GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιξε «γαλάζιος» πόλεμος (πάλι) στο Βόλο

 Οι   εσωκομματικοί  ανταγωνισμοί  στο «γαλάζιο   στρατόπεδο» κατά  την    προεκλογική περίοδο  των   δημοτικών  εκλογών   του 2010,   ...

 Οι   εσωκομματικοί  ανταγωνισμοί  στο «γαλάζιο   στρατόπεδο» κατά  την    προεκλογική περίοδο  των   δημοτικών  εκλογών   του 2010,    που  τέθηκαν  εξ… απαλών ονύχων   από  την  κ. Ζέττα  Μακρή στον  προχθεσινό   απολογισμό   της  Δημοτικής    Αρχής,  συνεχίστηκαν   χθες  από την  επικεφαλής   της  μείζονος  μειοψηφίας.
  Από   νωρίς χθες    το  πρωί  η κ. Μακρή  με   δύο  ραδιοφωνικές   της  συνεντεύξεις    απέδωσε  σκοπιμότητες   και  προεκλογικά   γραμμάτια   που εξοφλούνται από   τη  σημερινή   Δήμοτική   Αρχή. Η κ. Μακρή, όπως  είχε  προαναγγείλει ήδη  από  προχθές  στους   δημοσιογράφους,   είχε  αφήσει  υπαινιγμούς    ότι  η σύζυγος  συνεργάτη  κορυφαίου πολιτικού  προσώπου  της  περιοχής  μας  εργάζεται στοι  Κοινωνικό  Παντοπωλείο  του  Δήμου  Βόλου,   αφήνοντας  να  εννοηθεί   ότι   η συμμετοχή  της  κ. Μπαρμπουδάκη  στο ψηφοδέλτιο  του  κ. Σκοτινιώτη   στις   εκλογές τού  έδωσε  το  ελαφρύ  προβάδισμα  στον  α΄γύρο  των δημοτικών  εκλογών, συμμετοχή  που  ανταμείφθηκε,  όπως  είπε, με   τον ορισμό   της   δημοτικής  συμβούλου της  πλειοψηφίας  στην έμμισθη  θέση   της  Αντιπροέδρου  της ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ. Ο  πρόεδρος   της  Κοινωφελούς  Επιχείρησης   Βασίλης Κοντορίζος, μιλώντας  σε  ραδιοφωνικό   σταθμό,   υποστήριξε  ότι   και   η κ. Μακρή  είχε   στο  ψηφοδέλτιό  της  από το  χώρο   του  ΠΑΣΟΚ την κ. Σοφία  Νικολάου, ενώ   ήταν  εκείνη   που πρότεινε   για τη θέση   του Συμπαραστάτη   του  Δημότη,   ότι   η πρόσληψη  της    υπαλλήλου   έγινε  επειδή  είναι  άτομο  με  αναπηρία, ενώ  για την  έμμισθη  θέση  της  κ. Μπαρμπουδάκη  σημείωσε  ότι   ο ίδιος  παραιτήθηκε  από την  αμοιβή του  Προέδρου  και   με  απόφαση   του  Δ.Σ.  της  ΚΕΚΠΑ  την  αντιμισθία   του, 700  ευρώ,   την  παραχώρησε  στην αντιπρόεδρο  και   συνεργάτιδά  του  στην  Επιχείρηση.
Αργά   το  μεσημέρι  από   την  κ. Μακρή  και  από  την   ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ δόθηκαν   στη  δημοσιότητα  η  ερώτηση   που  κατατέθηκε  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο, η  απάντηση  του  κ. Κοντορίζου, ενώ  αργά  το  απόγευμα  είχαμε  και   την ανταπάντηση  της  κ. Μακρή  στον  Πρόεδρο  της ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ.                                                                                                     
Η  ερώτηση 
 της   κ. Μακρή
Ειδικότερα  το  κείμενο της  ερώτησης   που κατέθεσε   η κ. Μακρή  στο προεδρείο  του   Δημοτικού   Συμβουλίου  Βόλου έχει  ως εξής:           
«Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της δράσης  της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ)  είναι η διασφάλιση ενός δικτύου απαιτούμενων παροχών για τις ευπαθείς ομάδες της περιοχής μας. Στο πλαίσιο αυτό έχει συσταθεί ήδη από το φθινόπωρο του 2010 το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο απαιτείται να λειτουργεί με διαφανή τρόπο.
Κατόπιν τούτων, καταλήγει  η κ. Μακρή  στην  ερώτησή  της,  «επιθυμούμε η Δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει ποια άτομα εργάζονται στο Κοινωνικό  Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, με ποιες διαδικασίες έγινε  η  πρόσληψή τους,  πότε και πού αναρτήθηκε η σχετική προκήρυξη, αλλά και να μας παρουσιάσει τα δικαιολογητικά βάσει των οποίων έγινε η επιλογή  των συγκεκριμένων εργαζομένων».
                      Η  απάντηση 
                      Κοντορίζου 

Απαντώντας στις  χθεσινές  δηλώσεις της κ. Ζέττας Μακρή σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Βασίλης Κοντορίζος επισημαίνει τα ακόλουθα:
            «Άνθρακας ο θησαυρός (το υποτιθέμενο «σκάνδαλο») που με αγωνιώδη προσπάθεια, αλλά ματαίως, ψάχνει η κυρία Μακρή.
            Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο εργάζονται 3 άτομα, υπάλληλοι της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, και αρκετοί εθελοντές. Και τα τρία άτομα υπάλληλοι είναι άτομα με αναπηρία, οι δε προσλήψεις έχουν γίνει για δύο εξ αυτών από τον πρώην ΔΟΥΚ, πριν δηλαδή από τη συγχώνευση στην ενιαία  ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, και ένα άτομο από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, όπως προβλέπεται, δηλαδή μετά από πρόταση - υπόδειξη του ΟΑΕΔ, συνεντεύξεις, επιλογή από επιτροπή, επικύρωση της απόφασης από το Δ.Σ.
            Η πολυθρύλητη  επερώτηση που προανήγγειλε ότι θα κατέθετε η κυρία Μακρή, είχε ήδη κατατεθεί χθες (προχθές) το απόγευμα, με περιεχόμενο όμως που δεν έχει σχέση με όσα δηλώνει στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Η επερώτηση αυτή, και όποια άλλη τυχόν καταθέσει, φυσικά και θα απαντηθεί. Εν τω μεταξύ, όμως, είναι το λιγότερο άκομψο και μελαγχολικό να ακούγονται στα ΜΜΕ από την επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης, που ταυτόχρονα είναι νομικός και Γενική Γραμματέας Ισότητας, ισχυρισμοί ότι κάποια άτομα με αναπηρία έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη αναπηρία ή ότι υπάρχει καλός και κακός καρκίνος.
            Είναι δε πραγματικά απεχθές οι όποιες εσωκομματικές κόντρες να εμπλέκουν άτομα με αναπηρία και να προσβάλλεται η προσωπικότητά τους δημόσια.
            Να θυμίσουμε δε ότι ήταν ακριβώς αυτή η πολιτική του εξευτελισμού και της χρησιμοποίησης των ΑμεΑ για ψηφοθηρία που καταγγείλαμε ευθύς μόλις αναλάβαμε, όταν διαπιστώσαμε ότι στο παρά πέντε των εκλογών έγιναν μαζικές προσλήψεις ΑμεΑ στη πρώην Κοινωφελή του Δήμου Αγριάς για υπηρεσίες άσχετες με το αντικείμενό της».
Ανταπάντηση 
Ζ. Μακρή  
Αργά  το  βράδυ   η κ. Μακρή επανήλθε  με  νέα  δήλωση - απάντηση  στον κ. Κοντορίζο:
«Για μένα το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Η προσληφθείσα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, σύζυγος συνεργάτη αποσπασμένου σε τοπικό πολιτικό γραφείο και κουμπάρα μίας εκ των μελών της επιτροπής,  είχε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να καταλάβει αυτή τη θέση; Περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση και τις εξηγήσεις».
ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ 
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση