GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Sophia’s Corner

Πως είναι να δουλεύεις στην Αμερικανική Πρεσβεία? Η Σοφία, που κάνει την πρακτική της στο τμήμα Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας στην Αθ...

Πως είναι να δουλεύεις στην Αμερικανική Πρεσβεία? Η Σοφία, που κάνει την πρακτική της στο τμήμα Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας στην Αθήνα, μας περιγράφει την εμπειρία της σε ένα καινούργιο 15ήμερο blog:
"Απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ, το κτήριο της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας πάντοτε ξεχώριζε για μένα. Η επιβλητική της αρχιτεκτονική και η τεράστια Αμερικανική σημαία στο πλάι τραβούν την προσοχή, ως οφείλουν. Κάνοντας την πρακτική μου άσκηση ήδη εδώ και δύο εβδομάδες στο τμήμα Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας, συνειδητοποιώ πως ίσως είχα κάποιες προκαταλήψεις σχετικά με το τι περίμενα να συναντήσω εδώ. Φυσικά, αντιμετωπίζω τον καθημερινό επαγγελματισμό που περίμενα, ωστόσο έχω εκπλαγεί ευχάριστα από το ειλικρινά ζεστό και φιλικό περιβάλλον στο οποία βρέθηκα. Οι Πρεσβείες είναι πολύ δραστήρια μέρη με φόρτο εργασίας, άλλα όσο μεγάλος και αν είναι ο όγκος της δουλειάς, οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ πάντα σταματούν να σε χαιρετήσουν όταν σε συναντούν και ενδιαφέρονται για την πρόοδό σου ή αν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια.
Αν και ακόμα βρίσκομαι στην αρχή της πρακτικής μου άσκησης, περιμένω με ανυπομονησία τα διάφορα projects με τα οποία θα ασχοληθώ στο μέλλον, ένα εκ των οποίων αφορά και στη μάχη κατά της εμπορίας γυναικών και παιδιών, ένας σκοπός πολύ σημαντικός για μένα. Σίγουρα με περιμένουν συναρπαστικές στιγμές στο μέλλον, και σκέφτομαι πόσοι άλλοι νέοι που κάνουν την πρακτική τους μπορούν να πουν πως έλαβαν E-mail από την πρώην αλλά και από τον τωρινό Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. την ίδια εβδομάδα. Ξέρω τι θα πείτε… όλοι οι υπάλληλοι σε όλες της Αμερικανικές Πρεσβείες έλαβαν το ίδιο E-mail…αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια!"
Σοφία.

 mosaiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση