GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Non paper -με την έγκριση του Καραμανλή- βάζει φωτιά στη ΝΔ...

Σάλος επικρατεί στη ΝΔ  με αφορμή non-paper που στέλνουν εντός και εκτός της Δεξιάς παράταξης μέλη της «καραμανλικής» πτέρυγας, το οποίο ...

Σάλος επικρατεί στη ΝΔ με αφορμή non-paper που στέλνουν εντός και εκτός της Δεξιάς παράταξης μέλη της «καραμανλικής» πτέρυγας, το οποίο επί της ουσίας «αθωώνει» τον κ. Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της διετίας 2007-2009.
Το non-paper, εκλαμβάνεται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σαν μια απάντηση των «σκληρών καραμανλικών» στον κ. Στουρνάρα με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, στις οποίες άσκησε επί της ουσίας κριτική στις παλαιότερες κυβερνήσεις της ΝΔ.
Το έγγραφο, συντάχθηκε με βάση το βιβλίο του πρώην «τσάρου» Ιωάννη Παπαθανασίου για την ελληνική οικονομία και μοιράστηκε το βράδυ της Τετάρτης.
Η παρέμβαση των καραμανλικών, σύμφωνα με κεντρικά στελέχη της ΝΔ, γίνεται με την έγκριση του Κ. Καραμανλή και δείχνει τις εύθραυστες εσωκομματικές ισορροπίες στη Νέα Δημοκρατία, με πολλά στελέχη να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους προς τον Αντώνη Σαμαρά, επειδή «δεν έκανε καμία κίνηση για να προστατεύσει τον Κώστα Καραμανλή από τις δηλώσεις Στουρνάρα», όπως αναφέρουν.
Το «καραμανλικό μπλοκ», επιμένει ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για την αποτυχία περιορισμού του ελλείμματος φέρει η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία όχι μόνο δεν πήρε μέτρα αντιμετώπισης του, αλλά αντίθετα το αύξησε σε αντίθεση με το πνεύμα των δηλώσεων του κ. Καραμανλή τον Σεπτέμβριο του 2009 από την ΔΕΘ, στις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα λάβει πρόσθετα μέτρα.
Στην «επιχείρηση αθώωσης» του πρώην πρωθυπουργού, τα στελέχη που συνέταξαν το non-paper, αναφέρουν επί της ουσίας ότι η Αντιπολίτευση δεν άφησε τον κ. Καραμανλή ούτε να κυβερνήσει, ούτε να περιορίσει το έλλειμμα, υποστηρίζοντας ότι είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντας τους «να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο 6 αρχών για να την οικονομική διαχείριση,το οποίο όμως απερρίφθη πρωτοστατούντος τού τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», ενώ κατηγορούν την αντιπολίτευση και τον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο, για «μπλοκάρισμα των μέτρων που είχε προτείνει». Παράλληλα, ρίχνουν τις ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, τονίζοντας ότι « η κυβέρνηση Παπανδρέου ξόδεψε συνειδητά 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009. Στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσης του την επόμενη χρονιά», που κατά τους «καραμανλικούς» αποδεικνύεται «από το γεγονός ότι τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε την εκτίμηση για έλλειμμα 12,7% στο τέλος του χρόνου, συμπεριέλαβε δαπάνες τις οποίες τελικά δεν έκανε. Για παράδειγμα, είχε υπολογίσει να πληρώσει 2,2 δισ. ευρώ για εξόφληση χρεών των νοσοκομείων, αλλά πλήρωσε μόνο 1,2 δισ», ενώ ίδιου τύπου κατηγορίες γίνονται και για την διαχείριση των αμυντικών δαπανών.
Τέλος, οι «καραμανλικοί» παραδέχονται ότι ευθύνονται για το πρώτο εννεάμηνο του 2009 όταν κατέρρευσαν τα φορολογικά έσοδα και σημειώθηκε έκρηξη του ελλείμματος την οποία καταγγέλλουν ως μεθοδευμένη, τονίζοντας ότι «είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι κατά το πρόγραμμα της Τρόικας θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετία αιματηρών θυσιών των Ελλήνων, δραματικής πτώσης του βιοτικού επιπέδου, αλλά και εθνικής αποδυνάμωσης για να βρεθεί το Δημόσιο Χρέος στο ύψος του 120% αυτό δηλαδή που υποτίθεται πυροδότησε την ελληνική κρίση και έκανε αναγκαία την παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ!!!!!», όπως καταλήγει το non-paper.

18 σχόλια

  1. ΜΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟ 2007 ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ ΧΕΣΜΕΝΟΣ ΤΟ 2009 ΜΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΤΟ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ...
    ΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΓΕΛΑΕΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΡΙΤΗ ΠΑΛΙΟΚΑΡΑΓΙΟΖΗ ΤΟΥΣ; ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;; ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ;;; ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ -ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ- ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΣΕΙ ΔΕΝ ΚΤΑΦΕΡΝΕ ΝΑ ΒΡΕΙ!!!! ΠΟΣΟ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7 Φεβ 2013 - 3:54:00 μ.μ.
    RE KARAGIOZH MALAKARE
    PES MOU ENAN KALYTERO PRO8YPOURGO POU EXEI PERASEI APO TO ELLADISTAN????
    PERIMENO APANTISH
    E N A N

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ
    ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΥ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΞΕΧΝΑ ΜΕ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΑΣΕ.ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΙΜΩΡΟΥΝ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΣΟΚ.ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.ΔΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ.ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΤ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΩΡΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ.ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΡΟΜΕΡΟ.ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΜΑΛ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. PROS TOUS FILOSOFOUS TOU PLHKTROLOGIOU
    PARAMENEI TO ERWTHMA!
    POIOS HTAN O KALYTEROS PRO8YPOURGOS POU EIXE H ELLADA TA TELEUTAIA 50 XRONIA???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε συ που μας τα επρηξες επειδη εχουμε ενα μενου με σκατα και αποσκατα πρεπει να πουμε πως τα σκατα ειναι καλα;;;;;;;;;;;
    ο μπουχεσας ηταν τενεκες τελευταιας κατηγοριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως αν και δεν υπηρξα πασόκος σαφώς και ο Σημιτης ήταν πιο σοβαρος και πιο νοήμων από το βλάκα που υπερασπίζονται οσοι δεν ντρεπονται να λέγονται καραμαλάκες καραμαλικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν με ενδιαφερει ο Καραμανλης γιατι οι αποψεις διηστανται,ο Τζεφρυ ομως καθως&Παπακωνσταντινου και ο σχιζοφρενης βουβαλος πρεπει να εκτελεστουν δημοσια στο Συνταγμα για εσχατη προδοσια&μετα να ακολουθησουν Στουρναρας Αδωνηςκλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και γιατι οχι και ο Αντωνακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΗ ΒΡΙΖΕΣΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΗ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΡΔΗΠΟΥΡΓΟ

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ!

    ΜΟΝΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οι νουδουλοι και πασοκομαλακες
    που τους ψηφιζαν
    και τους ψηφιζουν..
    αυτα τα γιδια φταινε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και..ξύστ΄τα @ρχ@ι@α σου.....

    Παύθηκε στα μουλωχτά και φυσικά δεν διαγράφτηκε απ' τον Τσίπρα,
    ο Σκοπιανο-τουρκο-λάγνος Νάσος Θεοδωρίδης
    (αποκαλυπτικές της προδοσίας του φώτο)

    Παύθηκε από εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής, όπου είχε διοριστεί μετά από πρόταση του Τσίπρα, ο Νάσος Θεοδωρίδης (
    δείτε τον στη φώτο στο περσινό "ρατσιστικό εναντίον των Ελλήνων" φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ και προσέξτε τις αφισούλες δίπλα του!!),
    σύμφωνα με πληροφορίες, για τις θέσεις που εξέφρασε για τα Ίμια. Κ

    αι λέμε "σύμφωνα με πληροφορίες" γιατί ο Α. Τσίπρας φοβήθηκε τόσο πολύ...τις αντιδράσεις από τις κομμουνιστικές συνιστώσες, που δεν τόλμησε να ανακοινώσει με γραπτή δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την παύση... πόσο μάλλον την διαγραφή του η οποία ούτε καν περνάει από το μυαλό τους

    Την απόφαση φέρεται να έχει μεταφέρει στον ίδιον ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, ενώ είχε προηγηθεί σχετικό μήνυμα μέσω twitter από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.

    Αργά το βράδυ της Τετάρτης εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ το εξής non paper:
    Η διαρροή γίνεται με Non Paper από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αποτελεί απόφαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας.
    Οι επανειλημμένες δημόσιες διατυπωμένες προσωπικές απόψεις του σ. Νάσου Θεοδωρίδη, δεν απηχούν στις συλλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον φορέα στην επιτροπή δικαιωμάτων της Βουλής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @5:52 τον Σαμαρά δέν τον έκανε πρωθυπουργό ο ΓΑΠ ... και η Μέρκελ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από το φθινόπωρο του 2008, αν όχι πολύ νωρίτερα, ο Καραμανλής γνώριζε ότι η χώρα οδηγείται μαθηματικά στην έξοδο από τις αγορές και βαδίζει βήμα βήμα προς τη χρεοκοπία.

    Τέσσερις επιστολές-φωτιά του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Π. Δούκα προς το Μέγαρο Μαξίμου περιγράφουν επακριβώς τον κίνδυνο και αυτό που συνέβη στη χώρα τελικά.

    Ο Μπουχέσας βρέθηκε γυμνός από προσωπική ανικανότητα και περικυκλωμένος από αχρείους συνεργάτες (Ρουσόπουλο, Ανδριανό, Aρούλη, Ντόρα, Ζαχόπουλο, Βαρθολομαίο, Λιάπη, Aντώναρο, Λούλη, Αγγέλου, Μειμαροντοράκη, Βουλγαροντοράκη, Χατζηδοντοράκη και των λοιπων άπληστων αρπαχτικών …) που είχαν χίλιες αδυναμίες και είχαν καταντήσει εκβιαζόμενα υποχείρια στα χέρια Αμερικανών και άλλων δημοσυντήρητων αρχιλαμόγιων , που είχαν στοιχειώδη οργάνωση στις μυστικές τους υπηρεσίες και στα ελεγχόμενα ΜΜΕ.


    Ο Κωστάκης, με την εγκληματική του αμέλεια, την άβουλη παράδοσή του στους ασύδοτους κλεφτοκοτάδες που κυβερνούσαν ”αντ΄αυτού’, με την παροιμιώδη αταλαντοσύνη, την ατολμία και την προκλητική αδιαφορία που επέδειξε, ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ και ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΘΗΚΕ.

    Η πικρή αλήθεια για το τι παρέλαβε και τι παρέδωσε ο Κ. Καραμανλής είναι αποτυπωμένη σε αδιάψευστους αριθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΟΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ… Ο ΑΧΑΜΝΟΣ …Ο ΑΧΡΕΙΟΣ …

    ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ …
    ΑΥΤΟΣ Ο ΚΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ…
    ΑΥΤΟΣ Ο ΚΗΦΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΙΖΕ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ …
    ΑΥΤΟΣ Ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ…ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ …ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ … ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΩΛΟ-ΝΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΧΑΒΑΛΕΡΙΑΣ …

    ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η “ΚΟΥΡΑΔΟΜΗΧΑΝΗ” ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΠΡΩΞΕ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΚΑΜΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.

    « ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ »

    AEI SIXTIR KARAMAN -ALH

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση