GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο blog του Λιάγκα: Μικρός εισβολέας!

Ο Γιώργος Λιάγκας γράφει στο προσωπικό του blog στο faysbook.gr για τους γονείς που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι μαζί με τα παιδιά τους. ...

Ο Γιώργος Λιάγκας γράφει στο προσωπικό του blog στο faysbook.gr για τους γονείς που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι μαζί με τα παιδιά τους.
"Διάβαζα προχθές στο faysbook , την άποψη μιας ειδικού σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά μας να συνηθίσουν να κοιμούνται μαζί μας, γιατί μετά πάρα πολύ δύσκολα μπορούν να το κόψουν ή αργούν να απογαλακτιστούν και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δική τους ισχυρή προσωπικότητα.
Όλα αυτά καλά, και κανείς δεν αμφισβητεί την επιστημονική αυθεντία. Έξω από την πόρτα του δικού μας σπιτιού, όμως. Και μακριά από τη δική μας κρεβατοκάμαρα. Εκεί όλα είναι διαφορετικά. Δηλαδή, μη μου πείτε ότι όσοι έχετε παιδιά δεν έχετε περάσει ένα μεγάλο μέρος από τους πρώτους μήνες της ζωής τους, να κοιμάστε όλοι μαζί στο δικό σας κρεβάτι.
 Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από αυτό του να ξυπνάς το πρωί και να είστε όλοι μπερδέμενοι αγκαλιά, μπαμπάς, μαμά και μπέμπης η μπέμπα. Υπάρχει ωραιότερη μυρωδιά από τον ιδρώτα του ύπνου από τον γιόκα η την κόρη σας; ΟΚ, πρέπει το παιδί να νιώθει ασφάλεια στο δικό του κρεβάτι και δωμάτιο, λένε οι ειδικοί. Αυτό να πείτε στο μωρό σας την επόμενη φορά που θα κλάψει τα χαράματα και θα ζητήσει την ασφάλεια στη δική σας αγκαλιά. Απορώ: Όλοι αυτοί που τα γράφουν, τα εφαρμόζουν κιόλας; Σας πάει, δηλαδή, η δική σας καρδιά να ακούτε το αγγελούδι σας να κλαίει και να το αφήνετε να πλαντάξει για να... διαμορφώσει ισχυρή προσωπικότητα;
Το μωρό θα χωρίσει το ζευγάρι, λένε πάλι οι ειδικοί και δεν πρέπει να συμβεί αυτό γιατί έρχονται προβλήματα στη σχέση και μπλα, μπλα κλπ κλπ. Δηλαδή, αν θέλει το ζευγάρι να βρεθεί μόνο του, το παιδί θα μπει ανάμεσά του; Δεν υπάρχει δηλαδή χρόνος να κάνει το ζευγάρι ότι θέλει; Το παιδί μόνο ως πρόφαση μπορεί κάποιοι να το χρησιμοποιήσουν. Και στο τέλος, τέλος, το παιδί δεν θα κοιμάται μια ζωή μαζί μας. Κάποια στιγμή, όταν εκείνο επιλέξει, αργά ή γρήγορα, θα  θέλει το δικό του χώρο και την απομόνωσή του.
Διαβάστε, λοιπόν τους ειδικούς, καλή και η επιστημονική άποψη, και κάντε αυτό που η καρδιά σας και το παιδί σας θέλει. Εξάλλου, είναι τόσο μοναδικό όλο αυτό που είναι κρίμα το οποιοδήποτε επιστημονικό άλλοθι να σας το στερήσει".
Πηγή: faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση