GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συζυγος συνεργάτη του “διαστημικού” Χατζηδάκη στην λίστα Λαγκάρντ!

Και η… σύζυγος του Βιδάλη στη «λίστα Λαγκάρντ», όπως αποκαλύπτει η "δημοκρατία"! Δεν ήταν η γνωστή ηθοποιός! Συνεχείς εκπλήξ...

Και η… σύζυγος του Βιδάλη στη «λίστα Λαγκάρντ», όπως αποκαλύπτει η "δημοκρατία"! Δεν ήταν η γνωστή ηθοποιός!

Συνεχείς εκπλήξεις αναφορικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων φαίνεται ότι προσφέρει η επονομαζόμενη «λίστα Λαγκάρντ», ιδιαίτερα την εποχή αυτή που η διερεύνηση της υπόθεσης από τους οικονομικούς εισαγγελείς φτάνει στο τέλος της και που η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής εξετάζει τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η άρνηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή κ. Παναγιώτη Ρήγα να παραλάβει τη λίστα και οι έντονοι διαξιφισμοί της Ζωής Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου για τους λόγους που το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα ήταν τα τελευταία επεισόδια της περασμένης εβδομάδας.
Σήμερα όμως έρχεται στο προσκήνιο και το όνομα ενός άλλου γνωστού και λίαν αμφιλεγόμενου πολιτικού προσώπου, του Ευθύμιου Βιδάλη, στενού φίλου και συνεργάτη του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Το όνομα της συζύγου του κ. Βιδάλη, Μαρίας, φέρεται να περιλαμβάνεται στη «λίστα Λαγκάρντ», ενώ μέχρι τώρα είχε περάσει απαρατήρητο και ασύνδετο με τον στενό υπουργικό φίλο και σύμβουλο, καθότι πολλά έντυπα είχαν οδηγηθεί, ίσως και εντέχνως, να πιστέψουν ότι το όνομα της κυρίας Μαρίας Βιδάλη στη λίστα αφορούσε γνωστή ηθοποιό.
Ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης κατέχει σήμερα, ύστερα από εισήγηση και έντονη πίεση του κ. Χατζηδάκη, τη θέση του διαπραγματευτή για την κρίσιμη αποστολή της επανεκκίνησης των τεσσάρων μεγάλων οδικών έργων παραχώρησης, των οποίων η χρηματοδότηση έχει διακοπεί από τις τράπεζες λόγω της πιστωτικής κρίσης που ενέσκηψε στη χώρα. Οι δύο άνδρες είναι στενά συνδεδεμένοι πολιτικά με την οικογένεια Μητσοτάκη και ειδικά όλη η οικογένεια του κ. Βιδάλη -και από τις δύο πλευρές της- διατηρεί παλαιόθεν ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες του κ. Χατζηδάκη, την πλήρη κάλυψη που έδωσε στον φίλο του και τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το κομβικό για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας έργο του, ο κ. Βιδάλης έχει παρουσιάσει ελάχιστη μόνο πρόοδο και δεν έχει κατορθώσει να τηρήσει κανέναν από τους χρονικούς στόχους, ακόμα και τους αναθεωρημένους, που μόνος του έθεσε και υποσχέθηκε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.
Αρχικά, το σχέδιο του περίτεχνου και πολύχρωμου χρονοδιαγράμματος ενεργειών και αποτελεσμάτων που παρουσιάστηκε στον Αντώνη Σαμαρά καθόριζε τα μέσα Δεκεμβρίου σαν το διάστημα για την πιθανή επανεκκίνηση των έργων, τα οποία θα δημιουργούσαν περίπου 70.000 νέες θέσεις εργασίας απʼ άκρου εις άκρον της Ελλάδας. Καθώς η ημερομηνία πλησίαζε και πέρναγε, ο κ. Χατζηδάκης, για να προστατεύσει το κύρος του συνεργάτη του αλλά κυρίως το δικό του, επιστράτευσε την ειδικότητά του στις μεγαλόσχημες ανακοινώσεις και άρχισε εντέχνως να ομιλεί για καταρχήν συμφωνία με τους κατασκευαστές, που θα οδηγήσει «στο να μπουν οι μπουλντόζες μπροστά τον Απρίλιο».
Τώρα, καταπώς φαίνονται τα πράγματα, οι μπουλντόζες όχι μόνο δεν πρόκειται να πάρουν μπρος τον Απρίλιο, αλλά είναι πλέον αμφίβολο αν θα ξεκινήσει οτιδήποτε και εάν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στα έργα των οδικών αξόνων ακόμα και ως το τέλος του χρόνου. Οι συνέπειες για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα είναι δραματικές.
Σε όλη τη διάρκεια της εμπλοκής τους στο θέμα, η έμφαση των κ. Χατζηδάκη και Βιδάλη δεν ήταν, όπως φαίνεται, να μεγιστοποιηθεί με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης το έργο που θα βοηθούσε την ανάσχεση της ανεργίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, παρά η διασφάλιση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, ακόμα και εις βάρος του συνολικού αντικειμένου του έργου. Ετσι, ο ανεξήγητος σχεδιασμός που επέβαλε το δίδυμο προέβλεπε την περικοπή ακόμα και εθνικά κρίσιμου αντικειμένου από τα έργα, που όμως δεν αφορούσε τα συγκεκριμένα συμφέροντα και την αντίστοιχη επιδότηση του αντικειμένου των ευνοουμένων επιχειρηματιών. Το αποτέλεσμα ήταν να καταδικάζονται οι χειμάζουσες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και της δυτικής Πελοποννήσου σε πάγια απομόνωση από την οικονομική ζωή της υπόλοιπης χώρας προς όφελος αυξημένης κυκλοφορίας από τις υπόλοιπες εθνικές οδούς!
Οι φιλικές σχέσεις του κ. Βιδάλη με συγκεκριμένους μεγάλους κατασκευαστές είναι γνωστές. Δεν περιορίζονται μόνο σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά λέγεται ότι έχουν δοκιμαστεί και σε λίαν κερδοφόρα έργα που είχαν ανατεθεί από τον σημερινό διαπραγματευτή κατά τη διάρκεια της θητείας του στη βιομηχανία. Η «λίστα Λαγκάρντ», εξάλλου, πέραν της συζύγου του κ. Βιδάλη, φέρεται να περιλαμβάνει και εκπροσώπους των εν λόγω κατασκευαστών.
Το δυστυχές αποτέλεσμα όλων αυτών για τη χώρα είναι ότι με τις καθυστερήσεις από τους αιθεροβάμονες ερασιτεχνισμούς του κ. Βιδάλη, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει ή είχε ποτέ με μεγάλα κατασκευαστικά έργα, τη χρηματοδότηση, την εκτέλεση ή τη λειτουργία τους, κινδυνεύει πλέον να χαθεί η δωρεάν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των οδικών αξόνων από το ΕΣΠΑ σε ύψος πλέον του 1,5 δισ. ευρώ. Προϋπόθεση για την εκμετάλλευση της απαραίτητης αυτής χρηματοδότησης είναι η ολοκλήρωση των έργων έως το 2015, πράγμα που πλέον φαντάζει απίθανο. Και στην περίπτωση που χαθεί η χρηματοδότηση αυτή, όπως έχει εξάλλου ήδη συμβεί και με άλλα προγράμματα αρμοδιότητας του υπουργού Ανάπτυξης, ουδείς, ούτε οι οποιοιδήποτε ευνοούμενοι των κ. Χατζηδάκη και Βιδάλη, θα βρουν λόγο να αισθάνονται κερδισμένοι.
Απάντηση-διαμαρτυρία του Στ. Παπασταύρου
Η προχθεσινή έντονη απάντηση-διαμαρτυρία του κ. Σταύρου Παπασταύρου για τους λόγους που το όνομα του περιλαμβάνεται στη «λίστα Λαγκάρντ» ακούγεται λογική και είναι ευπρόσδεκτη από όλους. Το θέμα που αναδεικνύεται αφορά το αν, όπως στην περίπτωση του κ. Βιδάλη, η λίστα περιλαμβάνει συγγενικά του πρόσωπα στον πρώτο βαθμό. Το ίδιο θέμα αφορά και τον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος είχε πολλάκις από τηλεοράσεως υποστηρίξει με σθένος τις αιτιάσεις του κ. Παπασταύρου και τώρα καλείται να συνηγορήσει και για άλλον στενό φίλο του και προστατευόμενο συνεργάτη.
olympia.gr

1 σχόλιο

  1. AYTOS O ΣIXAMENOΣ ΜΟΥΤΡΑ ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΣΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΟΥΣΤ ΚΝΩΔΑΛΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση