GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ…

Aπό τον  JohnnyK . Μετά τη διευθέτηση των υποχρεώσεών τους εκτός συνόρων, Ολυμπιακός καιΠαναθηναϊκός θα εκμεταλλευτούν τη μικρή διακοπή...

Aπό τον JohnnyK.

Μετά τη διευθέτηση των υποχρεώσεών τους εκτός συνόρων, Ολυμπιακός καιΠαναθηναϊκός θα εκμεταλλευτούν τη μικρή διακοπή της Euroleague για να κονταροχτυπηθούν μεταξύ τους στις 4 Φεβρουαρίου για το πρωτάθλημα και στις 10 στον τελικό του Κυπέλλου. Στους αγώνες που θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, (κατά πάσα πιθανότητα) το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς του πρωταθλήματος και το «ψυχολογικό» πλεονέκτημα για τις μελλοντικές τους αναμετρήσεις.
Η χρονική περίοδος των αναμετρήσεων είναι δύσκολη και για τις δυο ομάδες. Η απόδοσή τους εντός γηπέδου δεν είναι η καλύτερη δυνατή, όπως και η βαθμολογική τους θέση στους ομίλους που συμμετέχουν. Τα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν φαίνονται αρκετά για να τους «σκληραγωγήσουν», παρόλο που και οι δυο έχουν γνωρίσει την ήττα στο εγχώριο πρωτάθλημα από θεωρητικά αδύναμους αντιπάλους. Με την κατάσταση λοιπόν να μην είναι ιδανική, οι νίκες στις αναμετρήσεις που πλησιάζουν φαντάζουν ως ένα προσωρινό βάλσαμο για τις δυο καλύτερες ελληνικές ομάδες.
Ο Ολυμπιακός πρόσφατα γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από τρία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι σε αυτό το διάστημα είχαν ηττηθεί μόνο από τον Παναθηναϊκό. Στην Euroleague έχουν δυο συνεχόμενες νίκες και φαίνεται πως σταδιακά επανέρχονται στον ίσιο δρόμο, παρά το κακό ξεκίνημα. Παρ’ όλα αυτά, η απόδοσή τους δεν ενθουσιάζει, εμφανίζοντας τα γνωστά προβλήματα που έχουν επισημανθεί από την αρχή της χρονιάς: δεν διαθέτει την ενέργεια, χάρη στην οποία πρωταγωνίστησε την περυσινή χρονιά, ούτε τον ψηλό-σκιάχτρο για τη ρακέτα του, ενώ παίρνει ελάχιστα από τη θέση 3, όπου είναι υπερπλήρης με τους Παπανικολάου καιΠερπέρογλου. Επιπλέον, σε πολλούς αγώνες υπάρχει πρόβλημα στο ριμπάουντ, η άμυνά του δεν είναι τόσο επιθετική, όσο χρειάζεται, ενώ η ομάδα πολλές φορές βραχυκυκλώνει στην επίθεση, όταν βραχυκυκλώνει και ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης.
Το μοναδικό από τα παραπάνω προβλήματα που έχει λυθεί σε κάποιο βαθμό, είναι το πρόβλημα του ψηλού. Ο Giorgi Shermadini έχει βοηθήσει σημαντικά με το τεράστιο κορμί του και στις δυο πλευρές του παρκέ. Το πρόβλημα όμως του ρυθμού σε (κυρίως) άμυνα κι επίθεση παραμένει, ενώ οι small forward της ομάδας είναι κυριολεκτικά με τις μέρες τους. Σε όλα τα παραπάνω προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο σοβαρός τραυματισμός του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν βρει ακόμη τον αντικαταστάτη που θα προσφέρει την ισορροπία στο παιχνίδι τους, αλλά και την αμυντική ενέργεια του νεαρού guard.
Στο στρατόπεδο των πρασίνων τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα. Οι νίκες στην Ευρώπη έρχονται, οι εμφανίσεις όμως δεν ικανοποιούν. Έχουν περάσει πέντε μήνες από την έναρξη της σεζόν και η ομοιογένεια δεν λέει να φανεί. Τα προβλήματα από την αρχή της χρονιάς είναι συγκεκριμένα: πολλά λάθη, πρόβλημα στη δημιουργία και χαμηλή παραγωγικότητα, πολλά νεκρά/καταστροφικά διαστήματα, απειρία στη διαχείριση του αποτελέσματος και τον τελευταίο καιρό, πρόβλημα στα ριμπάουντ και υπερβολική επιμονή στα τρίποντα.
Από το τέλος του πρώτου γύρου της Euroleague και μετά ο Παναθηναϊκός έχει βελτιώσει αισθητά τις επιδόσεις του από τα 6,75. Το αρνητικό όμως είναι πως ο προπονητής του αποφασίζει να «ζει και να πεθαίνει» με τα τρίποντα. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα θα εξελίσσονται θετικά όταν τα τελευταία είναι εύστοχα, θα υπάρχει όμως σημαντικό πρόβλημα σε περίπτωση αστοχίας. Η μεταγραφή του Jason Kapono έχει βοηθήσει σε αυτό τον τομέα, μειώνοντας όμως τις αμυντικές ικανότητες της ομάδας, ενώ ο James Gist, αν και δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως, προσφέρει στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Η απόδοση των πρασίνων εξακολουθεί να βασίζεται σε καταλυτικό βαθμό στην αντίστοιχη του Δημήτρη Διαμαντίδη, με ότι θετικό ή αρνητικό αυτό συνεπάγεται. Το ευτύχημα για τους πράσινους είναι ότι σε μια χρονιά συνεχόμενων τραυματισμών, οΑργύρης Πεδουλάκης μπορεί να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες τους.
Ο πολυ-ειπωμένος έλεγχος των ριμπάουντ και του ρυθμού είναι το πρώτο στοιχείο που θα καθορίσει την έκβαση των αναμετρήσεων. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα επιθετικά και θα έχει τον πρώτο λόγο σε παιχνίδι με υψηλό σκορ και γρήγορο τέμπο. ΟΠαναθηναϊκός προτιμάει έναν περισσότερο σετ ρυθμό αγώνα. Η σωστή δημιουργία είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Και σε αυτό τον τομέα ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται καλύτερος μέχρι στιγμής, με λιγότερα κενά στην απόδοσή του. Στον τομέα της αμυντικής λειτουργίας και οι δυο ομάδες παρουσιάζουν αστάθεια και κενά διαστήματα, παρόλο που έχουν δείξει μέσα στη χρονιά ότι έχουν τη δυνατότητα να παίξουν άμυνα που… σπάει κόκαλα. Ακόμη, κλειδί θα είναι τόσο η ευστοχία τουΠαναθηναϊκού στο μακρινό σουτ, όσο και η απόδοση των Παπανικολάου και Περπέρογλου. Χωρίς τουλάχιστον έναν εκ των δυο σε καλή μέρα, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Τελευταίος πολύ σημαντικός παράγοντας η συγκέντρωση και τα λάθη που θα προκύψουν από την έλλειψή της.
Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει την ταμπέλα του φαβορί στις δύο αναμετρήσεις. Η διαφορά των ομάδων δεν είναι μεγάλη, ο Ολυμπιακός όμως βρίσκεται, έστω και ελάχιστα, λίγο πιο μπροστά από τον αντίπαλό του. Είναι ο πρωταθλητής, σαφώς πιο έμπειρη ομάδα, δίνει τον έναν αγώνα εντός έδρας, ενώ συνολικά λειτουργεί καλύτερα επιθετικά. Επιπλέον, μάλλον έχει «πάρει τον αέρα» στα τελευταία ντέρμπι από τον αντίπαλό του. Ο Παναθηναϊκός ακόμη «ψάχνεται» αγωνιστικά. Για να έχει τύχη, θα πρέπει να βρεθούν σε καλή μέρα βασικοί συντελεστές του και να μην παρουσιάσει νεκρά διαστήματα. Εφόσον αυτά γίνουν, έχει τις δυνατότητες να πετύχει τον στόχο του. Σε κάθε περίπτωση, η έκβαση των διπλών αναμετρήσεων θα είναι ιδιαίτερα σημαντική στον ψυχολογικό τομέα δίνοντας, εκτός από έναν τίτλο, και τεράστια ώθηση για τη συνέχεια στον νικητή. http://mpalanalyseto.wordpress.com

1 σχόλιο

  1. Όμως θα πρέπει να φρενάρουν και τον Ολυμπιακό και κάθε Ολυμπιακός , ώστε να μην μαζεύει και να καταστρέφει τους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές,{ θέλεις κύριε Ολυμπιακέ να έχεις 1.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές , ωραία ,να τους έχεις αλλά να τους πληρώνεις ..

    Αν θέλεις να τους δώσεις ΔΑΝΙΚΟΥΣ ώστε να παίρνουν παιγνίδια στα πόδια τους , πολύ καλά, αλλά μόνο σε άλλες κατηγορίες η σε ξένες λίγκες } σε αυτό το θέμα κατά την γνώμη μου είμαστε στα όρια του αθέμιτου ανταγωνισμού, αυτά όμως προκαλούν και πόλους άλλους παράξενους συνειρμούς που κάνουν όλοι οι φίλαθλοι-οπαδοί και καταστρέφουν το ποδόσφαιρο , ας το προσέξουν ΚΑΙ Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΝΓΚ Η ΦΙΦΑ Η ΟΥΕΦΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ γιατι ίσως βρεθούν να τρέχουν από τον Ιούλιο να παίζουν προκριματικά για το τσαμπιον λινγκ οι Ελληνικές ομάδες και ΤΟΤΕ θα είναι αργά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση