GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Paper Fashion!

Από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 21 Απριλίου η ATOPOS CVC παρουσιάζει την έκθεση PAP (I) ER FASHION στη Galerie Stihl Waiblingen, μια έκ...

Από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 21 Απριλίου η ATOPOS CVC παρουσιάζει την έκθεση PAP (I) ER FASHION στη Galerie Stihl Waiblingen, μια έκθεση της συλλογής της ATOPOS με φορέματα του '60 και άλλα μοναδικά κομμάτια από διάφορες περιόδους και πολιτισμούς.
Η Galerie Stihl Waiblingen ιδρύθηκε το 2008 και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα κτίρια στη Γερμανία. Είναι αφιερωμένη στο μέσο του χαρτιού και έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις με χαρακτικά των Ντύρερ και Ρέμπραντ, νερομπογιές των Turner και Nolde, παρτιτούρες από τον John Cage και έπιπλα από χαρτόνι.
Η ATOPOS CVC έχει δημιουργήσει μια έκθεση που δίνει έμφαση στον εφήμερο, εύθραυστο, ταπεινό και ποιητικό χαρακτήρα των χάρτινων ενδυμάτων, αντιπαραθέτοντας σύγχρονα στοιχεία με αντικείμενα που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα. Η έκθεση έχει σχεδιαστεί σαν «σε κίνηση» - ένα από τα πολλά που έχουν περάσει από αυτήν την εξαιρετική δημοτική πινακοθήκη.
Η πρώτη του έκθεση μόδας με χαρτί πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα (2007). Η ATOPOS CVC έκτοτε έχει κληθεί να παράγει παραλλαγές της σε, μεταξύ άλλων, το Musée d'Art Moderne Grand-Duc Jean, Λουξεμβούργο (2008), το Modemuseum-MoMu, Αμβέρσα (2009) και το Μουσείο Bellerive / Design Museum, Ζυρίχη (2010). Αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης, η περιοδεύουσα έκθεση δεν συμμορφώνονται με συγκεκριμένα μοντέλα, αλλά προσαρμόζεται στις προκλήσεις του κάθε χώρου! Από το 2010, η Barbican International Enterprises ανέλαβε τις περιοδείες και την προώθηση της έκθεσης.
Πρόσθετες πληροφορίες και φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση