GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters:Οι Έλληνες έκοψαν γάμους και... κηδείες

Με τίτλο: «Οι Έλληνες έκοψαν τους γάμους και τις κηδείες λόγω κρίσης», το Reuters παρατηρεί σε δημοσίευμά του πόσο έχει επηρεάσει τη ζωή ...

Με τίτλο: «Οι Έλληνες έκοψαν τους γάμους και τις κηδείες λόγω κρίσης», το Reuters παρατηρεί σε δημοσίευμά του πόσο έχει επηρεάσει τη ζωή των Ελλήνων η οικονομική κρίση.
«Όλο και λιγότεροι Έλληνες κάνουν πλέον μεγάλες και πολυέξοδες γαμήλιες τελετές, καθώς δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα», σημειώνει το Reuters, ενώ τονίζει ότι  «οι θρησκευτικές τελετές σε παρεκκλήσια με πολλά λουλούδια, κεριά τυλιγμένα σε τούλι και πολλά γλυκά αποτελούν παράδοση για την Ελλάδα και παίζουν σημαντικό ρόλο για την κοινωνία».
Μάλιστα το πρακτορείο αναφέρει και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία, ο αριθμός των ζευγαριών που παντρεύτηκαν το 2011 έφθασε τα 28.000, ενώ το 2008 ο αριθμός ήταν 40.000. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, παρατηρήθηκε αύξηση στους πολιτικούς γάμους.
Το Reuters μίλησε με μία 28χρονη Ελληνίδα η οποία, όπως δηλώνει «είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιήσει τον γάμο που ονειρευόταν».
«Η συνεχιζόμενη ύφεση έχει επίδραση και στις κηδείες, μυστήριο σεβαστό από όλους τους Έλληνες», σημειώνει το πρακτορείο, καθώς «πολλές οικογένειες δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μιας κηδείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση