GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαφαζάνης:Φιμώνουν τη φωνή των συνδικάτων

Λαφαζάνης:Φιμώνουν τη φωνή των συνδικάτων Στην αίθουσα του Δικαστηρίου στην Ευελπίδων, όπου δικάζονται οι 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές...

Λαφαζάνης:Φιμώνουν τη φωνή των συνδικάτων

Στην αίθουσα του Δικαστηρίου στην Ευελπίδων, όπου δικάζονται οι 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιάννη Σταθά, Κώστα Μπάρκα και Χρήστο Καραγιαννίδη.
«Η αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθηκε στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια και μέσα στη δικαστική αίθουσα για να εκφράσει τη συμπαράσταση και την αμέριστη αλληλεγγύη της στους άδικα διωκόμενους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά την αναβολή της δίκης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η δίωξη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ είναι μέρος της γενικότερης πρωτοφανούς κυβερνητικής επίθεσης στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η οποία έχει ως στόχο όχι μόνο να φιμώσει τη φωνή των ταξικών συνδικάτων αλλά και να καταργήσει, με μεθόδους «στρατιωτικού νόμου» το απεργιακό δικαίωμα».
«Αυτήν την ώρα διεκδικούμε να σταματήσει αμέσως η άδικη και αυθαίρετη, με πλαστές κατηγορίες, δίωξη των 35 και υποστηρίζουμε την ανάγκη για ένα μεγάλο κοινό μέτωπο των αριστερών δυνάμεων για να ανακοπεί ο επικίνδυνος αυταρχικός κατήφορος στη χώρα, για μεγάλες ανατροπές και προοδευτικές εξελίξεις», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.









Κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. Κοροϊδεύουν το λαό τα παλιοκομμούνια!

    Απέλυσαν εργαζόμενο στο Ριζοσπάστη με μνημονιακή προειδοποίηση και μισή αποζημίωση!

    Η ηγεσία της εφημερίδας Ριζοσπάστης γνωστοποίησε χθες, την ώρα που συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καταλάμβαναν το γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σε τέσσερις εργαζόμενους -και μέλη του ΚΚΕ- ότι απολύονται,ανεβάζοντας έτσι σε 9 τον συνολικό αριθμό των απολύσεων από τα Χριστούγεννα.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες το απίστευτο της ιστορίας είναι ότι ένας από τους εργαζόμενους,ο επί 25 χρόνια διοικητικός υπάλληλος της εφημερίδας Κώστας Τσαρουχάς απολύεται με χρήση του μνημονικού νόμου που προβλέπει την καταβολή μισής αποζημίωσης μετά από τετράμηνη προειδοποίηση.

    Ακόμη απολύθηκαν:

    Η δημοσιογράφος Κλωντίν Χέσπερ, με αρμοδιότητα στα διεθνή, κόρη της γνωστής ηθοποιού Μίρκας Καλατζοπούλου,
    Ο δημοσιογράφος-ιστορικός Γιώργος Πετρόπουλος, υπεύθυνος ρεπορτάζ Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, για τον οποίο συνέδραμε αρνητικώς, ότι εξέδωσε βιβλίο το περιεχόμενο του οποίου δεν έθεσε προς έγκριση εις την ηγεσία του «Κόμματος», σε συνδυασμό με το ότι θετικό σχόλιο γιά αυτό καταχωρήθηκε εις την αστική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»,
    Η δημοσιογράφος Ερση Κουμπούρη, κόρη του παλαίμαχου συνδικαλιστή του ΚΚΕ και πρωην βουλευτή Δήμου Κουμπούρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση