GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ράλι Σουηδίας:Νίκη για VW και Ogier...

Η VW έφτασε στην 1η νίκη της ήδη από το 2ο αγώνα και ο Γάλλος δείχνει ανίκητος. Ο Sebastien Ogier δεν κέρδισε απλώς τον πρώτο του αγώνα μ...

Η VW έφτασε στην 1η νίκη της ήδη από το 2ο αγώνα και ο Γάλλος δείχνει ανίκητος. Ο Sebastien Ogier δεν κέρδισε απλώς τον πρώτο του αγώνα με το Volkswagen Polo R με τη δεύτερη κιόλας προσπάθειά του, επικράτησε καθολικά επί των αντιπάλων του και δεν τους έδωσε κανένα απολύτως περιθώριο να τον αμφισβητήσουν.
Δεν ήταν η θέση εκκίνησης την πρώτη ημέρα του αγώνα, δεν ήταν η τύχη ή οι συγκυρίες: ήταν η απόλυτη επίδοση από το άριστο δέσιμο ανθρώπων και μηχανής. Ίσως είναι νωρίς για τέτοιους διθυράμβους αλλά τέτοιου χαρακτήρα νίκες έχουμε δει στο παρελθόν μόνο από τον Sebastien Loeb. Ο Ogier και η Volkswagen είναι εδώ για να κερδίζουν και δείχνουν ικανοί να το κάνουν. Ο Ogier όμως κέρδισε γιατί ήταν διαβολεμένα γρήγορος, όχι γιατί απλώς άντεξε στην πίεση που του ασκήθηκε. Στο τέλος έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα, κερδίζοντας και την Power Stage, κάτι που σημαίνει ότι φεύγει από τη Σουηδία με το απόλυτο των 28 βαθμών.
Ο Sebastien Loeb διάλεξε να είναι το Ράλι Σουηδίας ο ένας από τους 4 αγώνες που θα τρέξει φέτος στο WRC και ο λόγος είναι προφανώς η ξεχωριστή πρόκληση αυτού του αγώνα. Στάθηκε στο επίπεδο αυτής της πρόκλησης και μάλιστα με το παραπάνω. Οδήγησε το Citroen DS3 WRC στη 2η θέση, μην επιτρέποντας στους Σκανδιναβούς «σπεσιαλίστες» έστω τη σκέψη ότι μπορούν να τον φτάσουν. Ο Loeb ήταν αυτός που ξέρουμε: αλάνθαστος, πίεσε όσο μπορούσε για να μεταφέρει αυτήν την πίεση στον Ogier. Αυτήν τη φορά όμως δεν τα κατάφερε – ο αντίπαλος δεν ήταν από αυτούς που σπάνε.
Για την 3η θέση του αγώνα δόθηκε μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Mads Ostberg της Qater M-Sport Ford και στον Jari-Matti Latvala της VW Motorsport. Ο Ostberg ήταν εκείνος που την 2η ημέρα του αγώνα κατάφερε να περάσει μπροστά και την Κυριακή με καλό ρυθμό να αυξήσει λίγο αυτήν τη μικρή διαφορά και να μην κινδυνεύσει. Για τον Ostberg ήταν μια πολύ σημαντική εμφάνιση – μία από αυτές που φτιάχνουν το χαρακτήρα των ηγετών. Ο Νορβηγός έδειξε χαρακτηριστικά ηγέτη και η 3η θέση είναι μια πολύ καλή επιβράβευση, συν τον 1 βαθμό της 3ης θέσης στην Power Stage.
Το πρόγραμμα του WRC συνεχίζεται στη Λατινική Αμερική, όπου το διάστημα 7-10 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Ράλι Μεξικού.
ΠΗΓΗ:msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση