GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θα σημάνει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και κατάργησης δασμών μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ

Στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ...

Στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να δηλώνει έτοιμος για αυτό το ενδεχόμενο και τους ηγέτες της ΕΕ να χαιρετίζουν…
Η δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης είναι τεράστιας οικονομικής σημασίας και αναμένεται να προξενήσει τεράστιες ανακατατάξεις στην παγκόσμια οικονομία.
«Για να δώσουμε ώθηση στις αμερικανικές εξαγωγές», υπογράμμισε, «για να στηρίξουμε τις αμερικανικές θέσεις εργασίας και να αναβαθμίσουμε το πεδίο δραστηριότητας στις διευρυνόμενες αγορές της Ασίας, σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις για ένα σύμφωνο συνεργασίας στην περιοχή του Ειρηνικού. Και απόψε ανακοινώνω ότι θα ξεκινήσουμε συνομιλίες για ένα συνολικό διατλαντικό σύμφωνο εμπορίου και επενδυτικής συνεργασίας με την ΕΕ, επειδή το εμπόριο, όταν είναι δίκαιο και ελεύθερο στην περιοχή του Ατλαντικού, στηρίζει εκατομμύρια καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ και η Ευρώπη δείχνει έτοιμη για αυτή την προοπτική.
Στο πλαίσιο της τελευταίας Συνόδου Κορυφής οι ηγέτες της Ευρώπης συζήτησαν την ιδέα δημιουργίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου, θέση που υποστηρίζουν ένθερμα Μέρκελ και Κάμερον με τον Φρανσουά Ολάντ να παραμένει σκεπτικός.
Οι εξαγγελίες Ομπάμα χαιρετίστηκαν με ενθουσιασμό από τη γερμανική κυβέρνηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Ζάιμπερτ, να δηλώνει ότι η Ανγκελα Μέρκελ επιθυμεί να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν.
Οπως αναφέρει το vima.gr μια συμφωνία ευρέως φάσματος θα μπορούσε να καλύψει την κατάργηση εμπορικών δασμών και την εναρμόνιση κανονισμών που εμποδίζουν το εμπόριο αγαθών και προϊόντων. Οι δασμοί στα προϊόντα είναι σήμερα χαμηλοί, ωστόσο, η πλήρης κατάργησή τους θα φέρει οφέλη δισεκατομμυρίων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Η υπογραφή μιας εμπορικής συμφωνίας τέτοιου μεγέθους, βέβαια, προϋποθέτει να ξεπεραστούν αρκετοί σκόπελοι σε διάφορους τομείς όπως τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα, η αεροναυπηγική βιομηχανία, η πρόσβαση στη αγορά υπηρεσιών, αλλά και η προστασία προσωπικών δεδομένων στο Internet.
Πληροφορίες: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση