GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eurostat:Να προστατευθεί η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ...

Τη βαθιά τους ανησυχία για τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά στην Ελληνική Στατιστική Αρχή εκφράζουν σε κοινό ανακοινωθέν, ο γενικός γρα...

Τη βαθιά τους ανησυχία για τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά στην Ελληνική Στατιστική Αρχή εκφράζουν σε κοινό ανακοινωθέν, ο γενικός γραμματέας της Eurostat και οι πρόεδροι των εθνικών στατιστικών αρχών της Ε.Ε.
Όπως αναφέρουν, οι δικαστικές εξελίξεις όσον αφορά τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και η αμφισβήτηση των στατιστικών στοιχείων μπορούν να πλήξουν τόσο την ακεραιότητα των επίσημων στατιστικών στοιχείων της χώρας, όσο και την ευρύτερη λειτουργία του ευρωπαϊκού συστήματος στατιστικής.
"Σεβόμαστε την ανεξαρτησία των εθνικών δικαστικών αρχών και δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε μια εκκρεμή δικαστική υπόθεση. Ωστόσο, ανησυχούμε ότι οι πολιτικές διαμάχες γύρω από την δίωξη του επικεγαλής της ΕΛΣΤΑΤ (Αν. Γεωργίου) και η αμφισβήτηση των στοιχείων που έχουν ελεγχθεί για τη συμβατότητά τους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία από την Eurostat, δείχνουν να αψηφούν τις κοινά συμφωνημένες ευρωπαϊκές διαδικασίες", υπογραμμίζουν.
Όπως υπογραμμίζουν, η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων πραγματοποιείται με πολύ ακριβή πρότυπα, σε αυστηρό νομικό πλαίσιο ενώ η εξέτασή τους είναι ενδελεχής, πριν την τελική έγκρισή τους από τη Eurostat.
Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων, υπογραμμίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας τη βεβαιότητα της Eurostat ότι η χώρα θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για την προστασία της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και του προσωπικού της από πολιτικές και άλλες παρεμβάσεις.
Πηγή: euro2day

1 σχόλιο

  1. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΕΙΓΕΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...........Η ΕΛΣΤΑΤ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΧΕΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση