GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ληστές οι αγωνιστές τού '21!‏ Ποια είναι τελικά, η ιστορική αλήθεια για το 1821;

Από την Λένα Πατέρα. Ποια είναι τελικά, η ιστορική αλήθεια για το 1821; Σε ένα site ( Ελεύθερη Έρευνα - www.freeinquiry.gr ) βρήκα να λέ...


Από την Λένα Πατέρα.
Ποια είναι τελικά, η ιστορική αλήθεια για το 1821;
Σε ένα site ( Ελεύθερη Έρευνα - www.freeinquiry.gr ) βρήκα να λένε απίθανα πράγματα.
Λένε, ότι έγινε γενοκτονία στην Τριπολιτσά κι ότι οι ήρωες του 1821
ήταν ληστές (Κολοκοτρώνης, Μπουμπουλίνα, Πετρόμπεης κ.λπ.).
Για τον Κολοκοτρώνη δε συμπληρώνουν, ότι από το πολύ πλιάτσικο στην Τριπολιτσά του είχαν δώσει το παρατσούκλι Καπετάν Λαφύρας, το δε πραγματικό του όνομα ήταν Μπιθεκούρας, γιατί ήταν αρβανίτης.
Πού είναι η αλήθεια;
ΥΓ. Σας κάνω copy/paste την αρχή τού άρθρου:

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ
ΣΤΗΝ... ΤΡΟΪΚΑ

Τραγελαφικές καταστάσεις τότε και τώρα.
Η διαχρονικότητα τής κακοδαιμονίας
τού κράτους τής Ρωμιοσύνης,
που στήθηκε με κανόνες μαφίας, λεηλασίες και ψέματα
κι αναγόρευσε κλέφτες και ληστές σε «εθνικούς» ήρωες

Η Ρωμιοσύνη, αντί με αυτογνωσία να αναλογιστεί τα σφάλματα τού παρελθόντος, ώστε να μπορέσει να κατανοήσει το παρόν της και να οδηγηθεί με ασφάλεια προς το μέλλον, κάνει ακριβώς το αντίθετο: Χωρίς ίχνος αυτογνωσίας αισθάνεται υπερήφανη για λάθη της, πολλά από τα οποία μάλιστα, τα διδάσκει ως παραδείγματα στα σχολεία κι επί πλέον τα γιορτάζει με τυμπανοκρουσίες και φανφάρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Τριπολιτσά, η γενοκτονία τής οποίας υμνείται στα βιβλία, στις εθνικές γιορτές, στο δημοτικό τραγούδι, στον εθνικό ύμνο κ.λπ..

Στην Τριπολιτσά, αποκαλύφθηκε το χειρότερο πρόσωπο τής Ρωμιοσύνης: Κάτω από κωμικοτραγικές συνθήκες με μυστικές συνεννοήσεις, προδοσίες, σκανδαλώδεις αγοραπωλησίες κ.ά., από τη μια πολιορκούσαν κι από την άλλη πουλούσαν στη μαύρη αγορά τρόφιμα στους πολιορκημένους. Από τη μια πολεμούσαν με τους οθωμανούς κι από την άλλη μεταξύ τους, για τα λάφυρα, τα οποία, προκειμένου να τα αποκτήσουν, έσφαξαν αδιακρίτως τον οθωμανικό πληθυσμό τής πόλης. Πλιατσικολόγησαν τα πάντα, μέχρι και τα σκουριασμένα καρφιά στους τοίχους!

Δέν είναι μόνον η Αγία Λαύρα και τα κρυφά σχολειά. Υπάρχουν πολλοί εθνικοθρησκευτικοί μύθοι, πολλά ψέματα, που έχουν φτιαχτεί γύρω από το ʼ21, τις πραγματικές συνθήκες, τα πραγματικά γεγονότα τού οποίου, τα μαθαίνουμε διαστρεβλωμένα από τους επίσημους θεωρητικούς τής Ρωμιοσύνης, που αναγόρευσαν πλιατσικολόγους, κλέφτες και ληστές σε εθνικούς ήρωες.

Όχι με κανόνες ευνομίας, αλλά πάνω στα ψέματα αυτά εξ άλλου, από πλιατσικολόγους, κλέφτες και ληστές στήθηκε και το σύγχρονο κράτος, γι΄αυτό ένα κράτος-ψέμα πλιατσικολόγων, κλεφτών και ληστών είναι έκτοτε...
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3040

3 σχόλια

  1. Μας έφαγε ο ψευτοπροοδευτισμός και η θολοκουλτούρα.

    Οι θολοκουλτουραίοι έχουν το δικαίωμα να ερμηνεύουν την ιστορία με τους πιό ακραίους και απίθανους τρόπους.

    Γιά δοκιμάστε όμως να τους αναφέρετε γιά τα εγκλήματα του Στάλιν και των κομμουνιστικών καθεστώτων ανά την υφήλιο,που είναι και ιστορική αλήθεια και πραγματικότητα,και θα δείτε τι βρισίδι θα φάτε από τους "δημοκράτες-προοδευτικούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ για τα περί θολοκουλτούρας, αλλά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

    Συστήνω ανεπιφύλακτα την "Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως" υπό Γεωργίου Φίνλεϋ στην παλιά μετάφραση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη...θα εκπλαγείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος του ίδρυσαν οι κλέφτες και οι αρματωλοι, οι κλέφτες ήταν κλέφτες και οι αρματωλοί ήταν κλέφτες συνεργάτες των τουρκων και σε κάποια στιγμή αποφάσισαν αντί να κλέβουν και να δίνουν και ένα ποσοστό από τα κλοπιμαία στους τουρκους γιατί να μην κάνουν κράτος δικό τους και να τα κλέβουν όλα για τον εαυτό τους τόσο απλά ήταν τα πράγματα και αυτή την πολιτική την συνεχίζουν και οι απογονοί τους οι σημαρινοί πολιτικοί κλέβουν για τον εαυτό τους.
    Φυσικά υπήρχαν και ιδεολόγοι επαναστάτες αλλά αυτούς φρόντισαν ή να τους σκοτώσουν (Καραισκάκης) ή να τους φυλακίσουν (Κολοκοτρώνης)ή γενικώτερα να τους ξευτιλίσουν ή εξαφανίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση