GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την υστέρηση των εσόδων...

«Η κατά 461 εκατ. ευρώ υστέρηση των εσόδων από τις αρχές του έτους αναδεικνύει το πλήρες αδιέξοδο του εφαρμοζόμενου μνημονιακού προγράμμα...

«Η κατά 461 εκατ. ευρώ υστέρηση των εσόδων από τις αρχές του έτους αναδεικνύει το πλήρες αδιέξοδο του εφαρμοζόμενου μνημονιακού προγράμματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την υστέρηση των εσόδων και προσθέτει:
«Η εικόνα της κατάρρευσης του προϋπολογισμού είναι το αποτέλεσμα της μείωσης των εισοδημάτων, της κοινωνικά άδικης και εξοντωτικής φορολόγησης των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων, της καθίζησης των εισπράξεων του ΦΠΑ από τη συρρίκνωση της κατανάλωσης, καθώς και της έλλειψης πολιτικής βούλησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Η πραγματική εικόνα της οικονομίας δεν έχει καμία σχέση με την επίπλαστη εικόνα αισιοδοξίας που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση. Αντίθετα, και αυτή η αποτυχία στους δημοσιονομικούς στόχους θα σημαίνει τη λήψη νέων εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων, όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές σε αντίστοιχες στιγμές μνημονιακής «αισιοδοξίας».
Αυτό που είναι ολοφάνερο είναι ότι χωρίς την άμεση εγκατάλειψη της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας και τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής βασισμένη στη φορολογική δικαιοσύνη, καθώς και τη στήριξη της ανάπτυξης της απασχόλησης, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας».

2 σχόλια

  1. Αλεξάκης Θα-θα-Τσιπρανδρέου,
    πρόεδρος 15μελούς.

    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ο Αλέξης καλύτερα να αρχίσει με τα Κλασικά Εικονογραφημένα»

    Με μια εκτενή αναφορά στη βιβλιοθήκη του Αλέξη Τσίπρα και στα βιβλία που αποτελούν σημεία αναφοράς για το δημόσιο λόγο του, ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ Ηλίας Κανέλλης κάνει μερικές αναγνωστικές προτάσεις στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Ηλίας Κανέλλης στη στήλη του σήμερα με τίτλο «Αποψυγμένα βιβλία», θυμάται ότι το 2006 σε συνέντευξή του είχε ρωτήσει τον Αλέξη Τσίπρα ποια βιβλία έχει στη βιβλιοθήκη του για να πάρει την απάντηση «τους κλασικούς». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εννοούσε τον Μπαλζάκ αλλά το «Κράτος και Επανάσταση» του Λένιν, το «Κεφάλαιο» του Μαρξ, το «Η καταγωγή της οικογένειας» του Ένγκελς» για να προσθέσει στη συνέντευξη «... αλλά εντάξει ας μη φορτώσουμε τον κόσμο με αυτά».

    Με αφορμή την πρόσφατη εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για τον Αντόνιο Γκράμσι, ο Ηλίας Κανέλλης γράφει: «Στεναχωρήθηκα. Όχι γιατί πάει να φορτώσει τον κόσμο με πράγματα που καταλαβαίνει, αλλά γιατί φορτώνεται ο ίδιος με πράγματα που δε μπορεί και δεν χρειάζεται να καταλάβει».

    Ο Ηλίας Κανέλλης καταλήγει ως εξής: «Η ξύλινη, κοινότοπη και, εντέλει, άσχετη περιδιάβαση πάνω από ένα γνωστικό εργαλείο πραγματικά άχρηστο στην ιστορική καμπή που περνάμε, αποδεικνύει ότι, όταν στα 18 σου δεν διαβάζεις του κλασικούς που χρειάζεται, τα 38 απλώς ισορροπείς πάνω από δυσκολοχώνευτα τσιτάτα και σοβαροφανείς αερολογίες.
    Μήπως
    ήταν καλύτερα να αρχίσει με τα Κλασικά Εικονογραφημένα;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση