GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΣΥΡΙΖΑ για Σκoυριές και... επενδύσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ για Σκουριές και... επενδύσεις Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το «έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές Χαλκιδι...

Ο ΣΥΡΙΖΑ για Σκουριές και... επενδύσεις
Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το «έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές Χαλκιδικής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, καθώς και για τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τις επενδύσεις.
«Στη Β.Α Χαλκιδική συντελείται ένα διπλό έγκλημα, οικολογικό και οικονομικό, προϊόν πρωτοφανούς σκανδάλου που ξεκινά από το 2003, απέναντι στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για την υπεράσπιση της ποιότητας της ζωής της δικής τους και των επόμενων γενιών», σημειώνει αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια κάνει λόγο για τις επιπτώσεις καθώς και για τις θέσεις εργασίας:
«Οι οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ανυπολόγιστες, ενώ το όφελος για το Ελληνικό δημόσιο είναι μηδαμινό και μοναδικός ευνοημένος είναι η καναδική εταιρία EL DORADO GOLD. Πρόκειται για μια εξόφθαλμη εύνοια συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων με το ελληνικό Δημόσιο να έχει παραχωρήσει ακίνητη περιουσία των πρώην μεταλλείων και πάνω από 300.000 στρέμματα δάσους στην εξευτελιστική τιμή των 11εκατ. Ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι θέσεις εργασίας που υποτίθεται ότι θα έρθουν από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, δεν είναι αρκετές για να ισοσταθμίσουν την απώλεια χιλιάδων άλλων θέσεων εργασίας που συνδέονται με τις οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων, την αλιεία, την κτηνοτροφία, τη γεωργία και τον τουρισμό που θα πληγούν ανεπανόρθωτα από τις εξορύξεις χρυσού».
Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιεί την περίπτωση της Χαλκιδικής, προκειμένου να επισημάνει ότι «είναι το τι ακριβώς έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση όταν αναφέρεται στις επενδύσεις. Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής, καταστροφή του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, χωρίς κανένα σεβασμό στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Όταν ο κ.Σαμαράς δηλώνει ότι «με κάθε κόστος θα προστατεύσουμε τις ξένες επενδύσεις», αναφέρεται και στο ανυπολόγιστο κόστος για το περιβάλλον, και σε αυτό για την εθνική οικονομία, αλλά και σε αυτό των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών. Δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στην προστασία του μεγάλου κεφαλαίου».
Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει «με κάθε κόστος» συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και να αποκρύψει το μέγιστο οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή, αλλά και να στοχοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες στο σύνολό τους. Η απάντηση στο εθνικό έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές είναι ο μαζικός και ειρηνικός αγώνας των κατοίκων, απέναντι στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στέκεται απόλυτα αλληλέγγυος».
Κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. ______________________________
    Όταν τα ορφανά του Τσαουσέσκου
    προανήγγελαν λιντσάρισμα και φυλακίσεις επενδυτών..!!

    Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Δ.Στρατούλη για τις επενδύσεις και τον νέο νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης.

    «Στην αγωνιώδη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την προσέλκυση επενδύσεων εντάσσεται και η σημερινή δήλωση του βουλευτή Στρατούλη, ότι αυτοί που θα έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα είναι “διεθνή λαμόγια και κατσαπλιάδες”» ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

    «Τέτοια έλεγε και ο κ. Τσίπρας στους ξένους στα διάφορα ταξίδια του;» αναρωτήθηκε η ΝΔ και συνέχισε:
    «Τελικά, μπροστά στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει επίσης φυλακίσεις, λιντσάρισμα επενδυτών και πρακτικές, όπως των στελεχών του στη Χαλκιδική, τα απολυταρχικά καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού θα φαντάζουν παράδεισος μπροστά στην ιδεολογία της παρέας του κ. Τσίπρα»..


    Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ....Θαυμάστε τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση