GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To λάδι της διαφθοράς

 Του Κώστα Γιαννακίδη Το 2010 τρεις Δήμοι στη Βόρεια Ελλάδα επιχείρησαν να αγοράσουν αυτοκίνητα 4Χ4 για τις ανάγκες του προσωπικού τ...

 Του Κώστα Γιαννακίδη

Το 2010 τρεις Δήμοι στη Βόρεια Ελλάδα επιχείρησαν να αγοράσουν αυτοκίνητα 4Χ4 για τις ανάγκες του προσωπικού τους. Η δαπάνη δεν προβλέπεται από τον νόμο και το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επέτρεψε την εκταμίευση του ποσού. Βέβαια ένα χρόνο νωρίτερα οι ίδιοι δήμοι θα μπορούσαν να αγοράσουν φουσκωτά για την Πίνδο, αλλά το 2010 ήταν η χρονιά που μπήκαμε στο καθαρτήριο. Υποθέτω θα έχετε μάθει και εσείς τα σχετικά από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010. Έχει αρκετά καλά.
Στη Γλυφάδα τέως δήμαρχος κηδεύτηκε με δαπάνες του Δήμου ύψους 36.700 ευρώ. Αυτές και αν είναι τιμές προς τον νεκρό! Μπορεί τα κόλλυβα να ήταν gourmet. Στον Πειραιά η φιλοτέχνηση πορτρέτου αποθανόντος δημάρχου κόστισε 4.500 ευρώ. Και να πεις ότι ήταν εν ζωή να το χαρεί; Με τέτοια τιμή πεθαίνουν και άλλοι. Εν ανάγκη τους θάβεις δημοσία δαπάνη.
Δήμοι προσέλαβαν Πυροσβέστες ως εποχικούς τον χειμώνα. Σωστό γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Επίσης έκαναν συμβάσεις έργου σε ανθρώπους άνω των 65 ετών επειδή η τρίτη ηλικία μπορεί -και πρέπει- να είναι παραγωγική. Δημοτικές επιχειρήσεις γέμισαν με συμβασιούχους που τους ήξερε μόνο το ΑΤΜ. Το λες και κοινωνική πολιτική. Η δε χορήγηση υπερωριών σε συνταξιούχο είναι ανθρωπισμός.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είπαν να δώσουν 5.300 ευρώ για να αγοράσουν πούρα. Ήταν από την Ποταμιά και είχαν προορισμό τις δημόσιες σχέσεις. Πάλι καλά που δεν ήταν διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Κούβας.
Ένα ΤΕΙ πλήρωσε 23.100 ευρώ για την κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Δέκα ευρώ στο κομμάτι να έβαζε, δεν θα ξόδευε τόσα και σε όλους θα έμενε η αίσθηση του τυχερού της χρονιάς. Τουλάχιστον τώρα με τις συγχωνεύσεις θα κόβουν λιγότερες πίτες.
Μόνο το 2010 το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε δαπάνες 146 εκατομμυρίων ευρώ. Πού θα είχαν πάει αυτά τα χρήματα αν δεν έπεφτε η μπάρα; Δεν θα χανόντουσαν, απαραιτήτως, μέσα σε βαθιές τσέπες. Θα γύριζαν σε κατανάλωση. Θα έφτιαχναν σπίτια με αυτοκίνητα στην πυλωτή και τρέιλερ για το σκάφος. Θα αγόραζαν εξοχικά και θα συντηρούσαν γκαρσόνια, τραγουδιστές, μπουτίκ, ταξιτζήδες, μανικιουρίστες, call girls, καθηγητές ξένων γλωσσών. Πολλοί από τους σημερινούς ανέργους είναι τα αποπαίδια της διαφθοράς του χθες. Γι' αυτό, μην σας εκπλήσσουν οι εξωτικοί προορισμοί του δημοσίου χρήματος. Η διαφθορά είχε γίνει, όντως, το λάδι που έδινε κίνηση σε βασικά γρανάζια μίας οικονομίας που δεν παρήγαγε τίποτα, αλλά ξόδευε πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση