GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΣΕΕ: Στο 29% θα φτάσει η ανεργία το 2013

Το 29% θα αγγίξει κατά μέσο όρο το 2013 η ανεργία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ όπως αυτές καταγράφονται σ...

Το 29% θα αγγίξει κατά μέσο όρο το 2013 η ανεργία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ όπως αυτές καταγράφονται στο Πρόγραμμα Δράσης της Συνομοσπονδίας, που θα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια των εργασιών του 35ου Τακτικού Πανεργατικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ το οποίο ξεκίνησε χθες βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως τονίσθηκε η ανεργία θα αυξηθεί κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας τον αριθμό των ανέργων σε 1.450.000 άτομα, ενώ την ίδια ώρα οι μέσες πραγματικές ακαθάριστες αποδοχές σε σχέση με το 2009 μειώθηκαν κατά 29% ενώ οι τιμές των βασικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 17%.
Η επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έγινε από την Γενική Γραμματέα της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Sharan Burrow, η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα επέδειξε δύναμη και πρωτοπορία κατά την φρικτή περίοδο που διέρχεται η Ελλάδα κάτι που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους. Όπως η ίδια υπογράμμισε, η ανισότητα και η αγριότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών εκφράστηκαν με μια άνευ προηγουμένου αμφισβήτηση τόσο των εργασιακών δικαιωμάτων όσο και της κοινωνικής προστασίας.
Νωρίτερα, στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, έκανε λόγο για άγρια δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή που εκβιαστικά επιβλήθηκε στην Ελλάδα, που γρήγορα μετέβαλε μια κρίση χρέους σε πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, σημειώνοντας πως το δόγμα του σοκ δεν μπορεί να βάλει την ελληνική οικονομία σε τροχιά δημοσιονομικής βιωσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση