GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Από τα προσωπικά προβλήματα στα προβλήματα του προσώπου»

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών σε συνεργασία με την Κοινωφελή Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων «Πορεία Υγείας» και με τον Σύνδεσμο Νέων...

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών σε συνεργασία με την Κοινωφελή Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων «Πορεία Υγείας» και με τον Σύνδεσμο Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος διοργανώνουν σειρά συναντήσεων, με το γενικό θέμα «διάλογοι θεολογίας και ψυχολογίας». Με την παρουσία διακεκριμένων θεολόγων, ψυχολόγων και ψυχιάτρων / ψυχοθεραπευτών θα επιχειρηθεί μια γόνιμη συζήτηση και ένας γενικότερος προβληματισμός στο μεθόριο της συνάντησης θεολογίας και ψυχολογίας. Στην πρώτη συνάντηση που θα έχει θέμα «Ο πόνος, υπαρξιακός και κοινωνικός ως ευκαιρία αλλαγής», θα μιλήσει ο κ. Ιάκωβος Μαρτιδης αριστούχος ψυχίατρος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά τη Δράμα και στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με την ατομική ψυχοθεραπεία, την ομαδική ψυχοθεραπεία, την συμβουλευτική ζεύγους, την συμβουλευτική γονέων, την οικογενειακή θεραπεία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Είναι ο συγγραφέας του επιστημονικού δοκιμίου «Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ» (Εκδ. Αρμός), όπου περιγράφεται το ψυχολογικό ταξίδι των σχέσεων στον έρωτα, τον γάμο και το διαζύγιο με έναν απλό, εύληπτο και χρηστικό για τον αναγνώστη τρόπο. Ο δεύτερος ομιλητής θα είναι ο π. Βαρνάβας Γιάγκου, απόφοιτος της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εφημέριος στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας και υπεύθυνος Γραφείου Νεότητος Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Βόλου, στις 16 Φεβρουαρίου 2013, στις 7 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
  Με αυτή την προσπάθεια η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών αναζητά τρόπο να απευθυνθεί στο «πρόσωπο» και με την συνδρομή της ψυχολογίας να βοηθήσει όλους μας να προσεγγίσουμε βαθύτερα, ουσιαστικότερα και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια τα κοινά μας προβλήματα.
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του φετινού προγράμματος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών με γενικό τίτλο «Θεολογία Διαλεγόμενη» που θα περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις, συνέδρια, σεμινάρια, τράπεζες λόγου και διαλέξεις που σκοπό έχουν να φέρουν την θεολογία σε ανοικτό και ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία και τις σύγχρονες προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση