GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στουρνάρας προς Λαγκάρντ: Έκανε λάθος το ΔΝΤ στην Ελλάδα ή όχι;

Θέμα προσαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας υπό το φως των λανθασμένων εκτιμήσεων για την ύφεση, έθεσε εμμέσως στους ευρωπαίους ομολό...

Θέμα προσαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας υπό το φως των λανθασμένων εκτιμήσεων για την ύφεση, έθεσε εμμέσως στους ευρωπαίους ομολόγους του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Ζήτησε να εξαχθούν συμπεράσματα οικονομικής πολιτικής από τη συζήτηση για τους λανθασμένους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, το οποίο πρακτικά σημαίνει χαλαρότερη δημοσιονομική προσαρμογή με ταυτόχρονη αύξηση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, το υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο να προτείνει στην τρόικα ακόμα και μείωση των έμμεσων φόρων καθώς η αύξησή τους δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Το Ταμείο πρέπει να ξεφύγει από τις ακαδημαϊκές αναλύσεις ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην έκθεση του ανώτατου οικονομολόγου του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το ΔΝΤ έκανε λάθος στους υπολογισμούς του για την Ελλάδα.Ο υπουργός σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε συγκεκριμένες εξηγήσεις από την Κριστίν Λαγκάρντ. Εκανε λάθος το ΔΝΤ στην Ελλάδα ή όχι; 
Από την κυβέρνηση αλλά και από την πλευρά του κ. Στουρνάρα δεν έγινε γνωστό αν η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε σε αυτές τις αιτιάσεις ή αν προτίθεται πράγματι να προβεί σε επίσημη δήλωση για το «λάθος» στον πολλαπλασιαστή.
Εν τω μεταξύ στις 21 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup (EWG), ώστε να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης 2,8 δις. προς την Ελλάδα. Μοναδική προϋπόθεση, όπως διαβεβαίωσε χθες ο κ. Στουρνάρας, είναι να έχει υπερψηφιστεί προηγουμένως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τα τριετή ανώτατα όρια δαπανών ανά υπουργείο από τη  Βουλή.  Στη συνέχεια προαπαιτούμενα για την υποδόση του Μαρτίου είναι η συμπεφωνημένη απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων και οι νέες λίστες φαρμάκων .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση