GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To ρεπορτάζ του "ΒΗΜΑτος" για τα 550 εκατ. δολλάρια της λίστας Λαγκάρντ και η πλευρά Μιωνή.

Από την Γιάννα Παπαδάκου  To "BHMA της Κυριακής" δημοσιεύει ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου το οποίο εμφανίζει τις 4 offshor...

Από την Γιάννα Παπαδάκου

 To "BHMA της Κυριακής" δημοσιεύει ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου το οποίο εμφανίζει τις 4 offshore εταιρείες που βρίσκονται πίσω από τον περίφημο λογαριασμό των 550 εκ. δολλαρίων της λίστας Λαγκάρντ. Στην κατάθεση της εταιρείας STABRI Limited (αρχείο 5090284091) με έδρα το νησί Τορτόλο, ύψους  5.397.856 δολαρίων, εμφανίζεται ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά Μιωνή υποστηρίζεται ότι ο κ. Παπασταύρου ήταν πληρεξούσιος και τα χρήματα ανήκαν στον επιχειρηματία.
Στο μεταξύ όπως απεκάλυψε το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" την Παρασκευή το πρωί ο πρώην υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου έγινε αποδέκτης της αγωγής της κ. Μαρίας Παντελή.
Ακολουθεί το ρεπορτάζ του BHMAτος>
Πίσω από τη μεγάλη κατάθεση των 550 εκατ. δολαρίων με φερόμενη ως δικαιούχο την κυρία Μαρία Παντελή, υπάλληλο του ομίλου του κ. Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος είναι επίσης δικαιούχος άλλου κωδικού στη λίστα, κρύβονται offshore εταιρείες με έδρα την Τορτόλα, το μεγαλύτερο νησί των Παρθένων Νήσων. Εμφανίζονται με διευθύνσεις ταχυδρομικά κιβώτια σε πολυτελή κτίρια, ενώ υπάρχουν και όμιλοι του εξωτερικού με μεγάλες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.
«Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα τις τέσσερις εταιρείες οι οποίες εμφανίζονται στα μυστικά αρχεία της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και τα ακριβή ποσά των καταθέσεων αυτών των εταιρειών, όπως καταγράφονται στη λίστα. Παράλληλα δεκάδες ονόματα ελλήνων επιχειρηματιών, εκδοτών στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, αλλά και εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο συνθέτουν το παζλ αυτής της κατάθεσης, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο γρίφο της λίστας.
Η συγκεκριμένη κατάθεση, της οποίας ο λογαριασμός φέρεται να ανοίχθηκε στις 27.6.2000, αποκαλύπτει στο αρχείο το οποίο «κρέμεται» από κάτω τις εξής εταιρείες:
  • Την υπεράκτια Sunflower Corporation Ltd, η οποία έχει καταθέσεις ύψους 27.514.00 δολαρίων. Ο λογαριασμός φέρεται να ενημερώθηκε για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2005. Ως τόπος συμφωνίας του λογαριασμού εμφανίζεται η Αθήνα. Ως έδρα της εταιρείας εμφανίζεται το PO Box 662 στο νησί Τορτόλα των Παρθένων Νήσων. Η εταιρεία σχετίζεται και με τον τότε ιδιοκτήτη του ομίλου CMA Σάμπυ Μιωνή, του οποίου υπάλληλος ήταν η κυρία Παντελή.
  • Την εταιρεία Berklay Global Limited (με διεύθυνση στην Ιρλανδία), με κατάθεση 161.802.709 δολάρια. Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν σε αγοραπωλησίες νομισμάτων και άλλες συναλλαγές. Σε έναν μήνα φέρεται να αυξάνει κατά 3 εκατ. δολάρια τις καταθέσεις από αυτές τις δραστηριότητες. Η ενημέρωση αυτής της κατάθεσης αρχίζει από τον Νοέμβριο του 2005.
  • Μικρότερη κατάθεση, ύψους 2.152.458 δολαρίων, εμφανίζεται να έχει η εταιρεία CMA Technology Venture Partners Limited (με διεύθυνση στο Δουβλίνο). Εμφανίζεται να έχει σχέση και με ελληνικό εκδοτικό συγκρότημα, ενώ φέρονται ως σχετιζόμενοι πελάτες και πολλοί άλλοι γνωστοί έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες. Η συμμετοχή του ελληνικού συγκροτήματος ανέρχεται σε 8%.
  • Τη μερίδα του λέοντος έχει η εταιρεία CMA Global Investments Ltd Class A (πρώην TC IN Ltd Class A, εταιρεία η οποία υπήρξε ενεργή ως τις 4 Μαΐου 2001). Η κατάθεση ανέρχεται σε 368.996.744 δολάρια. Μία από τις εταιρείες που σχετίζεται με αυτή την κατάθεση ονομάζεται Robinson και έχει έδρα τις Βερμούδες Νήσους. Πίσω από την εταιρεία με τη μεγάλη κατάθεση υπάρχει και άλλη παλαιότερη εταιρεία με την ίδια επωνυμία, αλλά με την ένδειξη Class B, η οποία λειτουργούσε ως τις 16 Μαΐου 2001...
  • Μία από αυτές που έχουν επί μέρους καταθέσεις είναι η Capland SA, η οποία περιέργως εμφανίζεται και σε άλλες καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με το πληροφοριακό σημείωμα που περιέχεται στη λίστα η εταιρεία αυτή ονομαζόταν πρoηγουμένως Capital & Land Asset Management SA. Αλλες εταιρείες οι οποίες εμφανίζονται ως σχετικοί πελάτες είναι οι CMA Capital Advisors με έδρα τις Μπαχάμες, Lyxor Asset Management και Silk Asset Management  με έδρα τα νησιά Κέιμαν. Μια άλλη εταιρεία φέρεται να ανήκει σε αμερικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ, άλλη σε έλληνα ιδιοκτήτη ΜΜΕ, ενώ μία άλλη έχει έδρα τη Λισαβόνα.
  • Δεκάδες ονόματα ελλήνων επιχειρηματιών συμπεριλαμβάνονται στους γνωστούς πελάτες με διευθύνσεις στη Γλυφάδα, στα Μελίσσια, στην Κηφισιά, αλλά και στο Δουβλίνο, στις ΗΠΑ και σε αρκετούς φορολογικούς παραδείσους. Ως σχετιζόμενος πελάτης εμφανίζεται και πρόσωπο με το όνομα Νissim Mionis και ελληνική διεύθυνση.
Στην κατάθεση της εταιρείας STABRI Limited (αρχείο 5090284091) με έδρα το νησί Τορτόλο, ύψους  5.397.856 δολαρίων, εμφανίζεται ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος. Η κατάθεση αρχίζει να ενημερώνεται από τις 9 Ιουνίου 2005. Και σε αυτή την κατάθεση εμφανίζεται η εταιρεία Capland SA, ενώ ως σχετιζόμενοι πελάτες εμφανίζονται και κάποιοι με συνθηματικά Agelos κτλ. καθώς και όμιλος που σχετίζεται με τον κ. Μιωνή. Στη συγκεκριμένη κατάθεση πάντως ως σχετιζόμενοι πελάτες εντοπίζονται και δύο συγγενείς εξ αίματος του κ. Παπασταύρου. Μάλιστα χωριστός κωδικός (5090163871) εμφανίζεται να ανήκει σε συγγενή του πρώτου βαθμού.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παρουσία ενός προσώπου, του Josef Nissim, ο οποίος εμφανίζεται με κωδικό 9010137027, τόσο στην κατάθεση του ζεύγους Σικιαρίδη-Παπακωνσταντίνου (εξαδέλφη του πρώην υπουργού) όσο και στην κατάθεση του επιχειρηματία Θόδωρου Μαργέλου. Φέρεται να σχετίζεται και με εταιρεία με την επωνυμία ILDOM Limited. Ο κ. Nissim, παρ' ότι έχει κωδικό που ανήκει στη λίστα, δεν βρίσκεται μεταξύ των καταθετών της λίστας, που είναι όλοι έλληνες υπήκοοι.

1 σχόλιο

  1. Τον Στεγκο τον θυμάστε;

    Τον Τσιμπουρ με εκείνο το εκατομμύριο;

    Το Κινέζο που έχει το λιμάνι και λέει το ΣΔΟΕ ότι κλέβει γιατί δηλώνει το μισό εμπόρευμα που έχει τα κοντέινερ τους...

    Το μπουρδέλο που λέγετε κυβέρνηση και ΛΉΣΤΕΨΕ {ΝΌΜΙΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΆ } τα χρήματα του μικρο ομολογιούχου;

    Η SIMENS--τα δομημένα; Η καταργήσει του ΚΑΘΕ εργατικού νόμου; βρείτε μου ΜΟΥ ένα νόμο ΗΛΊΘΙΟΙ να προστατεύει ΕΝΑ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟ!!!! ένα///

    θα ζήσετε ΑΥΡΙΟ με 500 ευρώ!!!ΑΝ σας τα δώσει ο εργοδότης σας με φόρους και αυξήσεις ΠΑΝΤΟΎ;;;

    Αν θέλουν επενδύσεις θα πρέπει να διασφαλίζετε ο ΕΡΓΑΤΗΣ ..{ΗΛΙΘΙΟΙ} αλλιος !!!!!

    Δεν έχω σπίτι πίσω για να `ρθώ
    ούτε κρεβάτι για να κοιμηθώ
    δεν έχω δρόμο ούτε γειτονιά
    να περπατήσω μια Πρωτομαγιά.

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
    μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα.

    Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια
    εσύ φοράς τα αρχαία σου στολίδια
    και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
    που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς.

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
    μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα.

    Μα τότε που στη μοίρα μου μιλούσα
    είχες ντυθεί τα αρχαία σου τα λούσα
    και στο παζάρι με πήρες γύφτισσα μαϊμού
    Ελλάδα Ελλάδα μάνα του καημού.

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
    μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα.

    Μα τώρα που η φωτιά φουντώνει πάλι
    εσύ κοιτάς τα αρχαία σου τα κάλλη
    και στις αρένες του κόσμου μάνα μου Ελλάς
    το ίδιο ψέμα πάντα κουβαλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση