GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα συμφωνία των τριών αρχηγών ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα ζητεί ο Βενιζέλος...

Στη διευκρίνιση ότι το μείζον ζήτημα το διακύβευμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αλλά η διατύπωση...

Στη διευκρίνιση ότι το μείζον ζήτημα το διακύβευμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αλλά η διατύπωση της αξιακής και ιδεολογικής ταυτότητας της δημοκρατικής παράταξης, προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ.
Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα θέσει θέμα υπογραφής νέας συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, θα αποστείλει επιστολή προς τον Φώτη Κουβέλη για να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ και θα καλέσει και τις διάφορες κινήσεις που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς σε κατ' ιδίαν συναντήσεις για τον ίδιο λόγο.
Ο κ. Βενιζέλος έδωσε ένα σαφές στίγμα των δικών του προθέσεων αναφορικά με την ιδεολογική τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ, οριοθετώντας το κόμμα προς τα αριστερά, στα όρια του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον θεωρεί ότι δεν ανήκει στην Κεντροαριστερά και τον ταύτισε εν πολλοίς με τη «Χρυσή Αυγή», τονίζοντας ότι με τα δύο αυτά κόμματα το ΠΑΣΟΚ έχει ανοιχτό μέτωπο. Ο κ. Βενιζέλος δεν οριοθέτησε το ΠΑΣΟΚ προς τα δεξιά και τη ΝΔ, κατεύθυνση προς την οποία το Κίνημα είχε οριοθετηθεί από την ίδρυσή του.
Η επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Κουβέλη θα αποσταλεί ίσως και σήμερα και θα είναι πρόσκληση συμμετοχής στον προσυνεδριακό διάλογο, με κείμενα και τοποθετήσεις, είτε δια της φυσικής παρουσίας στελεχών, είτε ηλεκτρονικά. Όπως είπε δεν έχει κανένα νόημα ένας χαιρετισμός από τα κόμματα κάθε τέσσερα χρόνια σε ένα Συνέδριο.
Συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο θα ζητήσει και από τις διάφορες κινήσεις που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Ωστόσο, δύο αναφορές του κ. Βενιζέλου ίσως δημιουργήσουν κάποια προβλήματα σε αυτή την επιδίωξη. Ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ορισμένα στελέχη τέτοιων κινήσεων που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ (αλλά και σε εντός των τειχών στελέχη) λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «ουρά», αλλά η γάτα και μάλιστα εφτάψυχη, η οποία θα βοηθήσει, ώστε να απαλλαγεί το Κίνημα από ορισμένα «πολιτικά ερπετά».
Η δε δεύτερη αναφορά του κ. Βενιζέλου αφορά στη δράση τέτοιων ατόμων όσο ήταν στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην περίοδο της δικής του προεδρίας. Ειδικότερα, έκανε λόγο για «πέμπτη φάλαγγα» που λειτουργούσε μέσα στο «ηττημένο ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να θέσει θέμα υπογραφής «νέας επίκαιρης συμφωνίας προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων» θέτοντας τέσσερις προϋποθέσεις γι αυτήν:
- Να μην ληφθούν νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα.
- Διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
- Εθνικό φορολογικό σύστημα.
- Μετατροπή του συστήματος ανακεφαλαιοποίησης και σύνδεσή του με το μέλλον της ανάπτυξης.
Αναφορικά με το θέμα της συμμετοχής στην κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτό θα τεθεί στο Συνέδριο με όρους εθνικής ευθύνης και εθνικής στρατηγικής και όχι με όρους ανασχηματισμού.

12 σχόλια

  1. ΣΤΑ ΑΡΧ......... ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΑΡΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΣΤ ΔΙΚΟΛΑΒΕ ΨΕΥΤΗ ΑΡΠΑΓΑ
    ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΤΙΜΙΕΣ ΣΟΥ [30 ] ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΣΚΑΤΟΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕΣ ΑΜΟΡΦΩΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥ ΣΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΔΥΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΥΦΕΚΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΚΑΤΑ ΒΟΘΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έθεσε τους πιο κάτω 4 όρους:
    1) Να ειναι αρχηγος του ΠΑΣΟΚ και να του αφησουν την BMW των 750000 ευρω!!
    2) Να ειναι αρχηγος του ΠΑΣΟΚ και να του αφησουν την BMW των 750000 ευρω!!
    3) Να ειναι αρχηγος του ΠΑΣΟΚ και να του αφησουν την BMW των 750000 ευρω!!
    4) Να ειναι αρχηγος του ΠΑΣΟΚ και να του αφησουν την BMW των 750000 ευρω!!
    ΟΛΑ τα αλλα τα συζηταει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΦΟΡΟΥ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ,ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δήθεν αντιστασιακοί, αντιμνημονιακοί γυρνάνε στη ΝΔ, γιατί η καρέκλα και η κουτάλα είναι από χρυσό!
    Και εσύ, μακάκα Έλληνα, πληρώνε χαράτσια και φόρους, πάρε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, πάρε περικοπή επιδομάτων. Έτσι σου αξίζει. Να είσαι δούλος των πολιτικών τζακιών και των εθελόδουλων βολευτών που το παίζουν αντιστασιακοί για λίγους μήνες. Σε δουλεύουν και μας αξίζουν τέτοιοι άνθρωποι. Δυστυχώς υπάρχει ένα 25% ζώων που ψηφίζει ακόμα ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ και θα μας τυραννάει για πολλά χρόνια. Πάρε Στουρνάρα και τις καταθέσεις και τα ακίνητα των Ελλήνων. Αντέχουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕς ΤΟ ΑΙΜΑ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΖΟΥΝ ΑΠΟΜΥΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ.
    ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ !
    ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΡΑ ΣΑΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
    ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΔΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ;

    Δέν ήθελες ευρώ Ελληνα ;
    Πλήρωνε τώρα χαράτσια και φόρους
    Τί ; Δέν έχεις να πληρώσεις ;
    Τότε φυλακή γιά χρέη και κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας σου ...
    Και άν στο τέλος καταντήσεις να ζείς σε τσαντήρι
    μην ανυσηχείς, χαμογέλα και ψήφισε ξανά και ξανά αυτούς
    που από Ελληνα νοικοκύρη,σε έκαναν " Ευρωπαίο " Μ@Λ@Κ@ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΑ 500.000.000 € Η ΣΚΥΛΑ Η ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΕΙΚΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση