναι υπόθεση όλων», υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά την ορκωμοσία του και την ανάληψη των καθηκόντων του ως ο έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας το απόγευμα.
Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι κορυφαίος στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της. Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι από σήμερα παραιτείται από την θέση του προέδρου του ΔΗΣΥ.  Ειδική αναφορά έκανε στις σχέσεις Λευκωσίας-Αθήνας, διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε και θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις άριστες σχέσεις με την Ελλάδα».
Για το κυπριακό ο νέος πρόεδρος ανέφερε ότι μεταξύ άλλων, ότι συσταθεί και θα συνεδριάσει το ταχύτερο το Συμβούλιο Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων με εντολή την ετοιμασία των κανονισμών λειτουργίας του νέου, αναβαθμισμένου Εθνικού Συμβουλίου.
Ο κ. Αναστασιάδης απευθύνθηκε στους Τουρκοκύπριους και τους διαβεβαίωσε ότι πρόθεση και επιθυμία του είναι η «συντομότερη λύση του Κυπριακού με τρόπο που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό ότι η κυβέρνησή του αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της και θα διασφαλίσει τη σταθερότητα και την προοπτική της οικονομίας.
«Αυτό δεν σημαίνει», εξήγησε, «ότι δεν θα καταβληθεί προσπάθεια βελτίωσης μέτρων που είτε αφορούν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, είτε δημιουργούν πρόσθετη υφεσιακή πίεση στην οικονομία της Κύπρου».
Ζήτησε την αλληλεγγύη των εταίρων της Κύπρου στην ΕΕ, λέγοντας ότι θα διαπραγματευτεί την ολοκλήρωση το συντομότερο της δανειακής σύμβασης.
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Αναστασιάδης απευθύνθηκε προς τον τέως πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια , προς τον οποίο εξέφρασε το βαθύ σεβασμό στο πρόσωπο του και τις θερμότερες του ευχές για ότι καλύτερο στον ίδιο και στην οικογένεια του .
«Η μοίρα των πολιτικών κύριε Πρόεδρε, δεν κρίνεται από τους παρόντες αλλά από την νηφάλια και αδέκαστη κρίση της ιστορίας», τόνισε ο Ν. Αναστασιάδης απευθυνόμενος στον Δ. Χριστόφια.





Κόμματα: ΔΗΣΥ Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση