GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ταινία για την ζωή του Γιάννη Μπουτάρη στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

O Δημήτρης Αθυρίδης είναι ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Ένα βήμα μπροστά», το οποίο παρο...


O Δημήτρης Αθυρίδης είναι ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Ένα βήμα μπροστά», το οποίο παρουσιάζει πτυχές της ζωής του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρη. H ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μεθαύριο Πέμπτη, στις 18.00, στην αίθουσα Ολύμπιον και την Παρασκευή, στις 22.30, στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη.
O ίδιος ο σκηνοθέτης μίλησε στο cine7.gr για την απόφασή του να κάνει ταινία για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης: "Επέλεξα να παρακολουθήσω τον Γιάννη Μπουτάρη και την προεκλογική του εκστρατεία καταρχάς επειδή σεναριακά μου χαριζόταν ένας χαρακτήρας με μια πολύ ιδιαίτερη επιδίωξη: να γίνει ο επόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης. Tο δεύτερο ζητούμενο είναι επίσης η πρόσβαση και κατά πόσο ο χαρακτήρας είναι διατεθειμένος να «εκτεθεί» στην κάμερα. Οι επαγγελματίες πολιτικοί έχουν μια ανασφαλή αίσθηση της πολιτικής ορθότητας, κάτι το οποίο είναι μια άγνωστη περιοχή για τον Γιάννη Μπουτάρη, που είναι μοναδικός στο να σπάει στερεοτυπικές εικόνες και να αποδομείται, με τρόπο όμως που καθίσταται διάφανος και πιο διαυγής".
Ο Δημήτρης Αθυρίδης σχολιάζει για τη διαδικασία των γυρισμάτων: "Η ταινία τον συναντά λίγο πριν γίνει δήμαρχος και κατ’ αυτήν την έννοια όχι σαν ένα πρόσωπο της εξουσίας αλλά ακριβώς στο μεταίχμιο όπου αυτό που λέμε ιδιωτικός βίος γίνεται πλέον δημόσιος, τουλάχιστον όσον αφορά την προσωπικότητά του. Δεν μπορείς να μην εκθέσεις την προσωπικότητά σου όταν γίνεσαι πολιτικός. Επέλεξα αντί για συνεντεύξεις τρίτων ή κάποια έρευνα αφηγητή να δώσω το λόγο στον ίδιο για να ιλήσει για τον εαυτό του. Τα όρια, αν υπάρχουν, είναι αυτά που θέτει ο ίδιος".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση