GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάπας: Ο Ιησούς είναι το κέντρο...

Ο πάπας Φραγκίσκος είπε σήμερα ότι θα ήθελε η Καθολική Εκκλησία να είναι ταπεινή και η αποστολή της να είναι επικεντρωμένη στην υπηρεσία ...

Ο πάπας Φραγκίσκος είπε σήμερα ότι θα ήθελε η Καθολική Εκκλησία να είναι ταπεινή και η αποστολή της να είναι επικεντρωμένη στην υπηρεσία των φτωχών.
Ο πάπας έκανε το παραπάνω σχόλιο σε δημοσιογράφους εξηγώντας γιατί επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, τον Άγιο που είναι σύμβολο της ειρήνης, της ασκητικότητας και της βοήθειας των φτωχών.
Ο πάπας αποκάλεσε τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης "άνθρωπο που μας δίνει το πνεύμα της ειρήνης, ταπεινό άνθρωπο" και πρόσθεσε "Πόσο θα επιθυμούσα μία εκκλησία ταπεινή, (μία εκκλησία) για τους φτωχούς".
Μετά την αναπάντεχη εκλογή του την Τετάρτη, ο πάπας κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί η θητεία του να έχει ένα διαφορετικό ύφος.
Την βραδιά της εκλογής του, δεν θέλησε να μετακινηθεί με την παπική λιμουζίνα αλλά προτίμησε το λεωφορείο μαζί με άλλους καρδινάλιους που τον εξέλεξαν.
Την επόμενη μέρα, επέστρεψε σε ξενοδοχείο, με το οποίο συνεργάζεται η Εκκλησία και όπου διέμενε πριν από το κονκλάβιο, και επέμεινε να πληρώσει τον λογαριασμό.
Σε άλλα σημεία της ομιλίας του στα ιταλικά, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας δεν ήταν γραμμένη, είπε ότι οι πιστοί θα πρέπει να θυμούνται ότι ο Ιησούς είναι το κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας και όχι ο πάπας.
Είπε ακόμη ότι η Καθολική Εκκλησία, όπως όλοι οι θεσμοί, έχει "αρετές και αμαρτίες" και κάλεσε τους δημοσιογράφους να επικεντρώνονται στην "αλήθεια, την καλοσύνη και την ομορφιά" όταν κάνουν το έργο τους.
Μάλιστα, ο πάπας ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την κάλυψη του κονκλάβιου λέγοντάς τους: "Εργαστήκατε σκληρά, έτσι δεν είναι;".
Ενώ όμως τόνισε ότι οι εξελίξεις στον χώρο της εκκλησίας δεν είναι "πιο πολύπλοκες" σε σχέση με τις πολιτικές ή τις οικονομικές, ο πάπας επέμεινε ότι η Καθολική Εκκλησία "δεν είναι ένας πολιτικός οργανισμός, αλλά ένας πνευματικός".
"Τελικά, το Άγιο Πνεύμα ήταν εκείνο που ενέπνευσε την απόφαση του Βενέδικτου 16ου για το καλό της Εκκλησίας, εκείνο που κατηύθυνε τις προσευχές και την ψήφο των καρδιναλίων. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε αυτό", είπε ο πάπας Φραγκίσκος.
Ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται αύριο να τελέσει για πρώτη φορά λειτουργία και ευλογία "Αντζελους", ενώ την Τρίτη θα γίνει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου η ενθρόνισή του, την οποία θα παρακολουθήσουν πολλοί ξένοι ηγέτες, μεταξύ τους και ο ιταλός ηγέτης.
Όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, με την οποία ο πάπας Φραγκίσκος συγκρούστηκε πολλές φορές στο παρελθόν, όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, θα συναντηθεί μαζί του την Δευτέρα, ενώ το Σάββατο ο πάπας θα συναντηθεί με τον Βενέδικτο στην παπική κατοικία στο Καστέλ Γκαντόλφο.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση