GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθώος μετά από 23χρόνια στη φυλακή

Πέρασε 23 χρόνια από τη ζωή του στη φυλακή και τώρα αθωώνεται. Ένας άντρας από τη Νέα Υόρκη που είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία το 19...

Πέρασε 23 χρόνια από τη ζωή του στη φυλακή και τώρα αθωώνεται. Ένας άντρας από τη Νέα Υόρκη που είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία το 1991 αφέθηκε ελεύθερος μετά  από 23 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Μπρούκλιν, μια εσωτερική έρευνα οδήγησε στην αποκάλυψη ενός τεκμηρίου που δεν είχε εξεταστεί στη δίκη. Το τεκμήριο αυτό επέτρεψε την αθώωση του Ντέιβιντ Ράντα, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 37 ετών, όταν κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία ενός ορθόδοξου εβραίου ραβίνου στη διάρκεια μιας απόπειρας διάρρηξης τον Φεβρουάριο του 1990.
«Έπειτα από εκτενή έρευνα, το γραφείο του εισαγγελέα απεφάνθη ότι τα τεκμήρια βάσει των οποίων ο Ράντα είχε καταδικαστεί δεν είναι πλέον βάσιμα, και ότι κανένα άλλο εναπομείναν στοιχείο δεν θα επέτρεπε την καταδίκη του Ράντα αν διεξαγόταν νέα δίκη», δήλωσε ο εισαγγελέας Τσαρλς Χάινς.
Μετά την απελευθέρωσή του, ο 58χρονος σήμερα Ράντα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν πολύ συγκινημένος. «Όπως πάντα έλεγα από την αρχή, δεν είχα καμιά σχέση με την υπόθεση αυτή. Η απόφαση αυτή μου έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση