GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκορδάς: Πλαστογραφεί την αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, απάντησε με μια σκληρή ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για πλαστογράφηση της αλήθειας....

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, απάντησε με μια σκληρή ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για πλαστογράφηση της αλήθειας.
«Η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει συμμάχους ανά τον κόσμο, εκτός της Κούβας και της Βενεζουέλας, τον οδηγεί σε πλαστογράφηση της αλήθειας, αφού μετέτρεψε ένα κείμενο εργασίας σε ΕΚΘΕΣΗ του ΔΝΤ», αναφέρει αρχικά στην απάντηση του ο κ. Σκορδάς και στην συνέχεια παραθέτει ένα απόσπασμα από την πρώτη σελίδα του κειμένου εργασίας:
«Προς απόδειξη, το κείμενο εργασίας ξεκινάει στην πρώτη σελίδα με τα εξής, εντός πλαισίου, προκειμένου να δοθεί έμφαση:
«Τhis working paper should not be reported as representing the views of theIMF. The views expressed in this working paper are those of the author(s) and do not necessarily represent those of the IMF or IMF policy. Working papers describe research in progress by the author(s) and are published to elicit comments and to further debate».
Ακολουθεί η μετάφραση:
«Αυτό το κείμενο εργασίας δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει τις απόψεις του ΔΝΤ. Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το κείμενο εργασίας είναι προσωπικές των συντακτών και δεν είναι κατ’ ανάγκη αντιπροσωπευτικές των θέσεων του ΔΝΤ ή της πολιτικής του. Τα κείμενα εργασίας περιγράφουν μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους συντάκτες και δημοσιοποιούνται, προκειμένου να αποσπάσουν σχόλια ή για περαιτέρω δημόσια συζήτηση».
«Συνεπώς, επαναλαμβάνω και σήμερα ότι «επιχειρούν ψευδόμενοι να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του λαού και ότι καπηλεύονται τα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η κρίση», όχι απαντώντας σε όσα είπαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά στο σημερινό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει ο κ. Σκορδάς.
Ο υφυπουργός ανάπτυξης συνεχίζει τονίζοντας ότι «είναι τόση η βιασύνη του ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθεί στην κυβερνητική πρόταση, που δεν πρόλαβε να διαβάσει (σελ.18 παράγραφος 5) τα βασικά συμπεράσματα του κειμένου εργασίας που με τόση επιπολαιότητα επικαλείται. Εκεί, ρητά αναφέρεται:«legislators have had to balance the desire to provide debt relief with the need to preserve bank solvency and credit discipline…». «…Οι ρυθμίσεις πρέπει να ισορροπούν ανάμεσα στην ανακούφιση των δανειοληπτών και στην ανάγκη τραπεζικής φερεγγυότητας και πιστωτικής πειθαρχίας…»
Τέλος, ο κ. Σκορδάς σημειώνει ότι η κυβέρνηση εμμένει στον δρόμο ευθύνης και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «αβάσταχτη ελαφρότητα»:
«Την ώρα που το ελληνικό νοικοκυριό δίνει τη δική του μεγάλη μάχη για να τα φέρει βόλτα, αποτελεί προσβολή σε κάθε έλληνα πολίτη η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να εμπορευτεί τη δυσκολία του δανειολήπτη για μικροκομματικά οφέλη.
Με κούφιες υποσχέσεις για χαμένους Παραδείσους, ποτέ κανείς δεν οικοδόμησε πολιτική αξιοπιστία. Παλάτια στην άμμο έκτισε.
Η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την αβάσταχτη ελαφρότητα του ΣΥΡΙΖΑ, εμμένει στο δρόμο της ευθύνης και της σοβαρότητας. Με σεβασμό στην κατάσταση κάθε δανειολήπτη, κάθε Έλληνα πολίτη, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ανακούφισής του, ταυτόχρονα με την ανάγκη διασφάλισης της πιστωτικής φερεγγυότητας και πειθαρχίας.
Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Ελπίζουμε και περιμένουμε όλοι να το αντιληφθούν. Ο τόπος δεν αντέχει άλλο λαϊκισμό και κούφιες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Έλεος, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ».

2 σχόλια

  1. _____________________________
    Όταν τα ορφανά του Τσαουσέσκου
    προανήγγελαν λιντσάρισμα και φυλακίσεις επενδυτών..!!

    Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Δ.Στρατούλη για τις επενδύσεις και τον νέο νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης.

    «Στην αγωνιώδη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την προσέλκυση επενδύσεων εντάσσεται και η σημερινή δήλωση του βουλευτή Στρατούλη, ότι αυτοί που θα έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα είναι “διεθνή λαμόγια και κατσαπλιάδες”» ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

    «Τέτοια έλεγε και ο κ. Τσίπρας στους ξένους στα διάφορα ταξίδια του;» αναρωτήθηκε η ΝΔ και συνέχισε:

    «Τελικά, μπροστά στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει επίσης φυλακίσεις, λιντσάρισμα επενδυτών και πρακτικές, όπως των στελεχών του στη Χαλκιδική, τα απολυταρχικά καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού θα φαντάζουν παράδεισος μπροστά στην ιδεολογία της παρέας του κ. Τσίπρα»..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόρτα Καραμανλή σε Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑίους και παπαγάλους...

    Δεν αποδέχεται ο Καραμανλής το άνοιγμα του Τσίπρα και των έμμισθων παπαγάλων του που προσπαθούν να καπηλευθούν το όνομά του.

    Τα συνεχόμενα ανοίγματα του Αλέξη Τσίπρα στο καραμανλικό περιβάλλον, δεν φαίνεται να έχουν ανταπόρκιση και από την άλλη πλευρά.
    Ο πρώην Πρωθυπουργός που έχει επιλέξει την σιωπή και δεν θέλει την εμπλοκή του ονόματος του για μια σειρά από πολύ πιο σοβαρά θέματα, δεν έχει καμία διάθεση να παίξει του παιχνίδι του Αλέξη Τσίπρα που θέλει να ψαρέψει ψηφοφόρους και σε δεξιά νερά.

    Η γνώμη του πρώην Πρωθυπουργού για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι πως πρόκειται για "συμπαθητικό παιδί", αλλά πολιτικά ανεύθυνο και αυτό τα λέει όλα.

    "Μην αφήσετε κανένα περιθώρια να καπηλευτεί τους αγώνες μας" έλεγε χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του, κόβωντας τις γέφυρες που του έριξε ο Τσίπρας *

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση