GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητούν την επαναφορά του ΦΠΑ στο 13%

Την επαναφορά του ΦΠΑ της εστίασης στο 13% από την 1η Απριλίου 2013 ζητεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τονίζοντ...

Την επαναφορά του ΦΠΑ της εστίασης στο 13% από την 1η Απριλίου 2013 ζητεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τονίζοντας ότι η απόφαση για αύξηση του συντελεστή είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, την απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων απασχόλησης, ιδιαίτερα νέων εργαζόμενων, καθώς και μεγάλο κοινωνικό και δημοσιοοικονομικό κόστος που επήλθε λόγω μείωσης των εσόδων ΙΚΑ και φόρου εισοδήματος.
Με βάση μελέτη του ΣΕΤΕ, η αύξηση του ΦΠΑ οδήγησε σε μείωση του τζίρου του κλάδου του επισιτισμού κατά 37% στο διάστημα 2011 - 2012, ενώ τα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ αυξήθηκαν μόνο κατά 2 εκατ. ευρώ, έναντι προϋπολογισθέντων 1,4 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον σύνδεσμο μία μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% από την 1η Απριλίου 2013, θα οδηγήσει σε απώλεια εσόδων ΦΠΑ μόνο κατά 64 εκατ. ευρώ αθροιστικά για το 2013 και 2014, ενώ θα αυξήσει τον τζίρο της εστίασης κατά 1 δισ. ευρώ επιπλέον κατ’ έτος και θα αναπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος από τις απολεσθείσες 50.000 θέσεις απασχόλησης.
«Τα απόλυτα επιβεβαιωμένα αυτά στοιχεία, αποδεικνύουν την λανθασμένη απόφαση την άνοιξη του 2011 της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να υποδείξει την αύξηση του ΦΠΑ της εστίασης ως μέτρου που θα απέφερε 700 εκατ. ευρώ κατ’ έτος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης.
Ο κ. Ανδρέας τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την επαναφορά του συντελεστή στο 13% από την 1η Απριλίου 2013 και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο Πρωθυπουργός θα κάνει τα πάντα στην συνάντηση με την τρόικα την Πέμπτη, ώστε να διορθωθεί άμεσα το σοβαρό αυτό λάθος και να υιοθετηθεί ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου το πρώτο ουσιαστικό αναπτυξιακό μέτρο για τον τουρισμό, την οικονομία και την απασχόληση στην χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση