GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραντεβού Χατζηδάκη - Ράιχενμπαχ...

Η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες, η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις, αναμένετ...

Η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες, η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις, αναμένεται να είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν σήμερα, Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα (Task Force) Χορστ Ράιχενμπαχ.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5:30 το απόγευμα στο κτίριο της πλατείας Συντάγματος.
Όπως εκτιμά το υπουργείο Ανάπτυξης, η κατασκευή των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων θα δημιουργήσει περί τις 25.000 νέες θέσεις εργασίας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι τα έργα να ξεκινήσουν τον Απρίλιο, ενώ ώς το Φεβρουάριο θα πρέπει να έχει κλείσει η σχετική συμφωνία με τις εμπλεκόμενες τράπεζες.
Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Νοέμβριο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έχει εγκρίνει τη χορήγηση δανείου ύψους 650 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, για τη στήριξη της επανέναρξης της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων.
Το δάνειο αφορά οικονομικές υποχρεώσεις του Δημοσίου για το οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη), με οφέλη και για τις τέσσερις παραχωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση