GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

TEDx Thessaloniki 2013: Η Δύναμη του ΣΥΝ (+)

Ανκοινώθηκε η θεματική του TEDxThessaloniki 2013 και είναι η `Δύναμη του Συν (+)`, η δύναμη να συνεργάζεσαι, να συνθέτεις...

Ανκοινώθηκε η θεματική του TEDxThessaloniki 2013 και είναι η `Δύναμη του Συν (+)`, η δύναμη να συνεργάζεσαι, να συνθέτεις...να συμμετέχεις, να συνυπάρχεις, η δύναμη να συνεχίζεις.
Το TEDxThessaloniki 2013 είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών ανθρώπων, εμπειριών και αντιλήψεων για να ανακαλύψουμε την προστιθέμενη αξία του να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε θετικά. "Σκοπός είναι να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα του να προσθέσει ο καθένας από εμάς ένα ή περισσότερα ‘συν’ στη ζωή του" αναφέρουν οι διοργανωτές.
Οι ομιλητές, προερχόμενοι από τους χώρους της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης, του ακτιβισμού και της τεχνολογίας, θα διαδόσουν ιδέες για το πώς η δύναμη του ‘συν’ γίνεται πράξη: στη σχέση ενός χαρισματικού καθηγητή με τους μαθητές του, στα παιχνίδια της μνήμης, στο επιχειρείν των πολλών, σε μια στρατηγική για αλλαγή και στην τεχνολογία χωρίς στερεότυπα.
Κύριες πηγές έμπνευσης για το φετινό θέμα είναι η θετική ενέργεια που διαχέεται κάθε χρόνο από τη διοργάνωση, αλλά και η ανάγκη να αναδείξουμε έννοιες, στοιχεία και ενέργειες με θετικό πρόσημο, θετική σκέψη και δράση, με σκοπό να τις εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, τώρα που τις χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ.
Τί είναι TED- TEDx
To TED (από τα αρχικά των λέξεων Technology, Entertainment & Design) είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που προβάλλει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Ξεκίνησε το 1984, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και κατάφερε να καταστεί θεσμός. Από τη σκηνή των διαφόρων διοργανώσεών του ανά τον πλανήτη έχουν περάσει πρόσωπα, όπως οι Μπιλ Γκέιτς, Αλ Γκορ, Ιζαμπέλ Αλιέντε, Ντέιβιντ Κάμερον, Τζέιμι Όλιβερ κ.ά.
Τον Μάιο του 2009 ξεκίνησε από το TED η πρωτοβουλία TEDx, με κεντρικό σύνθημα “Many Voices one conversation” (Πολλές φωνές, μία συζήτηση) και σκοπό να ενθαρρύνει την καινοτομία, την ηγετική σκέψη, τον διάλογο και να μεταφέρει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο. Έτσι “γεννήθηκαν” τα TEDx, μη κερδοσκοπικές διοργανώσεις, που “στήνονται” από εθελοντές, με τη δέσμευση να διατηρούν το πνεύμα και τον χαρακτήρα του TED. Η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, η Αθήνα είναι- μεταξύ άλλων -ορισμένοι μόνο από τους “σταθμούς” τέτοιου είδους διοργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση