GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κραυγή αγωνίας εμπόρων του Βόλου: «Θέλει ο Δήμαρχος να κλείσουμε;» (Video)

Η παρέμβαση του e-Volos.gr προκάλεσε συνάντηση των εμπόρων με τους αρμόδιους ΔΕΙΤΕ VIDEO + ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Δημοτικοί Αστυνόμοι και έμποροι, ...

Η παρέμβαση του e-Volos.gr προκάλεσε συνάντηση των εμπόρων με τους αρμόδιους
ΔΕΙΤΕ VIDEO + ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Δημοτικοί Αστυνόμοι και έμποροι, από δυο χωριά χωριάτες, στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας κανονιστικής του Δήμου Βόλου, ο οποίος ζήτησε ακόμα και την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., εναντίον εμπόρου
Σε συνέχεια της ανάλγητης συμπεριφοράς της Δημοτικής Αρχής Βόλου, όπως χαρακτηρίζεται και από τους εμπόρους και παρά την κρίση που βιώνει η αγορά, στο κυνήγι των μαγισσών επιστρατεύτηκαν και οι δημοτικοί αστυνόμοι, σε μία μάλιστα περίπτωση ζητώντας ακόμα και την συνδρομή ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., αυτή την φορά εναντίον των καταστηματαρχών της εμπορικής οδού Ερμού, στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας κανονιστικής του Δήμου Βόλου.
Τί κι αν από το Πεκίνο μέχρι το Κέιπ Τάουν και από εκεί μέχρι τη Νέα Υόρκη, οι καταστηματάρχες χρησιμοποιούν κάποια εκατοστά του κοινόχρηστου χώρου για την προβολή των προϊόντων τους; Ο Δήμος Βόλου, έχοντας λύσει κάθε άλλο πρόβλημα που τον αφορά, αποφάσισε και πιστός στο δόγμα της μηδενικής ανοχής, εφαρμόζει, την απόφασή του να εξαφανιστεί από την οδό Ερμού του Βόλου κάθε λογής πραμάτεια.
Έτσι συνέβη και την Παρασκευή βγήκαν για σεργιάνι οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας. Έμποροι, στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής ελέω κρίσης και δημοτικοί υπάλληλοι, έγιναν από δυο χωριά χωριάτες και όταν οι δεύτεροι τα βρήκαν σκούρα ζήτησαν την συνδρομή ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και μάλιστα για ένα θέμα που δεν άπτεται καν των αρμοδιοτήτων τους.
Το αποτέλεσμα; Τα εμπορεύματα να μπούν μέσα στα καταστήματα, το καταναλωτικό κοινό που είχε συνηθίσει την διαφορετική εικόνα να θεωρεί ότι τα καταστήματα έχουν κλείσει και οι τζίροι να καταγράφουν νέα "βουτιά", καταδικάζοντας τους καταστηματάρχες στον αφανισμό.
Η κάμερα του e-Volos.gr, κληθείσα να καταγράψει την κραυγή αγωνίας των εμπόρων, βρέθηκε στην οδό Ερμού και ιδού οι αντιδράσεις τους:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση του e-Volos.gr, το οποίο δημοσίευσε πρωτοσέλιδα την επιστολή μίας εκ των θιγόμενων εμπόρων αλλά και η παρουσία της κάμεράς του στην εμπορική αγορά, φαίνεται ότι ευαισθητοποίησε ξαφνικά τους αρμόδιους, οι οποίοι καταδέχτηκαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κωνσταντίνο Τσέλιο και αντιπροσωπεία των καταστηματαρχών, ζητώντας τους να καταθέσουν επίσημη επιστολή με τα αιτήματά τους προς την αρμόδια Επιτροπή και υποσχόμενοι την ελαστικότητα της Δημοτικής Αστυνομίας μέχρι να συζητηθεί επίσημα η πρόταση τους.
Συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή Βολιώτισσας εμπόρου προς την Δημοτική Αρχή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανοιχτή επιστολή μίας εκ των θιγόμενων εμπόρων, όπως είχε δημοσιευτεί από το e-Volos.gr:
Σε εποχές κρίσης, σε εποχές που χρειάζεται εκπληκτική ικανότητα οικονομικής διαχείρισης προκειμένου να διατηρήσεις ένα κατάστημα, οι τοπικοί μας άρχοντες, οι άνθρωποι που ψηφίσαμε να μας διοικούν και να μας εκπροσωπούν, να μιλούν αντί ημών, παίρνουν την απόφαση να μην επιτρέπουν τίποτα, αλλά τίποτα έξω από τα καταστήματά μας.
Εμείς, στα 30 εκατοστά, από την γραμμή του καταστήματός μας, είχαμε κάποια στάντ με παιδικά παραμύθια, τα οποία προφανώς "χαλούν" την αισθητική τους. Έστειλαν λοιπόν την δημοτική αστυνομία να μας "τα μαζέψει". Στη δική μας περίπτωση οι δημοτικοί αστυνόμοι που ήρθαν ήταν ομολογουμένως αξιοπρεπέστατοι και ευγενικοί, αλλά παρόλα αυτά, μέσα στην όλη κακή κατάσταση, δεν έλλειψαν οι εκνευρισμοί. Δυστυχώς, όμως, σε πολλές περιπτώσεις καταστημάτων υπήρξαν θρασείς και ειρωνικοί, με αποτέλεσμα τους διαπληκτισμούς και τους καβγάδες. Δε λέω, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται κατάρχηση, όμως ας πατάξουν την κατάχρηση.
"Διαίρει και βασίλευε". Δεν ξέρω αν είναι και αυτός ο σκοπός τους, πάντως και να μην είναι, το καταφέρνουν με όλα όσα συμβαίνουν! Έχουμε μια πόλη που παραλίγο να της πάρουν την μοναδική της ανάσα, το Πανεπιστήμιο και το πρόβλημά μας είναι τα 30 εκατοστά πεζοδρομίου, που μπορεί να καταλαμβάνουν κάποια στάντ τα οποία δίνουν μια ανάσα στα ετοιμοθάνατα μαγαζιά!
Εν κατακλείδι. "Μαύρο στο μαυρογυαλούρο"!!!
Αν κύριοι, το μέλημά σας είναι να μη χαλάει η αισθητική σας, κλείστε μας!!! Την ιδέα του πως είναι η αισθητική ενός δρόμου με κλειστά μαγαζιά δεν χρειάζεται να πάτε μακρυά για να την πάρετε, ανεβείτε την Καρτάλη. Αν σας αρέσει και δεν σας χαλάει την "αισθητική", εμπρός... ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΑΣ!!!

Λιαναρίδου Αντωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση