GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Mειώνουν τα χαράτσια- Αναλυτικοί πίνακες...

Περίπου πέντε εκατομμύρια νοικοκυριά που κατέχουν κατοικίες, λοιπά κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέ...

Περίπου πέντε εκατομμύρια νοικοκυριά που κατέχουν κατοικίες, λοιπά κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ, θα δουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις στις περιουσίες τους να μειώνονται ή ακόμη και να μηδενίζονται με την κατάργηση του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και την αντικατάστασή τους από τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, βάσει των σεναρίων εφαρμογής του νέου αυτού φόρου που επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Το πλάνο προβλέπει:
1. Τη μη μεταβολή των αντικεμενικών αξιών που θα ληφθούν υπόψιν για τον υπολογισμό του νέου ενιαίου φόρου, ο οποίος θα υπολογιστεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν την 1-1-2013.
2. Την εφαρμογή αφορολόγητου ορίου 50.000 ευρώ, το οποίο θα αφαιρείται από τη συνολική φορολογητέα αντικειμενική αξία των κτισμάτων.
3. Το υπόλοιπο της φορολογητέας αντικειμενικής αξίας που θα απομένει, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου των 50.000 ευρώ, θα φορολογείται με κλίμακα συντελεστών που θα κυμαίνονται από 0,1% έως και 1,5%, χωρίς να αποκλείεται καιη εφαρμογή ανώτατου συντελεστή 2% για πολύ μεγάλης αξίας περιουσίες.
4. Για τις εκτάσεις γης εκτός σχεδίου εξετάζεται ο διαχωρισμός τους σε αγροτικές και μη αγροτικές. Η φορολογική μεταχείριση των αγροτικών εκτάσεων θα είναι διαφορετική με κριτήριο το ένα ανήκουν ή όχι σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

3 σχόλια

  1. ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΦΟΡΟΥ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ,ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ

    ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ,ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΖΟΥΝ ΑΠΟΜΥΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ.
    ΚΟΨΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ !
    ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκατα στον Παγκαλο και Βενιζελο16 Φεβ 2013, 5:36:00 μ.μ.

    Γιατι να πληρωσω;

    να παρω φορολοκιη ενημεροτητα
    να την κανω τι;

    αφου δουλειες ΔΕΝ υπαρχουν
    τα μαγαζια κλεινουν
    η ΔΕΗ ειναι ο νταβατζης του χοντροπουστα
    γιατι να πληρωσω;

    θα με κλεισουν μεσα;
    μακαρι, οι αχρηστοι, να περναω και τζαμπα και μετα παλι εξω
    εδω δεν εχουν χωρο για τα εισαγομενα σκατα
    θα βρουν για μενα;

    ποτε ουτε ενα ευρω στο κρατος το ΑΔΙΚΟ
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΝΕΙΡΕΥΟΝΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ...
    ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ...
    ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση