GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Bασιλάκος "καρφώνει" Καραχάλιο

Εναντίον του Νίκου Καραχάλιου στρέφεται ο προφυλακισμένος για το σκάνδαλο στον ΕΟΤ με την επιταγή των 150.000 ευρώ, Κωνσταντίνος Βασιλάκο...

Εναντίον του Νίκου Καραχάλιου στρέφεται ο προφυλακισμένος για το σκάνδαλο στον ΕΟΤ με την επιταγή των 150.000 ευρώ, Κωνσταντίνος Βασιλάκος, σύμφωνα με την Κυριακάτικη Δημοκρατία που επικαλείται το έγγραφο της δικογραφίας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, ο Κ. Βασιλάκος, στην απολογία του στον ανακριτή, υπαινίσσεται ξεκάθαρα ότι ο Ν. Καραχάλιος ήταν το στέλεχος του ΕΟΤ που του είχε δώσει υπεραρμοδιότητες για να λύνει και να δένει αλλά και να έχει τα μπλοκ επιταγών του Οργανισμού.
Αποσπασματικά, αναφέρονται τα εξής: «Εγώ δεν είχα εκτελεστικές αρμοδιότητες. Οργανικά δεν μπορούσα να δώσω εντολές. Μετά την έκθεση ελέγχου του ΣΟΛ... κλήθηκα από τον γενικό γραμματέα να παρουσιάσω με λεπτομέρεια τα ευρήματα της έκθεσης. Ενα από αυτά ήταν η μη τήρηση μητρώου επιταγών και η τήρηση τραπεζικών λογαριασμών. Μετά την ενημέρωση ζήτησα μέσω του Καράμπελα (διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών) τα μπλοκ των επιταγών. Δεν τηρήθηκε πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής των μπλοκ ούτε των φύλλων του κάθε μπλοκ. Μια επιταγή ύψους 150.000 ευρώ δεν είναι δυνατόν ποτέ να πληρωθεί αν δεν έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ακόμη κι αν είχε την υπογραφή του Καραχάλιου, ανεξάρτητα αν είναι έγκυρη ή όχι».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάθεση έτερου κατηγορούμενου (Δημήτριου Μυλωνά, ενδιάμεσου που έκοψε εικονικά τιμολόγια ως δικαιολογητικά για την έκδοση της πλαστής επιταγής).
Ο Μυλωνάς στην κατάθεσή του στην αστυνομία αναφέρει ότι ο Βασιλάκος προσπαθούσε να τον πείσει ότι «θα τακτοποιήσει το θέμα και ότι ήταν ενήμερη η υπουργός», ενώ ισχυρίζεται ότι ο σύμβουλος του είπε ότι «γνώστης του όλου θέματος είναι και ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. Καραχάλιος, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, ο οποίος υπέγραψε την επιταγή ως εκδότης».
Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βασιλάκος αναφέρει ότι με εντολή Καραχάλιου ήρθαν οι επιταγές στα χέρια του, ότι η στρογγυλή σφραγίδα που υπήρχε στις επιταγές δεν ήταν στην κατοχή του (παρά μόνο στο γραφείο του Καραχάλιου) και χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σας προτείνω να απευθυνθείτε σε εκείνον που έχει θέσει την υπογραφή του στην επίμαχη επιταγή».
Πηγή: Κυριακάτικη Δημοκρατία

1 σχόλιο

  1. Πούστηδες και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια....

    Τι διάολο μπορεί να περιμένει κανείς από τέτοια άθλια ανθρωπάκια;

    Μούντζα με τα δύο χέρια μας, στους βουτυρομπεμπέδες, στους φούφληδες και στις barbie … που τα οικονομάνε με τη μαλακία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση