GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βασανιστική ορθοστασία(!;) εργαζομένων...

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ. ΤΟΤΕ που ο κόσμος ήταν χωρισμένος σε Ανατολή και Δύση. Με το σύστημά του έκαστος και τη νοοτροπία των ανθρώπων του...

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ.

ΤΟΤΕ που ο κόσμος ήταν χωρισμένος σε Ανατολή και Δύση. Με το σύστημά του έκαστος και τη νοοτροπία των ανθρώπων του. Και την πρακτική τους. Σε κατάστημα είτε «πάγκο» μιας πόλης του ανατολικού (λεγομένου) μπλοκ; Σε κοίταζε αφηρημένα και καπνίζοντας αδιάφορος ο πωλητής. Του έλειπε το κίνητρο κι ας μην τον απειλούσε η ανεργία. Όλοι στο πόστο τους και απασχολημένοι, ωστόσο, ακόμα κι όλο το προϊόν να’ ταν προσωπικό του κέρδος, δεν τα’ χει βγάλει τα λεφτά του ο «εργαζόμενος» (για τροφή, ένδυση και υπόδηση).
ΚΑΙ πάμε στην «ημετέραν» Δύση, με τις μεθόδους και τα κίνητρά της για δουλειά. Ξεκινάμε απ’ τον…εκβιασμό της ανεργίας. Υπόβαλε την αίτησή σου και περίμενε, σου λέει ο καπιταλισμός. Θα επιλέξει όποιον κι όποιαν γουστάρει το αφεντικό. Με τα εχέγγυα του υποψηφίου, αλλά και με το ελεύθερο να επιλέξει κατά τις «αρχές» της επιχείρησης. Και, βέβαια, αν μου πεις ότι οι επιλογές είναι οι σωστές, σε παραπέμπω π.χ. σε κανάλια που μάζεψαν «μεσημεριανούς» κίναιδους και «μεταμεσονύχτιες» κρυπτοπόρνες. Και στο δημόσιο; Εκεί να δεις…αξιοκρατία με τον νόμο του ΑΣΕΠ πεταμένο στα σκουπίδια.
ΠΑΜΕ, λοιπόν, σε καθημερινές εικόνες εργαζομένων στην αγορά μας. Με τον καπιταλισμό χωμένο παντού, φτιασιδωμένο κι άλλοτε ακάλυπτο, απαίσιο, αποκρουστικό. Μπαίνουμε σε κατάστημα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Σε μαγαζί που το αφεντικό έχει τις σκοτούρες του, έχει και τους/τις υπαλλήλου του. Μακάρι να’ χε και καμιά…καρέκλα. Για να καθίσει ο υπάλληλος, όταν δεν υπάρχει μέσα πελάτης. Ν’ ακουμπήσει τα πόδια της η κοπέλα και να γλυτώσει τους κιρσούς. Να ξεκουραστεί φευγαλέα ο εργαζόμενος και η επιχείρηση δεν θα ζημιωθεί. Το αντίθετο! Με ξεκούραστο τον υπάλληλο, θα’ ταν πληρέστερο το σέρβις. Ο νέος/νέα πιο ορεξάτος για δουλειά και θα τινάζονταν σαν ελατήριο, όταν έμπαινε ο πελάτης.
ΕΙΝΑΙ διαρκές το βασανιστήριο κι ας πρόκειται για νέα παιδιά. Κι αν βάλεις το ηθικό τους δίπλα στον γλίσχρο μισθό, βγάζεις συμπέρασμα για το…ήθος του καπιταλισμού. Με τα καλά του (αραδιασμένα στα ράφια) και τα άσχημά του-το εξής ένα: Κέρδος υπεράνω όλων, πάση θυσία, ακόμα και με (άσκοπο) βασανισμό των εργαζομένων.
ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ(!) ο 89/χρονος τ. ναζί και των S-S φρουρός του Χίτλερ. Καθυστέρησε να το κάνει, αλλά είναι αφορμή για το κληροδότημά του Media Markt. Κόπιασε, λοιπόν, για ένα τέτοιο απ’ τα πολλά. Θα δεις παιδιά με θλιμμένο βλέμμα πρόθυμα να σε εξυπηρετήσουν, βασανισμένα απ’ την 8/ωρη ορθοστασία.

2 σχόλια

  1. 112.000, λέει, ψήφισαν στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ ! Πολλές στρατιές ανέργων, νεόπτωχων και ανθρώπων των συσσιτίων έβγαλαν σήμερα το ψωμάκι τους για καμιά βδομάδα, μετανάστες έκαναν τον γύρο των μεγάλων πόλεων από κάλπη σε κάλπη για να κάνουν τον Μπενίτο πρόεδρο στο χαρατσοπασοκ ! Γελάει ο κόσμος, αλλά και βλέπει αηδιασμένος τους πρασινομπλε θιάσους των βολεμένων και των κομματόσκυλων, με τις μαϊμού κάλπες και ψηφοφορίες ! Αιδώς αργείοι ! Αλλά υπάρχει τσίπα στους τρισάθλιους που μας χρεοκόπησαν ; Υπάρχει ; Με τέτοιους αηδιαστικούς παλαιοκομματισμούς θα γιγαντώσουν εκλογικά ακόμα περισσότερο τη Χρυσή Αυγή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 112.000 μεταφερόμενοι "ψηφοφόροι" ψήφισαν για το συνέδριο του χαρατσοπασοκ σήμερα, ανάμεσά τους και πολλοί που έβγαλαν το χαρτζιλίκι τους. Πέρσι, στις εσωκομματικές του πασοκ για ανάδειξη προέδρου είχαν πάει 236.000, πράγμα που σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει απωλέσει πάνω από τη μισή εκλογική του δύναμη και συρρικνώνεται απειλητικά. Με τα νέα εφαρμοζόμενα μέτρα και οι ελάχιστοι εναπομείναντες ψηφοφόροι του θα μεταναστεύσουν σε άλλα κόμματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση