GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΠΗΡΟΙ– ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ – ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;

Από τον  Βασίλη Τσούγκαρη. tsougarisgnomi@gmail.com  Ένα θέμα με το οποίο ασχολούμαστε όλοι, είναι το γνωστό των ΚΕΠΑ και των επιτροπώ...

Από τον Βασίλη Τσούγκαρη.
tsougarisgnomi@gmail.com 

Ένα θέμα με το οποίο ασχολούμαστε όλοι, είναι το γνωστό των ΚΕΠΑ και των επιτροπών αναπηριών των οποίων η «σύσταση» και λειτουργία θέτει σε μια απάνθρωπη αναμονή χιλιάδες άτομα με αναπηρία με ότι αυτό συνεπάγεται (διακοπή των επιδομάτων – βοηθημάτων, και λοιπών παροχών).
Οι διαδικασίες (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε) συλλογής και κατάθεσης των δικαιολογητικών των ενδιαφερόμενων στα ΚΕΠΑ προκειμένου να πάρουν σειρά για να περάσουν επιτροπή, είναι χρονοβόρες και η μικρότερη αναμονή μέχρι την πολυπόθητη στιγμή της επιτροπής είναι (θεωρητικά) ένα εξάμηνο, συνήθως ένας χρόνος και παραπάνω,ειδικά σε νευρολογικά περιστατικά χρόνιων παθήσεων.
Λες και οι άνθρωποι αυτοί υπάρχει περίπτωση να γίνουν καλά, υποχρεωτικά κάθε τρία χρόνια περνούν την ίδια ταλαιπωρία γιατί ΜΟΝΟ στη χώρα μας αποφεύγουμε να δώσουμε ΛΥΣΕΙΣ στα αυτονόητα.
Απεναντίας, εξαιτίας των όποιων μαϊμού συντάξεων και επιδομάτων,την πληρώνουν ΟΛΟΙ όσοι δεν φταίνε σε τίποτα, εκείνοι που πραγματικά πάσχουν.
Πριν μέρες, διαβάσαμε αυτή την είδηση.
««Ανάσα» σε συνταξιούχους με αναπηρία
Ανάσα σε περισσότερους από 50 χιλιάδες συνταξιούχους με αναπηρία αναμένεται να δώσει διάταξη που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο «σκούπα»του υπουργείου Εργασίας που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του μηνός.
Με τη νέα ρύθμιση επιδιώκεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα της αναστολής της χορήγησης της σύνταξης αναπηρίας ή του προνοιακού επιδόματος στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αναπηρία, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αναμονής για την επανεξέτασή τους από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.
Το περιεχόμενο της ρύθμισης, είχε αναπτύξει τον περασμένο Νοέμβριο στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Λακωνίας Φεβρωνίας Πατριανάκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού ΠρακτορείουΕ-ΜΠΕ, θα εξακολουθεί να χορηγείται η σύνταξη αναπηρίας στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη του σχετικού δικαιώματός τους. Θα χορηγείται ακόμη για ένα εξάμηνο, δικαίωμα ιατρικής περίθαλψης, το οποίο θα παρατείνεται εφόσον διαρκεί η ασθένεια.
Αντίστοιχα, οι ασφαλισμένοι στους οποίους έχει διαγνωστεί ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% από την πρωτοβάθμια επιτροπή, θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωρινής σύνταξης χωρίς να χρειάζεται να αναμένουν, σε περίπτωση προσφυγής, τη δευτεροβάθμια υγειονομική κρίση.
Επίσης, όσοι ασφαλισμένοι έχουν καταθέσει αίτηση χορήγησης σύνταξης λόγω αναπηρίας και έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωρινής σύνταξης.
Δίνεται, τέλος, το δικαίωμα στους γιατρούς του Ειδικού Σώματος να αποφαίνονται για την επ' αόριστον διάρκεια της αναπηρίας εφόσον διαπιστώνουν ότι είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη, όπως π.χ. σε περιπτώσεις υπερηλίκων που λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας και είναι μονίμως κλινήρεις ή πάσχουν από άνοια, Αλτσχάιμερ κλπ.»
ΑΚΟΜΑ να έρθει στη βουλή αυτή η ριμάδα αυτή διάταξη.
Ακόμα μια παράταση της ταλαιπωρίας των αναπήρων.
Είναι τόσο δύσκολο να δοθεί επιτέλους λύση;
Τι περιμένουν πια;
Αυτό το χαλί ΜΟΝΟ στη χώρα μας συμβαίνει.
ΘΑ κατατεθεί, ΘΑ δοθεί λύση, ΘΑ…..
Με το ΝΑ και με το ΘΑ, έσπειραν και δεν θέρισαν λέει η παροιμία.
Καλές οι «ερωτήσεις», καλές και οι «απαντήσεις», μόνο που μένουν εκεί.
Με το «πάσο» τους οι άνθρωποι, δεν βιάζονται, άλλωστε το ζόρι δεν το έχουν αυτοί.

5 σχόλια

  1. ΚΑΤΡΑΚΥΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ Η ΝΔΟΥΛΑ-ΑΧΚΟΥΛΑ,ΤΟ ΠΑΣΟΚΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ Η ΡΗΜΑΔ. ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. ΑΠΟ ΤΑ 32 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ, ΤΑ 24 ΕΥΡΩ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΒΑΛΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΘΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΞΕΓΕΛΑΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΑΜΙ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΡΑΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΑ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΗΠΩΣ
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ .ΤΑ ΝΕΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΦΩΤΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΕΦΤΆ ΠΉΓΕ ΈΞΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!!! ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΤΟΥ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κόψετε της ΜΑΛΑΚΙΕΣ ...μας εξαθλιώσατε, Ελληνες αυτοκτονούν, οι ενθοπροδοτες ΜΑΣ πουλάνε τα πάντα ξέροντας ΌΤΙ αναπτύξει δεν ύπαρξη ΠΟΤΕ ,όταν έχουν ΛΑΟΥΣ οι εταιρείες να εργάζονται με 1,5 ευρώ την ημέρα...

    Τα εργοστάσια τους τα μεταφέρουν εν μια νυκτί ΑΠΑΙΤΟΎΝ και παίρνουν ΟΛΕΣ της φοροαπαλλαγές οι εξουσίες Νομοθετική , δικαστική, αστυνομική είναι υπό την χορηγία της ΧΧΧ Η ΨΨΨ εταιρείας...

    Οι εργατοπατέρες ξεπουλημένοι, δειλοί...Τι θα καταλάβουν οι ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ από μια ΑΠΕΡΓΊΑ και βόλτες με σημειακια; ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ, απλώς τους δίνουν το άλλοθι να περνούν μετρά ....

    ΈΧΟΜΕ ΠΌΛΕΜΟ ΑΡΑ ΤΙ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΦΤΙΆΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ;....

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΜ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΆΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΠΑΝΤΟΎ ...

    Τι άλλο περιμένετε αλήθεια;;; ΤΙ ρε; να κάνουν άλλοι την {βρώμικη} δουλειά γα εσάς ;;; Δειλέ Ελληνα κοιτάξου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο καθρέπτη σου και δες την ξεφτίλα σου!!! Δεν έχετε ΔΕΙ ΑΚΌΜΑ ΤΊΠΟΤΑ. ΌΤΑΝ θα βγάλουν τους φουκαράδες τους μετανάστες να από τα στρατόπεδα να τους εργάζονται με 5 ευρώ την ημέρα από ήλιο σε ήλιο στα ξενοδοχεία τους ,στα λιμάνια τους, στα πουλημένα κοινωνικά αγαθά ΤΡΟΦΗ, ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΌ ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΟΥΠΙ...ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...ΜΙΑ ΑΝΏΤΕΡΗ ΤΆΞΗ ΜΟΝΌ ΘΈΛΟΥΝ ΗΛΊΘΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΈΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΑΚΌΜΑ;..... ΚΡΑΤΆΤΕ ΤΑ ΚΕΊΜΕΝΆ ΜΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΏΝΕΙ.. ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΊΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΗΣΜΟ ΣΑΣ ...

    Η Ο.Π.Λ.Α..Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε, Αι σιχτίρ!

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης είπε ο Σαμαράς. STOP. Ή πλάκα μου κάνεις ή παίζεις με τα νεύρα μου. Δεν το εξηγώ αλλιώς.


    Είναι πολλά τα 586 ευρώ και πρέπει κι αυτά να περικοπούν είπε ο Μέργος . STOP.

    Του την έπεσαν όλοι, κυβερνητικοί και μη, ο ίδιος έμμεσα αναδιπλώθηκε , όλοι άρχισαν να φωνάζουν βρε τον κερατά παίρνει 6.000 ευρώ και μιλάει… κάτσε και θα δεις που σε 2-3 μηνάκια η Τρόικα φυσικά, θα ρίξει κι άλλο τον κατώτατο μισθό. Κι αυτοί που τώρα φωνάζουν σκίζοντας τα καλσόν τους απλώς θα ψηφίσουν ΝΑΙ.

    Ο Τσίπρας βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να χαμογελά γιατί θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός με τις ευλογίες των αμερικάνων. STOP .

    Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαρρηγνύει τα ιμάτια του τώρα υποστηρίζοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα μέλη θα ..
    έχουν φωνή και δεν θα μπει στην λογική να κόψει κεφάλια στους διαφωνούντες. Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως γιατί έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρω.

    Οι 8 στους 10 Ελληνες δηλώνουν πως έχουν περικόψει τις αγορές τους στα βασικά είδη διατροφής STOP.
    Να ξέρεις ότι σε αυτή την κατηγορία δεν υπολογίζεται το ποσοστό εκείνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή για να στο πω λιανά ΠΕΙΝΑΝΕ.

    Οι πιτσιρικάδες στα σχολεία παίζουν ξύλο για το τίποτε, ασκούν βία με ευκολία και ματώνουν χωρίς δάκρυ. STOP.

    Η οικογένεια τους δεν ξέρω που είναι. Ίσως να αγωνιά να εξασφαλίσει ψωμί στα παιδιά αυτά. Μόνο που το ψωμί δεν φτάνει.
    Η Χρυσή Αυγή έχει αυξήσει κατά πολύ τα ποσοστά της με μέλη ηλικίας 18 έως 21 ετών τα τελευταία 2 χρόνια και εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν προέρχονται από λαϊκές συνοικίες.STOP.

    Κοίτα γύρω σου και θα δεις νεαρά παιδιά ντυμένα στα μαύρα κι έτοιμα να σαπίσουν όποιον έχει σκούρο δέρμα.

    Την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ δεν πρόκειται να την βρούμε ποτέ είπε ο Μαρκογιαννάκης. STOP.
    Το είπε δημόσια χωρίς να ντραπεί , χωρίς να νοιώσει τύψεις για την σαπίλα του συστήματος που υπηρετεί.

    Οι 2 στους 3 ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν τους νέους φόρους.STOP.

    Παρά το γεγονός ότι έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους… έτσι δεν έλεγε η μάνα σου μέχρι να πάρεις το στεγαστικό που σε γονάτισε; Μην φοβάσαι , δεν είσαι μόνος απλά συνειδητοποίησε πόσο φούσκα ήταν η φάση-φράση να έχεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου. Γιατί κλήθηκες, κλήθηκα κληθήκαμε το κεραμίδι να το πληρώσουμε χρυσάφι φίλε μου.

    Οι 9 στους 10 έλληνες δηλώνουν ότι ζουν κάθε μήνα με δανεικά και πιστεύουν πως δεν πρόκειται αυτό να αλλάξει προς το καλύτερο μέσα στα επόμενα χρόνια. STOP.

    Οι 9 στους 10 δεν ονειρεύονται πια, δεν δημιουργούν, δεν σκέφτονται. Απλά αγωνιούν. Κι έτσι πεθαίνουν.

    Ο Κασιδιάρης πλακώθηκε με την μισή βουλή και βγήκε κι έξω για να πει τα υπόλοιπα μπενιλίκια και στους δημοσιογράφους , μην τυχόν και δεν τον άκουσαν επειδή ο πρόεδρος της βουλής του είχε κλείσει το μικρόφωνο. STOP.

    Το ήθος του ο Κασιδιάρης το έχει αποδείξει. Όπως και την παιδεία του. Μόνο που εκπροσωπεί κάμποσους έλληνες και ελληνίδες που κινούνται δίπλα μου , ζουν δίπλα μου και δεν ξέρω τι κοινό έχουμε ως πολίτες της ίδιας χώρας.

    Άγριο ξύλο πέφτει στις εθνικές οδούς μεταξύ αγροτών και αστυνομικών. STOP.

    Ούτε ο αγρότης, ούτε ο αστυνομικός είχαν την ψυχραιμία να σκεφτούν πριν σηκώσουν το χέρι ότι και οι δυο τους πεινάνε. Και απλώς πλακώνονται γιατί κάποιος ΅ανώτερος¨ τους είπε ότι έτσι πρέπει να κάνουν. Όταν και οι μεν και δε θα λιποθυμούν από την πείνα ίσως τότε να δώσουν τα χέρια. Γιατί βράζουν στο ίδιο καζάνι αλλά επιμένουν να σφυρίζουν αδιάφορα.
    Θες να μου πεις τώρα ότι αυτές είναι οι ειδήσεις της ημέρας; ότι πρέπει να πάρω στα σοβαρά τους γελοίους που περιφέρουν το την βλακεία τους δεξιά κι αριστερά και να προβληματιστώ;

    Εγώ πάλι ξέρεις τι θα σου πω; Ρε αι σιχτίρ… Δεν έχεις ιδέα τι είναι είδηση.

    Νάντια Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση