GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι άλλο εμφυλιακό επεισόδιο στη ΝΔ για την "Aθηνά": Αγοραστός Vs Αρβανιτόπουλου

Αγοραστός: Σχέδιο και ενιαία φωνή εναντίον του σχεδίου «Αθηνά» «Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε ένα λάθος να εξελιχθεί σ...

Αγοραστός: Σχέδιο και ενιαία φωνή εναντίον του σχεδίου «Αθηνά»
«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε ένα λάθος να εξελιχθεί σε σφάλμα. Οφείλουμε να συντονιστούμε, γι’ αυτόν άλλωστε το λόγο έλαβα την πρωτοβουλία να συγκαλέσω τη σημερινή σύσκεψη, και να συγκροτήσουμε ένα συνολικό σχέδιο δράσης το οποίο θα στηρίζεται στα επιχειρήματα που διαθέτουμε και το οποίο μπορεί τελικά να φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Δεν θα επιτρέψουμε να συντελεστεί η αδικία που προκύπτει εις βάρος της Λάρισας, αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα, εξαιτίας των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνονται στο σχέδιο «Αθηνά». Τα επιχειρήματα της παραμονής των συγκεκριμένων τμημάτων στο ΤΕΙ της Λάρισας είναι πολλά και συντριπτικά οπότε θα πρέπει να αποκτήσουμε ενιαία φωνή για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο».
Καραλαριώτου: Όχι στις μεθόδους «Μαυρογιαλούρου»
«Η μεταφορά των συγκεκριμένων τμημάτων από το ΤΕΙ της Λάρισας σε αυτό της Λαμίας αποτελεί μια δυσάρεστη έκπληξη που προκύπτει από το προτεινόμενο σχέδιο «Αθηνά». Είμαστε υπέρ του συμμαζέματος και του εξορθολογισμού των σχολών ανά την επικράτεια, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως θα δεχθούμε τις καταργήσεις σχολών οι οποίες επιλέγονται με την μέθοδο του Μαυρογιαλούρου. Δεν υπάρχει κανένα κριτήριο, ακόμα και από αυτά που χρησιμοποιεί το ίδιο το σχέδιο, το οποίο να δικαιολογεί τις μετακινήσεις. Γι’ αυτόν και για πολλούς ακόμα λόγους δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι.

«Μέτωπο» και από τους Βουλευτές
Με τις τοποθετήσεις τους οι παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη βουλευτές του νομού κκ. Κέλλας, Γελαλής και Λαμπρούλης καθώς και οι κκ. Διώτη και Ψύρρας οι οποίοι αν και απόντες εκπροσωπήθηκαν στην σύσκεψη εξέφρασαν την καθολική τους αντίθεση στο κυβερνητικό σχέδιο.
«Δεν μπορεί ο γαύρος και η μαρίδα να φάνε τον καρχαρία». Με την χαρακτηριστική αυτή φράση ο Χρήστος Κέλλας τάχθηκε κατά της μεταφοράς των τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας σε αυτό της Λαμίας, τονίζοντας όμως πως «θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην παλαιοκομματική λογική η οποία θέλει τμήματα και σχολές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στις περιοχές όπου υπάρχουν ισχυροί κυβερνητικοί παράγοντες. Θα πρέπει επιτέλους να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες στην εκπαίδευση οι οποίες θα συμβάλουν στην παραγωγή πτυχίων με αντίκρισμα και σε επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.
Την κατηγορηματική του αντίθεση σημείωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Γελαλής. «Αυτό που συμβαίνει είναι αποτέλεσμα των πολιτικών και των κατευθύνσεων που δίδονται από την ίδια την ΕΕ. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να προωθηθεί η ιδιωτική εκπαίδευση γι’ αυτό και καταφεύγει σε τέτοιου είδους νομοθετήματα» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε φοιτητές και καθηγητές να «πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους».
Την αντίθεσή του όχι μόνο με τις μετακινήσεις των συγκεκριμένων σχολών του ΤΕΙ Λάρισας στη Λαμία αλλά στο σχέδιο «Αθηνά» συνολικότερα εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γ. Λαμπρούλης. «Αυτό που σήμερα συζητάμε είναι ένα μέρος του συνολικότερου κυβερνητικού σχεδίου το οποίο θέλει την αλλαγή της εκπαίδευσης. Θέλουν να μετατρέψουν τη γνώση σε εμπόρευμα,. Τους φοιτητές σε υπαλλήλους και τους καθηγητές σε έρμαια των πολυεθνικών που θα εισβάλουν στα Πανεπιστήμια», υποστήριξε ο βουλευτής του ΚΚΕ και κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να «πρωτοπορήσει στον αγώνα ανατροπής της συγκεκριμένης πολιτικής».
Εκ μέρους του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Θωμά Ψύρρα τοποθετήθηκε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Λάρισας κ. Αντ. Σούρμπης, ο οποίος αφού εξέφρασε την στήριξη σε μια πολιτική εξορθολογισμού της ανώτατης παιδείας, σε επίπεδο σχολών, τάχθηκε κατά της προτεινόμενης μεταφοράς των σχολών και ανέλυσε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για εννιά κοινοπραξίες Πανεπιστημίων σε ολόκληρη την επικράτεια.

Τόσο ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας κ. Τσιρίκογλου όσο και οι κκ. Μπατης και Χατζηθεοφίλου ανέλυσαν τους λόγους και τα επιχειρήματα με τα οποία θα πρέπει να δοθεί η μάχη διατήρησης των συγκεκριμένων σχολών, και ειδικά αυτής της Πληροφορικής στο ΤΕΙ της Λάρισας. «Μιλάμε για 2500 φοιτητές, δεκάδες καθηγητές, εκατοντάδες οικογένειες που θα πρέπει να αλλάξουν τη ζωή τους, την ώρα που υπάρχουν όλες οι υποδομές που εξασφαλίζουν την ποιότητα των σπουδών, ιδιόκτητα κτίρια και πολλές συνέργειες σε επίπεδο Μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Επίσης θα πρέπει να γίνει σε όλους γνωστό πως με τις σχεδιαζόμενες μετακινήσεις και συγχωνεύσεις των σχολών αλλάζει το γνωστικό αντικείμενο το οποίο επέλεξαν χιλιάδες σπουδαστές και θα οδηγηθούν σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις σπουδών» υποστήριξε η ηγεσία του ιδρύματος .

Στη σύσκεψη επίσης μίλησαν ο εκπρόσωπος του δημάρχου, αντιδήμαρχος κ. Φακής, ο κ. Σούλτης εκ των διαδασκόντων του ΤΕΙ Λάρισας, ο κ. Βαλιώτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο κ. Σακελάρης του ΚΤΕΛ, καθηγητές των τμημάτων Βιοσυστημάτων και Τουριστικών Επαγγελμάτων, εκπρόσωπος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, γονείς κ.α. Τον λόγο έλαβαν και εκπρόσωποι των φοιτητών.
 larissanet.gr

2 σχόλια

  1. Είναι καταπληκτικό....Ένας και ένας έχουν μαζευτεί στους ΑΝΕΛ.
    Πρέπει να έχουν φοβερό ανιχνευτή π@π@ριας.
    Δεν τους έχει ξεφύγει ούτε ένας. Μπροστά πάει ο αρχηγός Πάνος και πίσω του ...
    Τι είπε το άτομο; ότι του έδωσε οδηγία να πει ότι έκανε πλάκα.
    Σε ποιόν απευθύνεται ;Μόνο οπαδός του Καμένου θα μπορούσε να το δεχτεί σαν αληθινό αυτό..


    Θα μας κόψει το γέλιο η εισαγγελέας!
    Προκαταρκτική εξέταση για το σχόλιο του ΑΕροψεκασμένου σκουλαρικά.
    Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε το σχόλιο στο Facebook του υποψήφιου βουλευτή και στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλώνων, Ντίμη Αργυρόπουλου ότι «την επόμενη θα τους την φυτέψουν», αναφερόμενος στην σφαίρα που έφτασε μέσα σε φάκελο στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
    Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί ένα διαπράττεται το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση εγκλήματος.

    Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια υπό την εποπτεία εισαγγελέα.
    Ο Ντίμης Αργυρόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook σχετικά με την υπόθεση έγραψε: «Μα την άλλη φορά θα τους τις φυτέψουν. Ο κόσμος εξαγριώθηκε και δεν το έχουν καταλάβει τα ζώα».

    Ποιο είναι το νούμερο που ζήτησε να φυτέψουν μια σφαίρα στον Γιάννη Στουρνάρα
    Ενας αποτυχών πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Ντίμης Αργυρόπουλος, έστειλε μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο facebook σε επίδοξους τρομοκράτες να φυτέψουν μια σφαίρα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Η ΝΔ ζητάει την καταδίκη του από τον Πάνο Καμμένο.
    Το στέλεχος των ΑΝΕΛ δήλωσε λίγο αργότερα μετανοιωμένος για τη δήλωσή του:
    Ήταν λάθος μου. Επιπολαιότητα μου. Ήταν ένα σχόλιο της στιγμής» τόνισε ο κ.Αργυρόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοκ στους συνταξιούχους και στους μισθωτούς από τις νέες μειώσεις.
    Σοκ από την αύξηση της ανεργίας στους νέους !
    Σοκ από τη κατάργηση των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων που πλήττει 1.000.000 ανθρώπους !
    Σοκ από τα συνεχιζόμενα χαράτσια σε ΔΕΗ, ακίνητα.
    Και όταν έρθει η εκκαθάριση της φορολογικής οι 9 στους 10 θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ!
    Κι, όμως, υπάρχουν ακόμα ΗΛΙΘΙΟΙ που σκέφτονται να ψηφίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ! Και το λένε και στις δημοσκοπήσεις ! Αφού, λοιπόν, τα 3 κόμματα είναι ψηλά στις δημοσκοπήσεις, γιατί να αναιρέσουν τα σκληρά μέτρα ; Γιατί να μη πάρουν και άλλα ; Όσο υπάρχει ηλίθιος κόσμος που τους πιστεύει και τους στηρίζει, θα μας φάνε κι άλλα, ακίνητα, καταθέσεις, τα πάντα !
    Ξύπνα, ρε βλάκα, Έλληνα. Δεν καταλαβαίνεις, ΒΛΑΚΑ, ότι αν δεν πέσουν στο 10% η ΝΔ, και στο 3% το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση