GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα ύποπτα εμβάσματα στην υπόθεση Siemens

Νέες κλήσεις σε απολογία σε ακόμα 8 πρώην στελέχη του ΟΤΕ που εμπλέκονται στη σκανδαλώδη υπογραφή της περιβόητης σύμβασης «8002» με τη ...

Νέες κλήσεις σε απολογία σε ακόμα 8 πρώην στελέχη του ΟΤΕ που εμπλέκονται στη σκανδαλώδη υπογραφή της περιβόητης σύμβασης «8002» με τη Siemens για την ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού απέστειλαν οι τρείς εφέτες ειδικοί ανακριτές που διενεργούν την κύρια ανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές καλούν τα 8 πρώην στελέχη του ΟΤΕ  να απολογηθούν για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (κακουργήματα) καθώς εντόπισαν νέα σημαντικά ευρήματα στο πλαίσιο της έρευνας τους.
Συγκεκριμένα εντόπισαν: ένα έμβασμα απευθείας από τα «μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού σε λογαριασμό ενός εκ των οκτώ κατηγορουμένων, τρείς ύποπτους λογαριασμούς σε αυστριακή ή γερμανική τράπεζα αλλά και μεγάλη επενδυτική δραστηριότητα σε ακίνητα από τέσσερις κατηγορουμένους την περίοδο εκείνη.
Τα εν λόγω πρόσωπα είτε διετέλεσαν μέλη των επιτροπών αξιολόγησης, είτε υπήρξαν εισηγητές στις επίμαχες επιτροπές που ενέκριναν τη σύμβαση, ενώ όπως προέκυψε από τα πρακτικά των συνεδριάσεων στην πλειοψηφία αυτών συμμετείχαν συνεχώς τα ίδια πρόσωπα. Δηλαδή από τα 16 πρακτικά των συνεδριάσεων για τη σύναψη της σύμβασης (8002/97) προκύπτει ότι στα 12 πρακτικά τα μέλη ήταν τα ίδια.
Ήδη, για την ίδια υπόθεση έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ακόμη πέντε πρώην μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ στους λογαριασμούς των οποίων έχουν εντοπιστεί ύποπτα εμβάσματα από τη μητρική Siemens.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση