GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΛ.ΑΣ: Σε διαθεσιμότητα 3 αστυνομικοί

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δυο κρατουμένων, οι οποίοι σήμερα, πολύ νωρίς ...

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δυο κρατουμένων, οι οποίοι σήμερα, πολύ νωρίς το πρωί, μαζί με έναν ακόμα συγκρατούμενό τους, απέδρασαν από τα κρατητήρια του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου.
Πρόκειται για ένα 22χρονο Έλληνα, ο οποίος κρατείτο για επαναμεταγωγή στον κ. Ανακριτή Αγρινίου και έναν 29χρονο Αλβανό, ποινική υπόθεση του οποίου θα εκδικάζονταν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Αγρίνιο.
Μαζί με τους προαναφερόμενους απέδρασε και ένας 30χρονος Έλληνας, ο οποίος κρατείτο για ποινικές αποφάσεις και λίγες ώρες μετά την απόδραση παραδόθηκε στους αστυνομικούς.
Οι τρεις κρατούμενοι, χρησιμοποιώντας μεταλλική λίμα έκοψαν τους τέσσερις πύρους συγκράτησης του εσωτερικού πλέγματος και ένα πύρο του εξωτερικού προστατευτικού κιγκλιδώματος του παραθύρου, εξήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, όπου υπερπηδώντας την περίφραξη, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την αστυνομική έρευνα, που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, προέκυψε ότι ο 22χρονος δραπέτης προμηθεύτηκε μια λίμα κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου από την 49χρονη μητέρα του, η οποία εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη, κατηγορούμενη για συνέργεια σε απόδραση.
Επίσης συνελήφθησαν τρεις Αστυνομικοί για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια. Από αυτούς δυο εκτελούσαν υπηρεσία αξιωματικού υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων, αντίστοιχα, χθες το απόγευμα και ο τρίτος καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας κατά τη νυχτερινή βάρδια.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα ένας Αστυνόμος Α΄, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ένας Ανθυπαστυνόμος, αξιωματικός υπηρεσίας της νυχτερινής βάρδιας και ένας Υπαρχιφύλακας, που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού κρατητηρίων χθες το απόγευμα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

1 σχόλιο

  1. Ο Μ. Σαλμάς μετά τον Λουράντο απέκλεισε και γυναίκα δημοσιογράφο - Το ρεπορτάζ που ενόχλησε τον Κύριο Αναπληρωτή
    Ημερομηνία: 14/03/2013 17:26

    Η συντάκτρια Υγείας Δήμητρα Ευθυμιάδου, κατήγγειλε ότι δέχθηκε φραστική επίθεση από το M. Σαλμά καθώς και ότι με εντολή του αποκλείστηκε από κάθε ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του Υπουργείου.

    Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας αναφέρει:



    "Το να ενοχλείται η εξουσία από τη δημοσιογραφική κριτική είναι σύνηθες. Το να δίνει όμως εντολή να μην υπάρχει καμία ενημέρωση προς τον αρμόδιο συντάκτη είναι μάλλον πρωτοφανές.



    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ακολουθώντας τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», απαίτησε να μην ενημερώνεται ούτε καν για τις επίσημες συνεντεύξεις Τύπου η υπογράφουσα συντάκτρια Υγείας της «Ε» και προχωρά σε απολύτως επιλεκτικό κάλεσμα των ΜΜΕ.



    Προηγήθηκε ο εκφοβισμός με τηλεφώνημα του ίδιου του κ. Σαλμά, ο οποίος, χρησιμοποιώντας «γαλλικά» για τον τρόπο γραφής της αλλά και για τη νοημοσύνη της, προειδοποίησε ότι «θα την κόψει από κάθε επίσημη ενημέρωση». Οπερ και εγένετο, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι η δημοκρατία είναι το τέλειο πολίτευμα μόνο όταν μας συμφέρει.



    Αξίζει πάντως να αναρωτηθεί κανείς αν για τις πρωτοβουλίες του υπουργού είναι ενημερωμένη η λοιπή κυβέρνηση, καθέτως και οριζοντίως.



    ΔΗΜ.ΕΥΘ. "



    Να θυμίσουμε εδώ οτι ο "πολλά βαρύς" Σαλμάς είχε διώξει τον υγειονομικό συντάκτη Γιώργο Μουσγά, από το υπουργείο Υγείας, επειδή ο δημοσιογράφος διαμαρτυρήθηκε καθώς περίμενε τον φρέσκο τότε Κύριο Αναπληρωτή, 3 ολόκληρες ώρες, στο ραντεβού Σαλμά με τους συντάκτες του υπουργείου.



    Επίσης τον Φεβρουάριο του 2012, ο Σαλμάς έβρισε τον Λουράντο, σύμφωνα με κατάγγελία του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του είπε "από τούδε και στο εξής δεν θα πρέπει να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια". Ο κ Λουράντος απέστειλε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά Σαλμά.



    Ο Σαλμάς έχει δώσει ρεσιτάλ αυθαιρεσίας, για το οποίο έχουμε γράψει πολλές φορές και θα επανέλθουμε σύντομα, καθώς έχουμε μετρήσει τουλάχιστον 11 πρωτοκλασάτα φάουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση