GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία-Εισαγγελική έρευνα για 2 βουλευτές

Έρευνα σε βάρος δυο βουλευτών, του Ντομένικο Σιλιπότι και του Αντόνιο Ράτζι, ξεκίνησε η εισαγγελία της Ρώμης, με την κατηγορία της δωρολη...

Έρευνα σε βάρος δυο βουλευτών, του Ντομένικο Σιλιπότι και του Αντόνιο Ράτζι, ξεκίνησε η εισαγγελία της Ρώμης, με την κατηγορία της δωροληψίας.
Οι εισαγγελείς θεωρούν ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οι δυο βουλευτές αυτοί χρηματίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2010 για να εγκαταλείψουν την κεντροαριστερά και να στηρίξουν την τότε κυβέρνηση υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο Σιλιπότι και ο Ράτζι είχαν εκλεγεί το 2006 με το κεντροαριστερό κόμμα Ιταλία τον Αξιών. Στα τέλη του 2010, λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή μιας, κρίσιμης για την κυβέρνηση του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης, αποφάσισαν να αποσκιρτήσουν από το κόμμα τους και να δημιουργήσουν την κοινοβουλευτική ομάδα των «Υπεύθυνων» (Responsabili), που πρόσφερε την υποστήριξή της στην κεντροδεξιά συμμαχία.
«Πρόκειται για μια ανοησία. Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή το κεντροαριστερό πρώην κόμμα μου δεν ξέρει να χάνει. Θα τα εξηγήσω όλα στον εισαγγελέα», δήλωσε ο Ράτζι.
Στην Νάπολη παράλληλα, εισαγγελείς κατηγορούν τον πρώην γερουσιαστή Σέρτζιο Ντι Γκρεγκόριο για παρόμοια υπόθεση χρηματισμού: το 2006, ο Ντι Γκρεγκόριο εγκατέλειψε τη κεντροαριστερά για να στηρίξει την παράταξη της κεντροδεξιάς.
Ο ίδιος με δήλωσή του παραδέχθηκε ότι έλαβε από τον Μπερλουσκόνι 3 εκατομμύρια ευρώ ενώ πρόσθεσε ότι «αποφάσισε να το ομολογήσει διότι θέλει να αισθάνεται καλά με την συνείδησή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση