GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ-"Όχι" στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας

Να αποτρέψει «το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας» στην Ελλάδα καλούν τον λαό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάντα Βαλαβάνη, Ευγενεία Ο...

Να αποτρέψει «το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας» στην Ελλάδα καλούν τον λαό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάντα Βαλαβάνη, Ευγενεία Ουζουνίδου και Αθανάσιος Πετράκος, σε δήλωσή τους με αφορμή τις εξελίξεις στη γειτονική Βουλγαρία, με την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ υπό το βάρος των διαδηλώσεων για την αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Όπως  αναφέρουν, η αύξηση τις τιμής του ρεύματος κατά 140% στη Βουλγαρία οφείλεται σε «συντονισμένη» απόφαση των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας, δύο τσέχικων και μιας αυστριακής, που έχουν αγοράσει τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της γειτονικής μας χώρας.
Μεταξύ άλλων οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι η διαδικασία αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου μία δημόσια επιχείρηση «να γίνει "ελκυστικότερη" στους υποψήφιους επενδυτές», ξεκινά στο στάδιο της προετοιμασίας για την ιδιωτικοποίηση της, «όπως συμβαίνει με τη ΔΕΗ και τις αποφάσεις της ΡΑΕ για συνεχόμενες αβάστακτες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος φέτος – όταν σε 30.000 νοικοκυριά κόβουν κάθε μήνα το ρεύμα».
Σημειώνουν επίσης πως η περίπτωση της Βουλγαρίας είναι το δεύτερο «κρούσμα» που «σκάει» μέσα σ’  ένα μήνα, καθώς προηγήθηκαν οι δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο (συνέντευξη στην αυστριακή Der Standard, 21.1.2013), σύμφωνα με τις όποιες, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις, προπαντός αυτές που έγιναν μεταξύ 1998 και 2006, με την πώληση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας της χώρας του.
 Αν υλοποιηθεί η σημερινή πολιτική, προειδοποιούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το παρόν της Βουλγαρίας και της Σλοβακίας «θα συνιστά το δικό μας μέλλον» και στο πλαίσιο αυτό καλούν τον ελληνικό λαό «να αποτρέψει σήμερα το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας στην Ελλάδα».

3 σχόλια

  1. Ναι στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας,κατάργηση του διεφθαρμένου και ελεεινού δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας,κατάργηση του διεφθαρμένου και ελεεινού δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ALERT! Αποχωρούν οι κατακτητές-Πωλητήριο στο "Ελ. Βενιζέλος" έβαλε η Hochtief.

    [Περίεργο που φεύγουν οι ναζί ενώ οι ΑΕροψεκασμένοι μας λένε ότι λιγουρεύονται το φιλέτο η Ελλάς...

    Το φιλέτο θα το ήθελαν πολύ αλλά χωρίς ΑΕροψεκασμένους πάνω του... οπότε τώρα το εγκαταλείπουν στη μοίρα του...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση