GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H νέα δουλειά της Α. Μπιθικώτση στο PRESS-GR

Οι   Μουσικές Εκδόσεις « ΣΕΙΣΤΡΟΝ» παρουσιάζουν το CD: «Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ΄ΡΘΕΙ», σε στίχους: ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ και μουσική: ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟ...

Οι  Μουσικές Εκδόσεις « ΣΕΙΣΤΡΟΝ» παρουσιάζουν το
CD: «Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ΄ΡΘΕΙ»,
σε στίχους: ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ
και μουσική: ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
με ερμηνευτή τον ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΡΝΗ

Η στιχουργός – ποιήτρια-συγγραφέας Άννα Μπιθικώτση και ο συνθέτης Κώστας Νικολόπουλος εμπιστεύονται τη φωνή  του Βασίλη Μπάρνη,  να είναι ο βασικός ερμηνευτής του καινούργιου έργου τους, που φέρει τον γενικό τίτλο: «Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΄ΡΘΕΙ»
Κύκλος λυρικών τραγουδιών που η ανάσα τους ακουμπάει στον αιώνιο άνθρωπο και την αγάπη τη πύλη όλων των θαυμάτων, θέματα ζωτικής αναζήτησης στον χώρο του έντεχνου και του γνήσιου λαϊκού μας τραγουδιού.
Οι μελοποιήσεις του Κώστα Νικολόπουλου που κινούνται στο γνώριμο ποιοτικό του ύφος, έρχονται να συναντήσουν τα βαθιά νοήματα της ζωής μέσα από τους στίχους της  Άννας Μπιθικώτση.
Το έργο το οποίο αποτελείται από έντεκα τραγούδια, είναι το τρίτο έντεχνο άλμπουμ του σημαντικού ερμηνευτή Βασίλη Μπάρνη γνωστού από την ερμηνεία του στο ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ του συνθέτη Χρήσου Λεοντή σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου δίπλα στον Νίκο Ξυλούρη και την Τάνια Τσανακλίδου.
Σε αυτό το δημιουργικό κλίμα, οι ήχοι των φυσικών οργάνων μέσα από τις ευρηματικές ενορχηστρώσεις δίνουν στίγμα.
Στο ύφος και την πρωτοτυπία του όλου έργου η Άννα Μπιθικώτση μέσα από τους τίτλους των τραγουδιών επισημαίνει:
«ΝΥΝ ΑΕΙ ΘΑ Σ΄ΑΓΑΠΑΩ», σαν τη «ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ», βάζοντας για σένα «ΕΝΕΧΥΡΟ» μενεξεδένια δειλινά ,ανατολές απ΄ τη ματιά σου.. Στα «ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ» της ζωής σου που μοιάζει με ένα κουρσεμένο πλοίο, τις στιγμές που μονολογείς:«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ» δεν είναι εδώ Ελλάδα, εγώ θα υπάρχω για να σ΄αγαπώ… Τις ώρες που «ΠΑΡΑΝΟΜΟΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» θα ζητούν τα βήματα σου και εκείνη τη λέξη σου που θα παραδέχεται : «ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ», εγώ στο πείσμα των καιρών και των λυγμών θα σου απλώνω το χέρι μαζί να χορέψουμε «ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ» τονίζοντας στη μοίρα μας με όλη τη δύναμη της φωνής μας «ΜΗ ΖΗΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ»… Μπήζοντας μπρος στα μάτια της βαθιά μέσα στο χώμα, του «ΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ» στη μεγαλύτερη και τη καλύτερη αγάπη μας που έστειλε και μας σημάδεψε …ώσπου να πούμε πάλι με  μια καρδιά με μια ψυχή «Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ΄ΡΘΕΙ»…μα ήρθε…
*Συμμετέχει στη πρόζα η ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ*
Στο στίχο με το τραγούδι «Δεν είναι τούτο Σάββατο» ο ποιητής-συγγραφέας: ΓΙΩΡΓΗΣ ΔΡΥΜΩΝΙΑΤΗΣ
*Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η ζωγράφος Ευαγγελία Χατζηδάκη (Vago)


Συνέντευξη Άννας Μπιθικώτση
Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗ ΣΕ ΝΑ΄ΡΘΕΙ
To cd η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΡΘΕΙ έρχεται στο ξεκίνημα του χειμώνα για να μπει στις καρδιές μας και να μείνει για πάντα εκεί.
Περιέχει έντεκα τραγούδια εκ των οποίων τα δέκα υπογράφω σε στίχους εγώ, ενώ το τραγούδι «Δεν είναι τούτο Σάββατο» φέρει την υπογραφή του ποιητή Γιώργη Δρυμωνιάτη.
Το ένα τραγούδι διαδέχεται το άλλο και κανένα στο άκουσμά του δε σε αφήνει αδιάφορο.
Ερμηνευτής τους είναι μια αδρή γνήσια λαϊκή βαθειά ειλικρινά και συγκινητική φωνή, αυτή του Βασίλη Μπάρνη, που ξέρει να εννοεί τις λέξεις που ερμηνεύει, καταθέτοντας ερμηνείες που μένουν χαραγμένες μέσα σου από την πρώτη ακρόαση, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Κώστας Νικολόπουλος ο συνθέτης που έχουν ερμηνεύσει ο Γρήγορης Μπιθικώτσης, ο Αντώνης Καλογιάννης , η Χριστιάνα , ο Λευτέρης Μυτιληναίος, η Νάντια Καραγιάννη, ο Σωτήρης Δογάνης κ.α
Στα τραγούδια η «Μπαλάντα του έρωτα (ΑΣΕ ΜΕ)» και «Δεν είναι τούτο Σάββατο», κάνω για πρώτη φορά την εμφάνιση μου στη δισκογραφία καταθέτοντας τη φωνή της ψυχής μου με ένα δικό τρόπο έκφρασης
Το cd θυμίζει έντονα τις παλιές καλές, αμιγώς λαϊκές δισκογραφικές δουλειές που σπανίζουν στις μέρες μας. Γιατί έχει καταρρεύσει αυτό που ονομάζαμε κάποτε ελληνικό τραγούδι. Υπάρχει ένα χάσμα γενεών. Οι νέοι μας σήμερα ζουν σε μια εποχή με οικονομικά προβλήματα και τη έκπτωση του πνεύματος. Όλες οι αξίες της ζωής , καθώς και της Τέχνης τα μαλάματα, θυσιάστηκαν στον βωμό του εύπεπτου τραγουδιού και του εύκολου χρήματος. Η λαϊκή ψυχή πέθανε και πήρε τη θέση της ένα άνευρο, ανέραστο μουσικό άκουσμα. Στο πείσμα όμως όλων αυτών εμείς βάζουμε «ΕΝΕΧΥΡΟ» μενεξεδένια δειλινά , χορέψουμε «ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ» ώσπου να πούμε πούμε με μια καρδιά με μια ψυχή «Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ΄ΡΘΕΙ»… μα ήρθε για να μένει νυν και αεί!
Οι στίχοι με τη μουσική ταίριαξαν κατά τη γνώμη μου και η όλη διαδικασία ήταν πολύ δημιουργική και ευχάριστη, γιατί έγινε με αγάπη και μεράκι απ’ όλους τους συντελεστές.

01. ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΘΑ Σ΄ΑΓΑΠΑΩ…                                                                    3:21
02.  Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ Πρόζα: ΑΝΝΑ Μπιθικώτση                                 3:38
      03.  ΕΝΕΧΥΡΟ                                                                                              4:06
04.  ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ                                                                               3:27
05.  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στίχοι :Γ. Δρυμωνιάτης-πρόζα: Άννα Μπιθικώτση  3:27
06.  ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ                                                                             3:30
      07.  ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ                                                                                        3:19
08.  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ                                                               3:30
09.  ΜΗ ΖΗΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ                                                         3:16
10.  ΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ Η ΜΑΧΑΙΡΙΑ                                                                    3:51
11.  Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΄ΡΘΕΙ                                                                     2:58
                                                                                                                
                                                                                                 Total  time 38:50
      Παραγωγή: Μουσικές εκδόσεις «ΣΕΙΣΤΡΟΝ»
Ενορχήστρωση- προγραμματισμός-μίξεις :
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ηχογράφηση:STUDIO MOUSIKI PAIDEIA
Exceptional Mastering: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
Eκτύπωση: SELEKTOR
Αtwork: ΑΘΗΝΑ ΑΒΟΥΡΗ
Το εξώφυλλο φιλοτεχνήθηκε από τη ζωγράφο ΕΥΑΓΕΛΛΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ( VaGo )
 


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση