GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος Τράπεζας Κύπρου: Δεχτείτε τώρα το κούρεμα άνω των 100.000 €

Κάλεσμα στους πολιτικούς να αποδεχθούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση την πρόταση για επιβολή τέλους επί των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ...

Κάλεσμα στους πολιτικούς να αποδεχθούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση την πρόταση για επιβολή τέλους επί των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ απηύθυνε ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Αρτέμης, περιγράφοντας με ιδιαίτερα μελανά χρώματα τις συνέπειες που θα έχει ενδεχόμενη απόρριψη του κουρέματος.
«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, πολίτες και πολιτικούς και ιδιαίτερα από τα 56 μέλη του κοινοβουλίου ότι, από τη στιγμή που διαφάνηκε ότι δεν υπάρχουν άμεσες εναλλακτικές λύσεις, δεν θα πρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στην υιοθέτηση της πρότασης του Eurogroup για επιβολή του όποιου τέλους επί των καταθέσεων πέραν των 100.000 ευρώ απαιτείται, για την σωτηρία του τραπεζικού μας συστήματος», αναφέρει ο κ. Αρτέμης σε γραπτή του δήλωση.
Στο σημείο αυτό ενημερώνει τους Κύπριους ότι «τυχόν κατάρρευση του τραπεζικού τομέα οδηγεί μέχρι και στην ολική απώλεια όλων ανεξαιρέτως των καταθέσεων που υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ, καθώς και στην άμεση εκποίηση των εξασφαλίσεων που συνοδεύουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».
«Αυτό», συνεχίζει, «σημαίνει το άμεσο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων. Σημαίνει την άμεση απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, όχι μόνο στον τραπεζικό κλάδο».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου προειδοποιεί ότι «η λύση αυτή θα οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή που δεν θα προκληθεί μόνο από την αυξημένη ανεργία, αλλά και από την απώλεια ακίνητης και άλλης περιουσίας χιλιάδων συμπολιτών μας, μέσω των εκποιήσεων».
«Επισημαίνουμε τέλος, ότι τυχόν επιστροφή στην κυπριακή λίρα θα σημαίνει σημαντική απώλεια της αξίας όλων των περιουσιακών στοιχείων όλων των πολιτών οδηγώντας σε ένα φαύλο κύκλο υποτιμήσεων και υπερπληθωρισμού», καταλήγει ο κ. Αρτέμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση