GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο-Σαμαράς:"Kλειδί" ο ρόλος της Ελλάδας

"Η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο-κλειδί στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης", είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο...

"Η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο-κλειδί στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης", είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνει η International Herald Tribune και η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία ύπαρξη κοιτασμάτων στον ελλαδικό χώρο και τόνισε:
"Αρκεί, λοιπόν, να ρίξετε μια ματιά στον χάρτη για να διαπιστώσετε, ότι η Ελλάδα, που μαζί με την Κύπρο, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «κάθεται» κυριολεκτικά πάνω στους κύριους δρόμους ανεφοδιασμού ολόκληρης της Ευρώπης σε πετρέλαιο. Και της Νότιας Ευρώπης σε φυσικό αέριο…"
"Και τώρα που ενεργειακοί πόροι έχουν ήδη ανακαλυφθεί στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες  - στις ΑΟΖ - της Κύπρου και του Ισραήλ, αλλά φημολογείται με υψηλό βαθμό βεβαιότητας, ότι υπάρχουν και επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη νοτιο-ανανατολική Μεσόγειο, ο ρόλος και η σημασία της Ελλάδας πολλαπλά αναβαθμίζονται", πρόσθεσε.
"Έχουμε ήδη υψηλό δυνητικό ρόλο στην διακίνηση. Κι αυτό τον «δυνητικό» ρόλο πρέπει να τον κάνουμε «πραγματικό», Αλλά σύντομα η Ελλάδα θα διαδραματίσει ρόλο σπουδαίο και στην παραγωγή ευρωπαϊκών ενεργειακών πηγών. Άρα μπορούμε να κάνουμε και τα δύο: Τη διεθνή διακίνηση και την παραγωγή-εξαγωγή ενεργειακών πόρων ελληνικών...Όλα αυτά όμως, πρέπει να τα μετατρέψουμε από «δυνατότητες» σε πραγματικότητα. Κι αυτό θα σημάνει, ασφαλώς, πλούτο για την Ελλάδα, πλούτο για την Ευρώπη, σημαντική αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και σημαντική αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας", επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας την ανάγκη για σχεδιασμό και συμμαχίες.

"'Όλα αυτά δεν αφορούν μόνον εμάς. Αφορούν τους εταίρους μας, αφορούν τους συμμάχους μας, αφορούν και μια σειρά χώρες προέλευσης των ενεργειακών πόρων που διακινούμε. Αφορούν και τους γείτονές μας. Όλους τους γείτονές μας…", ανέφερε.
Φυσικά υπάρχουν και κάποιες δυσκολίες, είπε και αναφέρθηκε στη ρηματική διακοίνωση  για την  υφαλοκρηπίδα. "Ήδη καταθέσαμε στον ΟΗΕ «ρηματική διακοίνωση» όπου επισημαίνουμε ότι η Τουρκία δίνει «οικόπεδα» επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου για έρευνα. Εξηγήσαμε ότι αυτός ο χώρος, βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας βρίσκεται μέσα στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Η Άγκυρα απάντησε ότι διαφωνεί με αυτή μας τη θέση. Και επικαλείται επίσης το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Με μια μικρή διαφορά όμως: Εμείς το επικαλούμαστε, ενώ το έχουμε υπογράψει, ενώ η απέναντι πλευρά το επικαλείται χωρίς να το έχει υπογράψει", τόνισε, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας θετικό ότι η Ελλάδα και η Τουρκία δηλώνουν με κάθε τρόπο ότι επιθυμούν να λύσουν τις διαφορές τους ειρηνικά και φιλικά.
Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ




1 σχόλιο

  1. Μόνο Ελληνες στο γένος στις στρατιωτικές σχολές ζητούν 85 βουλευτές της ΝΔ !

    ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΤΟ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΞΟΜΟΙΩΣΑΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΜΟΥ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
    ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ, ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ; ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 100.000 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ; ΟΥΑΙ, ΥΜΙΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΟΜΟΥΣ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ.

    ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ 25%, ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΝΟΥΣ.ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΦΑΝΗΚΑΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΕΡΩΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση